|
| Site Portal · BU FORUMA ÜYE OLABİLMEK İÇİN KAYIT AŞAMASINDA DOĞRU MAIL ADRESİ BELİRTİLMELİDİR. | Yardım Arama Üyeler Takvim Favorites Arcade |
| Hoşgeldin misafir ( Giriş | Kayıt ) | Etkinleştirme E-Postasını Yeniden Gönder |
|
|
| Sayfa: (6) [1] 2 3 ... Son » ( İlk okunmamış iletiye git ) | ![]() ![]() ![]() |
CultureClub ![]() |
|
![]() Dark Side Of The Moon ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 14962 Katılım: 15-06 07 Üye No: 1 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Bağımsız aday maskesi ile PKK temsilcileri meclise girdi..bundan sonra ne olur?
-------------------- |
High Hopes ![]() |
Gönderme: 23 07 2007, 22:28
|
|
Yoğun Katılımcı ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 196 Katılım: 10-07 07 Üye No: 64 Ülke: Turks and Caicos Islands Aklen-Fikren: Agnostik Uyarı: (10%) ![]() |
Onların sözlerini de adam gibi dinleme fırsatımız olur..
|
CultureClub ![]() |
Gönderme: 23 07 2007, 22:31
|
![]() Dark Side Of The Moon ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 14962 Katılım: 15-06 07 Üye No: 1 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Sözleri belli,eyalet sistemi veya federasyon istiyorlar.Dansözlüğü bıraktılar açıkça söylüyorlar.
Ne olacak? -------------------- |
BLaCK_CaNDLe'S_DaNCe ![]() |
Gönderme: 23 07 2007, 22:47
|
![]() Mantık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 1172 Katılım: 15-06 07 Üye No: 3 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Diğer Uyarı: (0%) ![]() |
Bu konuda da dünya tarihinde bir ilke imza attık! Dağlarda yakalayıp, hapse attığımız teröristleri bile meclise soktuk. Demokrasi(!!!) kazandı! peeh peeh peeeh
Amerika Irak'tan çekilecek, DTP de mecliste oluşturacağı grupla beraber, Amerika ne derse onu yapacak, onu söyleyecek. Belki önce eyalet, sonra da; Amerika'da, AB'de, Yunanistan'da ortaya çıkan Kürdistan haritasının sınırları çizilmeye çalışılacak. Bir yandan da ılımlı islam projesi devam ettirilerek, bir Türk-islam cumhuriyeti(!!!) kurulması için gerekli atılımlar gerçekleştirilecek.(Örn; Fettulah'ın Türkiye'ye dönmesi, vb.) Amerika'nın Ortadoğu'yu uzaktan yönetmesi ve BOP projesini devam ettirebilmesi için bundan güzel bir ortam olabilir mi? 22 Temmuz seçimlerini Bush yönetimi ve emperyalizm kazandı. Aaa, çok pardon; demokrasi(!!!) kazandı! -------------------- Aklın ve bilimin ışığı aydınlatır yolumu,Dünya'yı karanlığa boğup,nur saçtığını zanneden 3500 yıllık yalanlar değil!!!
Bilimsel Düşünce |
can ![]() |
Gönderme: 24 07 2007, 02:46
|
|
Bu forumu sevdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 203 Katılım: 15-06 07 Üye No: 7 Uyarı: (10%) ![]() |
PKK'lıların girmediği bir meclis vardı oraya da girdiler.
-------------------- İnanç, gerçeği bilmek istememektir.
Friedrich Nietzsche |
ReaL ![]() |
Gönderme: 24 07 2007, 22:40
|
||
![]() Bu forumu sevdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 263 Katılım: 20-06 07 Üye No: 29 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: İnançlı Uyarı: (80%) ![]() |
hahahahahahah can ya senin yaş kaç_? 1991 de ne oldu pkk dediğiniz kişileri türkiyede sol denen zihniyet sokmadı mı meclise -------------------- '' Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni, Afrikada ki Bedevi Senden Daha Medeni.''
|
||
| uğur |
Gönderme: 25 07 2007, 11:33
|
|
Unregistered |
CHP Doğuda neden oy alamadı acaba??
