|
| Site Portal · BU FORUMA ÜYE OLABİLMEK İÇİN KAYIT AŞAMASINDA DOĞRU MAIL ADRESİ BELİRTİLMELİDİR. | Yardım Arama Üyeler Takvim Favorites Arcade |
| Hoşgeldin misafir ( Giriş | Kayıt ) | Etkinleştirme E-Postasını Yeniden Gönder |
|
|
![]() ![]() ![]() |
sosyalbilgic_139 ![]() |
Gönderme: 3 11 2009, 20:01
|
|
Yoğun Katılımcı ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 137 Katılım: 16-12 08 Üye No: 1251 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Dindar Politik Görüş: İslamcı Uyarı: (40%) ![]() |
Merak ediyorum beyin % 100 kullanılabilir mi?
Kullanılması mümkün mü? Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum |
| Seabee |
Gönderme: 3 11 2009, 20:08
|
|
Unregistered |
Bu fikir meselesi değil. Elbette kullanılmıyor, bilmeyen yok bunu.
|
|
|
CultureClub ![]() |
Gönderme: 4 11 2009, 07:42
|
![]() Dark Side Of The Moon ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 14988 Katılım: 15-06 07 Üye No: 1 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Yanlış bilgi,beynin tamamı kullanılır.Bu yine bir dezinformasyon ve oldukça yaygın..
Bir futbol sahasında 22 futbolcu vardır,ama oynamak için geniş bir alana gerek duyarlar,her futbolcu her an sahanın her yerinde aynı anda olamaz.. Beyin de buna benzer. Evrimsel süreçte gelişen beyinin kullanılmayan bir köşesi yoktur.. -------------------- |
gezgin95 ![]() |
Gönderme: 4 11 2009, 10:22
|
|
_____ 6 x 7 _____ ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 1641 Katılım: 15-06 07 Üye No: 14 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Ben de bugüne kadar çok az bir bölümünü kullandığımızı düşünüyordum. Teşekkürler CC. Bu konuyu açan sosyalbilgic_139a da teşekkürler. Birşeyler daha öğrendim.
http://www.scientificamerican.com/article....ercent-of-brain Yazı CultureClub'ü doğruluyor. Şu ilginç: beynin ağırlığı vücudun %3ü, kullandığı enerji %20. Benim yorumum şu olacak: "% kaçı kulanılabilir?" sorusu fazla genel. Kim kullanabilir, neresini kullanabilir, ne zaman? Beyin bölüm bölüm, kat kat. İlkel işlevleri var, haberimiz olmadan çalışan yaşamsal işlevleri olan bölümler var, ... Bir de bilinçli düşünme işlevini gerçekleştiren korteks var. Örneğin, bilinçli yapılan "suyun yüzüne çıkma ve nefes alma" hareketini gerçekleştirmek zorunda olan bir yunusun beyni hiçbir zaman tam uyuyamaz. Beyninin yarısı uyur, yarısı uyanık kalır. Yunusların bilinçli işlevleri yapan kortekslerinin en az yarısı hep uyanık. Bu sırada gözlerinin biri de açık duruyor. http://www.livescience.com/animals/090501-...-vigilance.html . -------------------- |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Script Execution time: 0.5351 13 queries used GZIP Açık |