|
| Site Portal · BU FORUMA ÜYE OLABİLMEK İÇİN KAYIT AŞAMASINDA DOĞRU MAIL ADRESİ BELİRTİLMELİDİR. | Yardım Arama Üyeler Takvim Favorites Arcade |
| Hoşgeldin misafir ( Giriş | Kayıt ) | Etkinleştirme E-Postasını Yeniden Gönder |
|
|
![]() ![]() ![]() |
CultureClub ![]() |
|
![]() Dark Side Of The Moon ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 14960 Katılım: 15-06 07 Üye No: 1 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Tarık suresi
5. Öyleyse insan neden yaratıldığına bir baksın. 6. Fışkırıp çıkan bir sudan yaratıldı. 7. Bu su, bel ile kaburga kemikleri arasından çıkar. http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=86 Soru yukarıdaki ayetlerde ne denmek isteniyor? İnsan spermden yaratılmıştır ve bu sperm bel ve kaburga kemikleri arasından çıkar.Denmek istenen bu. Bilindiği gibi bir insanın olabilmesi için erkekten gelen sperm ve kadından gelen yumurta gereklidir,sadece sperm yeterli değildir. 1-Yukarıdaki ayetlerde iki yanlış vardır,insanın sadece spermden yaratıldığı,kadının hiçbir fonksiyonunun olmadığı,sadece taşıyıcı olduğu 2-Spermin çıktığı yerin "bel ile kaburga kemiği arasından olduğu,bilindiği gibi spermler testislerde üretilmektedir. Herşeyi bildiği iddia edilen Allah bunları bilmiyormuş Allah yani İslamı uyduran muhammed bunları bilmiyormuş..bu kadar basit,evlerinize dağılabilirsiniz,islamın yalan ve insan uydurması olduğu kanıtlanmış oldu. -------------------- |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 18 08 2009, 20:16
|
![]() Dark Side Of The Moon ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 14960 Katılım: 15-06 07 Üye No: 1 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Buna yanıt verilmesi gerekiyor..geçiştirip sümenaltı yapamazsınız..
-------------------- |
Ezio Auditore de Firenze ![]() |
Gönderme: 18 08 2009, 20:41
|
![]() Yeni Katılımcı ![]() Grup: Members Mesaj: 9 Katılım: 29-05 09 Üye No: 1724 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
CC sana vercekleri yanıtı söyleyimmi
''Sizler ayetlerin anlamlarını başka yere çekiyorsunuz orda toprak demek istiyor'' |
gezgin95 ![]() |
Gönderme: 18 08 2009, 23:59
|
|
_____ 6 x 7 _____ ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 1624 Katılım: 15-06 07 Üye No: 14 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Bu ayette belki önemli bir ipucu var.
Sözü edilen olay, ilk yaratılışta olan bir olay mı yoksa kadınla erkeğin sevişmesi sırasında fışkıran sıvı mı? Söz konusu olan olay insanın ilk yaratılışı ise, Allahın yapısı ve yaratılış hakkında bir fikir veriyor bize. Hayal gücünüzü çalıştırın. . -------------------- |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 22 08 2009, 22:12
|
Hadi ,
sevgili dansöz arap arkadaşlardan yanıt bekleniyor. Uzun uzun islam şöyle,böyle demeye gerek yok. Bir ayet islamı bitiriyor,bu kadar basit. -------------------- |
| Seabee |
Gönderme: 23 08 2009, 08:38
|
|
Unregistered |
Muminlerden aciklama bekliyoruz...
|
|
|
CultureClub ![]() |
Gönderme: 26 08 2009, 20:06
|
Hala bilemiyorsunuz...
Tüm hayatınız yalanlar üzerine kurulu,sperm testislerden çıkar.Kaburga ile ilgisi yoktur. Bu kadar basit. -------------------- |
the zeitgeist movement ![]() |
Gönderme: 27 08 2009, 01:40
|
![]() Yeni Katılımcı ![]() Grup: Members Mesaj: 7 Katılım: 30-04 09 Üye No: 1613 Ülke: World Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Diğer Uyarı: (0%) ![]() |
çok güzel bir bilgi cc
ya allah biyoloji de zayıf ya da 6. yüzyılda yaşayan bir arapla aynı seviyede bilgi dağarcığına sahip. 2 si de korkutuyor beni cennete gidince üzüm ve asma bağları bulamayabilirsiniz taptığınız put bu bilgisizlike onları zor yetiştirir. bel ile kaburga kemiği arası he valla muhodan daha iyi bir tahmin beklerdim -------------------- Islamiyet, benzeri bütün ilahi inanç sistemleri gibi döneminin hurafesidir.