İçindeki Kürtçü vatan hainlerini temizleyip , Türk halkının partisi olduğu için.. AKP doğuda neden bu kadar oy aldı?? Kürtçülerle elele verdiği için ... CHP yanlışını düzeltti , AKP eski yanlışlara devam kararı aldı.. Türkiyede sadece etnik köken olarak Kürtler mi var?? Neden diğer etnik kökene sahip olanlar TC ne sövmez , onu yüceltmeye çalışırken , Kürt faşistler Türkiyeyi bölmeye uğraşırlar.. Eğer mecliste uslu durmazlarsa , bu millet onlara öyle bir ders verir ki , Kandil dağına kaçsalar kurtulamazlar.. |
|
|
can ![]() |
Gönderme: 25 07 2007, 18:43
|
|
Bu forumu sevdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 203 Katılım: 15-06 07 Üye No: 7 Uyarı: (10%) ![]() |
Etnik milliyetçilik emperyalizmin ülkeyi bölmek için kullandığı silahlardan biridir. Diğeri de dincilik(ılımlı islam). AKP işbirlikçi bir parti olduğu için elbette kürtçüleri kadrosuna alacak. Güneydoğu'da uluslaştırma politikası uygulanması gerekirken AKP kürt-islam sentezi yapıyor. Dolayısıyla AKP hem kürtçü hem de ılımlı islamcı bir partidir. Emperyalist uşağıdır. Seçimlerden sonra tüm işbirlikçiler sevindi, yabancı basın da çok sevindi. Kışkırtıcı başlıklar atmaya başladılar, yerli işbirlikçiler de yabancı basının manşetlerini övünerek yazmaya başladılar.
-------------------- İnanç, gerçeği bilmek istememektir.
Friedrich Nietzsche |
| Ekrem |
Gönderme: 25 07 2007, 21:40
|
|
Unregistered |
Can; Güneydoğuya kaç kere gittiniz ki AKP nin orda Kürt-İslam sentezi yaptığını biliyorsunuz... AKP nin o bölgelere yaptığı yatırımı kimse yapmadı.. Bu yüzden de seçimlerde AKP çoğu doğu illerinde birinci oldu... Bu da Kürt vatandaşlarımızın artık ayrılıktan yana olmadığını gösterir... Ayrılığa neden olan ekonomik ve sosyal argümanlar ortadan kaldırılırsa terör sorunuda çözülür... ki AKP bunu yapıyor...
|
|
|
BLaCK_CaNDLe'S_DaNCe ![]() |
Gönderme: 26 07 2007, 00:02
|
![]() Mantık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 1172 Katılım: 15-06 07 Üye No: 3 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Diğer Uyarı: (0%) ![]() |
Ekrem, sen DTP'li adayların, yapacaklarından değil, senin onlardan beklentilerinden bahsetmişsin. O pembe gözlüklerini çıkarmanı öneririm, çünkü durum senin sandığın ve yorumladığın gibi iyimser değil.
Akp'nin çoğu doğu ilinde birinci olması, Kürt vatandaşlarımızın ayrılıktan yana olmadıklarını değil, Akp'nin o bölgedeki Kürt aşiretlerine ve tarikatlarına özel bir ilgi gösterdiğinin işareti olabilir ancak. Bahsettiğin yatırımlar da bu tarikatlara ve aşiretlere yapılan yardımlar ve yatırımlar herhalde. Çünkü işsizlik oranı doğu illerimizde giderek artıyor. Akp terör sorununu çözemez. Çünkü; terörün asıl kaynağı, dış desteklidir. AB ve Bush yönetiminin, PKK'ya sağladığı maddi, ideolojik ve lojistik desteği kesmeden terör sorunu halledilemez. Yakın zamanda ABD'nin terör örgütü PKK'ya silah desteği sağladığı ortaya çıktı. İdeolojik olarak, çeşitli avrupa ülkelerinde, pkklı teröristlerin yakalanıp salındıklarını, pkk propagandası yapan tv kuruluşlarının yayınlarını rahatlıkla sürdürdükleri ayan-beyan ortadadır. Terör sorununu halledebilmek için, öncelikle bu desteklerin yok edilmesi gereklidir. Terör sorununun çözülmesi için, BOP'a karşı çok ciddi ve güçlü politikalar geliştirilmelidir. Sen ise yazılarında, BOP'a, Bush yönetiminin politikalarına ve emperyalizme karşı çıkanları; sermaye düşmanlığıyla suçluyorsun. Gerçekleri görmelisin Ekrem. Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş-başkanı olduğunu söyleyen, AB'ye pkk'ya sağladığı destek karşısında güçlü politikalar üretmesi gerekirken, AB'ye girebilmek için her türlü imtiyazı veren,uluslararası bir teröriste kefil olan bir başkana ve başbakana sahip bir parti, terör sorununu asla halledemez... -------------------- Aklın ve bilimin ışığı aydınlatır yolumu,Dünya'yı karanlığa boğup,nur saçtığını zanneden 3500 yıllık yalanlar değil!!!
Bilimsel Düşünce |
| Ankakusu |
Gönderme: 26 07 2007, 08:13
|
|
Unregistered |
Leyla Zana Ayrilik istemedigini ki demokrat bir türkiye istedigini acikca beyan etti, Abdullah Öcalanda Demokratik Cumhuriyetten yana imis, Kürt Kardeslerimizin Ayriliktan yana oldugunu sanmam yoksa bu son secim bir referandum niteliginde olurdu ki Düzen Partilerine oy cikmaz DTP nin bagimsiz adaylari rakiplerini silip süpürürdü, Anladigim kadariyla Kürtler ayrilik istemiyor, Ayrilsalar ki etle tirnak gibi ic ice gecmisiz bu mümkün degil. Federasyon konusunda 12 eylülün mimari Kenan evrende fikirlerini söylemisti, Federasyon bencede Türkiyenin gelismesi icin ayrilik olmadan en uygun cözümdür.
|
|
|
CultureClub ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 21:15
|
DTP mecliste ilk icraatını yaptı..
"Öcalan'ın cezaevi koşulları düzeltilsin" Adam benden iyi yaşıyor,ekmek elden su gölden..bir de PKK'lı kız haremi kurmuştu cezaevine girmeden önce.. -------------------- |
kitapsiz ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 21:19
|
![]() KİTAPSIZ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: YASAKLI Mesaj: 1064 Katılım: 21-06 07 Üye No: 35 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Hiçbiri Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (10%) ![]() |
bencede, öcalanin cezaevi kosullari degistirilsin. orayi ona anit mezar yapalim.
-------------------- Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.
M.K. Atatürk |
High Hopes ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 22:49
|
|
Yoğun Katılımcı ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 196 Katılım: 10-07 07 Üye No: 64 Ülke: Turks and Caicos Islands Aklen-Fikren: Agnostik Uyarı: (10%) ![]() |
kimsenin ülkeyi bölme amacı yok.. siz neyi istediğinizi neyi düşündüğünüzü daha bilmiyorsunuz. Uğruna destanlar yazdığınız Deniz gezmiş marksizm ve leninizm temelli bir devlet kurmayı planlıyordu. Türk,kürt kardeşliği propagandası yaparak pkk ya özgürlük savaşçısı ithamında bulundu... neyse daha fazla beyninizi yormayayım temel nokta şudur ki insanlar görüş farklılıklarına sahip olabilir bu uğurda savaşabilir şahsen ben buna saygı duyarım, illa ki bu eylemler sürecinde ellerine bebek kanı bulaşmış şerefsizler söz konusu ile sonsuz lanetimiz üzerlerine olsun bu farklı konudur.
diğer yandan acı gerçek şudur ki türkiye sınırları içerisinde ermenistan ve kürdistan kurulacaktır. Fransız ihtilalinden sonra çıkan milliyetçilik akımı osmanlıyı yıkmış Türkiyeyi kurmuştur. Ama türkiye sınırı farklı etnik kökenleri de barındırmaktadır. Bu akım Türkiye sınırları içinde 2 devletçik daha çıkaracaktır. Bu sürecin başlangıcı Atatürk tarafından gerçekleştirilmiştir. diğerlerini de birileri gerçekleştirecektir. Ve onlar da her tarafa bak bu adam bize özgürlüğümüzü kazandırdı diye heykellerini asacaklar saygı duruşunda bulunacaklardır. Bu oyun böyle sürer gider... |
kitapsiz ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 22:53
|
![]() KİTAPSIZ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: YASAKLI Mesaj: 1064 Katılım: 21-06 07 Üye No: 35 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Hiçbiri Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (10%) ![]() |
leader,
senin neden vatan haini deli kürt saidci oldugun anlasildi. -------------------- Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.