İnsanları gerçek dünyadan ve dolayısıyla birbirlerinden koparma amacına hizmet eder. İnsanların otoriteye sorgulamadan itaat etmesini sağlar. Her şeyi kontrol eden bir Tanrı olduğu iddiasıyla insanların sorumluluk duygusunu zayıflatır ve utanç verici suçları, din uğruna olduğu takdirde haklı kılar. Ama en önemlisi, gerçeği bildiği halde bu hikayeleri kullanan insanlara toplumu yönlendirme ve kontrol etme gücü sağlar. |
onuroztas ![]() |
Gönderme: 27 08 2009, 06:54
|
||
|
Yoğun Katılımcı ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 164 Katılım: 5-05 09 Üye No: 1625 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: İnançlı Politik Görüş: Türk-İslamcı Uyarı: (0%) ![]() |
Arkadaşım sen bu ayetleri kendine göre değerlendiriyorsun... Bu ayette dendiği gibi bel ve kaburga kemikleri arasından çıkan sperm değildir... Erkeğin kuvvetini aldığı bölgeden bahsedilmektdir... Bu bölgenin erkeğin kısır veya kısır olmamsı ile alakası çoktur... Bel soğukluğu diye bir hastalık var... Bu hastalığı geçiren kşi kısır olmaktadır... Hani sperm sadece testislerde üretiliyordu... O zaman üretiliyords şahısın bel ile alakalı bir hastalığında kısır olmamsı gerekirdi... Bu hastalıkta malum bölge,Dediğin aytelerde geçen bölgedir... Kısacası erkek sperm kuvvetini bu bölgelerden alır... Bu kuvvet ile sperm testislerde üretilir ve çocuk yapmaya elverişli veya elverişsiz olur... Başka ayetlere bak... Mesela Meryem Suresi'ne... Orada Hz Meryem'e nasıl çocuk veridiğine bak... Orda da kadının fonksiyonundan bahsedilmiş ve hiç bir el dahi sürülmeyen Hz Meryem'in Allah'ın lütfuyla rahmine üflenen ruh ile çocuk sahibi oluyor...(Şüphesiz Allah yoktan varedendir..Tıpkı biz insanları yoktan varettiği gibi...) İkisini birleştirdiğin zaman kadın ve erkeğin fonksiyonunu görebilirsin... Aslında gösterdiğin ayette de görebilirsin... Fışkıran su... burada kadından bahsetmiyor diye oluşan sıvı kendi kendine olacak hali yok... Kısacası Kur'an bir bütündür ve ayetler asla tek tek yorumlanamaz... ayrıca başka ayetlerde kadın rahbinde çocuğun evresinden bahsetmektedir... İlk gönderilen ayette... ..."Oku Yaradan'ının Adıyla Oku... O sizleri bir kan pıhtısından yarattı"... Burada kan pıhtısı çocuğun ilk evresi cen olduğu dönemdir... Yani kan olduğu... Yarattı kelimesi ise o kan pıhtısına can veren, ruh veren anlamı taşımaktadır... yani sen kan pıhtısı halindeyken ben sana can verdim... İşte buradaki ayetler kısacası bir bütün... İlla hepsi bir yerde bahsedecek veya herşey açık seçik olacak diye bir kaide yok... Eğer açık seçik açıklansaydı bu günkü bilimler nasıl ilerleyecekti... İslam'ın her zaman değer verdiği ilimler ilerlermiydi... veya herkes araştırma yapma arzusunda olutrmuydu... Bu bakımdan ayetler tek tek değil bir bütün olarak ele alınırsa anlam bütünlüğü kazanır... Bunun amacı da insanı düşünmeye itmektir ve araştırmaya teşvik etmektir... Bu bakımdan söylenenlerde gerçek ve tarafsız, ön yargıdan arınmış bir duygu içerisinde düşünen insanlar için bir delil bir kanıt vardır... |
||
CultureClub ![]() |
Gönderme: 27 08 2009, 07:03
|
Nasıl bir kıvırma gelecek diye merak ediyordum.