M.K. Atatürk |
High Hopes ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 22:54
|
|
ben sana oluşacak süreçten bahsediyorum... türk solu pkk ya bi ara açık destek veriyordu ne çabuk unuttunuz?
|
kitapsiz ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:07
|
kendinize yandas aramayin. türk solu hic bir zaman türkiyenin parcalanmasindan yana olmadi.
onu yapanlar, türkiye ve müttefiki ülkeler tarafindan " terör örgütü" olarak bilinen malum guruplardir. kendinide yirtsan, türkiye parcalanmayacak. iraki parcalayip kürdistani kurunca, sende ülkene tasinirsin! olur biter. -------------------- Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.
M.K. Atatürk |
High Hopes ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:09
|
|
düzgün konuş ifadeni alırım senin! ben öz ve öz türküm... Hİç bir pkk yandaşı grup islam ya da milliyetçilik ideolojisini benimsememiştir. hepsi öz solcudur. hiç sağcı pkk lı gördün mü sen?
|
Zenobia ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:18
|
||
![]() Bu forumu sevdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 293 Katılım: 2-08 07 Üye No: 103 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Hiçbiri Politik Görüş: Sosyalist Uyarı: (0%) ![]() |
Solculuğu iyi anlayarak benimsemiş, kabul etmiş hiç ama hiçkimse milliyetçi olmaz, olamaz. Sol, enternasyonalizmi savunur. Nasyonalizmin yani milliyetçilğin tamamen karşıtıdır. Her kim ki solun önüne ya da arkasına bir milliyet/millet ismi getiriyorsa; kimse kusura bakmasın, o solda ya da solculukta yanlış giden birşeyler var demektir. Her neyse, Konu galiba PKK ile ilgiliydi. O konuda şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, PKK'nın tabanı dincidir. Etrafımdaki PKK sempatizanlarından biliyorum, hiç bir namazı kaçırmadıklarını. Ayrıca kadınlara ikinci sınıf gözüyle bakan önemli bir çoğunluk PKK yı destekliyor. İster kabul edin, ister etmeyin ama gerçek bu. Bunun saçma bir iddia olduğunu savunan arkadaşlar çıkabilirler. Onlara da diyorum ki; En iyi örgütler dahi önce kendilerini doğru tahlil etme yeteneğini göstermeliler ki; ülkeyi ve sorunları da tahlil edebilsinler. -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Tanrı bilir, hamurum, hiç benzemez kimseye Dinsiz bir derviş deyin, ya da çirkin bir orospu, Ne dünya umudum var; ne din, ne cennet diye! |
||
kitapsiz ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:21
|
walla leader,
ben kendine türk deyip, vatan haini deli kürt saidi kutsayana türk diyemem. sen türksen, ben türklügümden hicap duyarim. ayrica, PKK yi benden iyi taniyamassin. ben burada onlarin derneklerine gidip, onlar 100- 150 kisi, ben tek basima. bütün fikirlerimi hic cekinmeden yüzlerine karsi söylüyorum. sadece katil magarali gözlerle bana öldürecek gibi bakmaktan baska bir mok yiyemiyorlar. onlar solcu olsa ne olur ? heriflerin cogu kör kütük cahil. sol elini kaldir desen sag elini kaldirir. magara adami solcuymus! salaklarin sirtindan tatli hayat süren yöneticileri solcu ayagina yatarlar. hepsi o kadar. -------------------- Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.
M.K. Atatürk |
High Hopes ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:23
|
|
ya siz benle kafa buluyorsunuz ya da cidden konu hakkında bilginiz yok. terör kaynağını leninizmden alır. Lenin karl marksın öğrencisidir. Karl Marks "din toplumların afyonudur" der .. olay burada kapanır.
|
High Hopes ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:23
|
|
dip not ekleyeyim nurcularla hiç bir alakam yoktur.
|
CultureClub ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:24
|
||
Bravo kitapsız,aynen öyle...(Burası dediği yer Almanya) -------------------- |
||
kitapsiz ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:26
|
Karl Marks"in "din toplumların afyonudur" cok yerinde bir tespittir.
ama bu söz, kör kütük cahili bilinclendirip, politikadan anlamasini saglamaz. pkk capulcularinin kendilerini solcu bilmeleride solu baglamaz. ayrica, her solcuda kominist degildir. sol genis bir yelpazedir. -------------------- Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.
M.K. Atatürk |
High Hopes ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:33
|
|
her sol koministtir demedik elbette. liberal solcular bile vardır. her solcu pkklı değildir. Ama her pkk lı solcudur. kendilerini solcu olarak nitelendirmelerinin nedeni dinden uzak olmalarıdır.
|
kitapsiz ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:37
|
||
yok böyle bir sey. su sözünü geri yut. yada islami terör kaynagini leninizmden aliyor de. -------------------- Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.
M.K. Atatürk |
||
Zenobia ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:38
|
||
![]() Bu forumu sevdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 293 Katılım: 2-08 07 Üye No: 103 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Hiçbiri Politik Görüş: Sosyalist Uyarı: (0%) ![]() |
Her sol komünist olamaz ama burda ince bir ayrıntı var. Solcudan liberal olmaz. Kişi ya solcudur, ya da liberaldir. Çünkü sol, işçi sınıfını temsil eder; liberalizm ise kapitalizmi.. Yani ortada karşıt iki bakış açısı var.. Biri soldur, diğeri daha da açıkça söylemek gerekirse sağ'a ait görüştür. Bir kişinin sol-sağcıyım demesi ne kadar abesle iştigal ise; Sol-liberalizm adı altında cahil zümrelere yutturulmaya çalışılan şey de aslında abesle iştigaldir.. Kavramları öylesine güzel çorba yapıp önünüze koyuyorlar ki, siz onun içinde ne olduğunu anlama zahmetine bile girmeden yalayıp yutuyorsunuz. Oysa kaynağı bilinmeyen bazı yiyecekler insanın midesini bozar. Çorbaya dönüştürülmüş kavramlar ise işte insanın bilincini böyle bulandırır. -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Tanrı bilir, hamurum, hiç benzemez kimseye Dinsiz bir derviş deyin, ya da çirkin bir orospu, Ne dünya umudum var; ne din, ne cennet diye! |
||
CultureClub ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:42
|
Doğru,ama dünyada herşey çorbalaşmaya gitmiyor mu?
-------------------- |
High Hopes ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:43
|
|
"Eğer kitleler kendiliğinden ayağa kalkmazsa hiçbir şey başaramayız. Spekülatörlere karşı terör uygulamadığımız – hemen oracıkta kafalarına bir kurşun sıkmadığımız- sürece hiçbir yere varamayız." (V.İ. Lenin, Polnoye sobraniye soçineniy, Moskova, 1958-1966, cilt 35, s.311),
oku bre adam oku utanıyorum senin gibi adamlardan .. adam gibi düşünceni savun neyi düşündüğünü bil istersen benim tüm değerlerime küfret canımı ye... Deli mi edeceksiniz siz beni... Al Okuuuuuuuuuuu okuuuuuuuuuuuuuuu okuuuuuuuuuuuuuuuuu okuuuuuuuuuuuuu da öğren cahil adam.... http://www.kurtuluscephesi.com/lenin/neredentr.html |
kitapsiz ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:46
|
||
suna birisi kurani okuyuversin! terör ve terör emri neymis ögrensin. -------------------- Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.
M.K. Atatürk |
||
Zenobia ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:49
|
Sn.Leader,
Lenin terörist değildir. Buna da açıklık getirelim. Çarlık Rusya'sında bir devrim gerçekleşti. Devrimler halk hareketleridir. Fransa'da gerçekleşen devrim sürecinde halk nasıl kendi liderlerini kendileri tayin ettilerse, Çarlık Rusya'sında da ayaklanan işçi, köylü ve yoksul halk kendisine Lenin'i lider tayin etmiştir. Halkın bu yığınsallıktaki hareketleri aslında kendilerine yönelik tehditleri sonlandırmak için yapılırlar. O tehditler; İşsizlik, yoksulluk, eğitimden ve sağlık hizmetlerinden yararlanamama, işten atılma gibi insanları baskı altında tutan tehditlerdir. Ve eminim ki siz de böylesi tehditlerden en az biriyle ya karşılaştınız ya da üç vakte kadar karşılaşacaksınız. Terörist tanımı bu yüzden Lenin'e uymaz.. Tıpkı, Kurtuluş Savaşını halkın desteğini alarak gerçekleştiren Atatürk'e de uymayacağı gibi.. Umarım ne demek istediğimi anlatabildim. Sanıyorum ki, burda da terör kavramını iyice açmak gerekecek. Terör nedir, kimler teröristtir gibi... Ama bu tartışma uzun süreceği için ben şimdilik eyvallah demek istiyorum -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
High Hopes ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:51
|
|
ateistler müslümanlara laf yetiştirmekten okuyacak zaman bulamıyorlar ben alıntılayım size bari;
" Biz, ilke olarak, terörü hiçbir zaman reddetmedik ve edemeyiz de, Terör, savaşın belli bir anında, birliklerin belli bir durumunda ve belli şartlarda son derece uygun ve hatta zorunlu olabilecek askeri eylem biçimlerinden biridir. Ama asıl önemli olan, bugün için terörün asla savaş meydanındaki ordu için bir harekât olarak değil, tüm mücadele sistemiyle sıkı sıkıya bağlantılı ve bütünleşmiş bir harekât olarak değil, hiçbir orduyla bağlantısı olmayan zaman zaman yapılacak bağımsız bir saldırı biçimi olarak önerilmiş olmasıdır. Aslında, merkezi bir örgüt olmadan ve mahalli devrimci örgütlerin bu zayıflığıyla, terörün olup olacağı da budur. Dolayısıyla biz, mevcut şartlarda bu mücadele aracının vakitsiz ve elverişsiz olduğunu, en faal savaşçıları gerçek görevlerinden, bir bütün olarak hareketin çıkarları açısından en önemli olan görevden saptıracağını ve hükümetin değil, devrimin güçlerini dağıtacağını üzerine basa basa belirtiyoruz. Son olayları bir hatırlayalım. Devrimciler bir önderler ve örgütleyiciler kurmayından yoksunken, işçi kitlelerinin ve şehirlerdeki "sıradan halk"ın mücadelede ileri atıldığını gözlerimizle gördük. Bu sartlar altında, en atılgan devrimciler teröre başvururken, ciddi olarak güven duyulabilecek tek şey olan savaş müfrezeleririn zayıf düşmesi tehlikesi yok mudur? Huzursuzluk duyan, protestolarda bulunan, dağınık olan ve dağınık oldukları için de güçsüz olan kitleler ile devrimci örgütler arasındaki bağın kopma tehlikesi yok mudur? Oysa başarımızın biricik teminatı bu bağdır. Gözüpek bireysel darbelerin önemini inkâr edecek değiliz, ama günümüzde onca insanın bu yönde güçlü bir eğilim gösterdiği bir zamanda, terör düşüncesiyle kendinden geçmeye karşı, terörü esas ve temel mücadele aracı olarak görmeye karşı kararlı bir uyarıda bulunmak görevimizdir. Terör hiçbir zaman düzenli bir askeri harekât olamaz, olsa olsa, tayin edici bir saldırıda kullanılan metotlardan biri olarak hizmet edebilir. Ama şu anda böyle bir tayin edici saldırı için çağrı yayınlayabilir miyiz? Raboçeye Dyelo açıkça yayınlayabileceğimizi düşünüyor ve nasıl oluyorsa, şöyle haykırıyor: "Saldırı birlikleri kurun!" Ama bu da gene, mantıktan çok coşkuya dayanıyor. Bizim askeri kuvvetlerimizin ana gövdesi, gönüllülerden ve asilerden meydana gelmektedir. Biz sadece birkaç küçük düzenli birliğe sahibiz, üstelik bunlar harekete geçirilmiş bile değildir; bunların hem birbirleriyle bağlantıları yoktur, hem de saldırı birliğini bir yana bırakalım, herhangi bir birlik olacak şekilde bile eğitilmiş değildirler, Bütün bunlar göz önüne alındığında, mücadelemizin genel şartlarını değerlendirebilen ve olayların tarihi akışı içindeki her "dönemeç"te bu şartları hesaba katabilen bir kimse için, şu anda sloganımızın "saldırıya geçin" olamayacağı, "düşman kalesini kuşatın" olması gerektiği açıktır. Başka bir deyişle, Partimizin acil görevi, hemen şimdi girişilecek bir saldırı için eldeki bütün güçleri toplamak değil, bütün güçleri birleştirebilecek ve harekete fiiliyatta rehberlik edebilecek bir devrimci örgütün kurulması için çağrıda bulunmaktır. Bu örgüt, lafta değil fiiliyatta her protesto hareketini ve her patlayışı her zaman desteklemeye hazır ve bunu, tayin edici mücadele için uygun savaş kuvvetlerinin inşasında ve sağlamlaştırılmasında kullanacak bir örgüt olmalıdır. " |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 16 08 2007, 23:54
|
Bunlar kimin sözleri?,lütfen alıntı yazılara kaynak veriniz..forum kuralıdır...
-------------------- |
High Hopes ![]() |
Gönderme: 17 08 2007, 00:37
|
|
kaynak verilmiştir yazıların devamının kontrolü sizin sorumluluğunuzdadır. incelerseniz görürsünüz.
|
CultureClub ![]() |
Gönderme: 1 09 2007, 11:54
|
-------------------- |
saklıgerçek ![]() |
Gönderme: 1 09 2007, 13:35
|
![]() Fikirsel Onur Üyesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 1732 Katılım: 16-06 07 Üye No: 20 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Hiçbiri Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Kaşıyın bakalım bu yarayı kaşıyın. Sobaya barut dökersen patlar. Bakalım bizim sobanın patlaması ne zaman.
-------------------- Arkadaşlar, devrimimiz henüz yenidir. Kökleşip, benimsendiği hakkındaki kanılarımız ancak ileride karşılaşacağımız olaylarla gerçekleşecek ve doğrulanacaktır.
Fakat şimdi şuna emin olmalısınız ki, bugün başına şapka giyen, sakalını-bıyığını traş eden, smokin ve frakla toplum hayatında yer alanların çoğunluğunun kafalarının içindeki zihniyet hala sarıklı ve sakallıdır. M.Kemal Atatürk http://sakligercek.blogspot.com/ |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 4 09 2007, 16:27
|
DTP'li İl Başkanı teröristler için "şehit" dedi
Ali LEYLAK- Mehmet Emin ÖZTÜRK/ŞANLIURFA, (DHA) SİİRT'te güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 2 PKK’lı teröristin cenazelerinin ailesine verilmemesine tepki gösteren DTP'li bir grup, Şanlıurfa'da gösteri yaptı. DTP Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir, ‘şehit’ olarak nitelendirdiği teröristlerin cenazeleri için bundan sonra gıyaplarında tören düzenleyeceklerini söyledi. http://www.milliyet.com.tr/2007/09/04/son/sontur43.asp -------------------- |
mysterieux ![]() |
Gönderme: 4 09 2007, 16:37
|
![]() The Princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 371 Katılım: 17-06 07 Üye No: 25 Ülke: World Aklen-Fikren: Hiçbiri Uyarı: (0%) ![]() |
sizinkilere şehit deniyor da onlarınki niye hayvan cesedi muamelesi görsün?
hem niye cenazelerini ailelerine verilmiyor ki? haksızlığın dik alası. -------------------- "Freedom will be possible when people understand and desire it--for man can only rule where others subserviently obey. Where none obey, none has power to rule."
George Nicholson |
kitapsiz ![]() |
Gönderme: 4 09 2007, 17:13
|
||
mysterieux, bu gercekten senin ifadenmi ? bir milletin ülkesini savunan askeri ile, o milletin basina bela olmus terörist ayni kefeyemi konur ? -------------------- Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.
M.K. Atatürk |
||
mysterieux ![]() |
Gönderme: 4 09 2007, 17:16
|
![]() The Princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 371 Katılım: 17-06 07 Üye No: 25 Ülke: World Aklen-Fikren: Hiçbiri Uyarı: (0%) ![]() |
aynı kefeye konma meselesi değil ben kimseyi bir kefeye koymuyorum ama cenazelerini vermemek de ne demek oluyor?
-------------------- "Freedom will be possible when people understand and desire it--for man can only rule where others subserviently obey. Where none obey, none has power to rule."
George Nicholson |
Sayfa: (6) [1] 2 3 ... Son » |
![]() ![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Script Execution time: 0.1322 13 queries used GZIP Açık |