Açık açık spermin geldiği yer olarak bel ve kaburga arası denmiş..kuvvet aldığı bölge dememiş,dese o da yanlış olacaktı belsoğukluğu ile de kurduğun bağ da aslında kuranın yani eski insanların düşüncelerinin yanlışı..eskiden sperm belden gelinir sanılırdı..muhammed de öyle sanıyordu.. Bel ve kaburga arasından çıkar diyor..sen çıkmaz diyorsun..yani kuran da yazılanları islamı kurtarmak için yalanlıyorsun..bunu neden yaptığını ben iyi biliyorum,sen biliyor musun? -------------------- |
onuroztas ![]() |
Gönderme: 27 08 2009, 07:16
|
||
|
Yoğun Katılımcı ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 164 Katılım: 5-05 09 Üye No: 1625 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: İnançlı Politik Görüş: Türk-İslamcı Uyarı: (0%) ![]() |
Allah ayetlerinde bir sır vermiştir... Onu ancak Onu anlayarak çözmeye çalışan insanlar bilebilir... Sen dediklerimi tam manasıyla okumamışsın... Açık açık bir gilgi yok... Bak spermden bahsederken bile su manasına bürümüş... Bu dinin ilk indiği zamanlarda bu kelimeyi sarf edersen insanlara anlamayacağı kesindir... O yüzden o şartlar altındaki insanların anlaması babında su denmiştir... Ama şimdi tüm İslam bilginleri bu suyun sperm olduğunu ve ne şartlar altında üretildiğini biliyorlar... Çünkü insanlar araştırdı ve araştırmaları teknolojik gelişmeye neden oldu... Bel soğukluğu hastalığına gelince... İşte senin tezini çürütecek hastalık... Erkekler sperm gücünü bu hastalık ile kaybeder...ve kısır olur... Çünkü sperm gücü erkeğin belindedir... Eski insanlar gerdeğe girecek kişilere beline kuvvet derdi... Testisine kuvvet demezdi... Çünkü erkek belinden gücünü... Bu hastalık nedeniylede kaybeder... Sende bunu açıkla... Nden bel ile alakalı bir hastalık sperm kalitesini düşürüyor ve kısırlığa neden oluyor... İşte Ayette de bahsedilen bu... Sperm kalitesini belirleyen beldir... Testisler de sperm üretilmeden insan azalarını dolaşır ve en son testiste üretilir... Dolaşan insanın gücü,insanın geni insanın karakteristik ve vücut özellikleri... Bunun hepsi testise gelir orada sperme dna yolu ile aktarılır... Ve o sperm bizden bir parça taşır... İşte bu özelliğin işlemeside bel iledir...Çünkü testislere gücü verendir... Sen bir araştır... Bu hastalığın detayını ve nden kısırlığa sebep olduğunu... Yanılgını düzelt... |
||
| Seabee |
Gönderme: 27 08 2009, 07:21
|
||
|
Unregistered |
Fakat soyle bir sey var ki, bu hastaligin adi sadece Turkce'de bel soguklugudur. Mesela ingilizcede adi "gonorrea"'dir. Belle bir alakasi yok. Turklerin buna bel soguklugu demelerinin sebebi kisirligi erkeklerin bel bolgesiyle iliskilendirmeleri... yani eski inanclara dayali bir isim. Kanit olarak gosterilemez cunku isim kaynagini inanctan (ya da yanlis bilgiden) aliyor. Bel sogukluguna gelince, cinsel yolla bulasan bir hastaliktir, bakteri enfeksiyonudur, bel bolgesi ile aslinda ilgisi yoktur: http://en.wikipedia.org/wiki/Gonorrhea |
||
|
|
Poke İmam ![]() |
Gönderme: 27 08 2009, 08:03
|
||||
![]() Yoğun Katılımcı ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 138 Katılım: 26-01 09 Üye No: 1359 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
cahil arkadaşım; bel zaten sperm demektir git tdk.gov.tr den bak!!! yani arkandaki belle bir ilgisi yok!!! ananı bellerim küfürnde anana bel organımla bir şey yaparım demek istenmez oradan güç alarak bir şey yaparım denmek hiç istenmez yukarıda dediğim anlamı kattarsan anlarsın ne demek istendiğini...anladın mı şimdi ???? |
||||
alim52 ![]() |
Gönderme: 30 08 2009, 03:17
|
|
Yeni Katılımcı ![]() Grup: Members Mesaj: 3 Katılım: 29-08 09 Üye No: 1962 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Hiçbiri Politik Görüş: Diğer Uyarı: (20%) ![]() |
Poke İmam, sen salakmısın?
Tabiki,Türkçede bel (birkaç anlamından biri) sperm demek,bunu herkes biliyor.Şimi sana desemki, Ananı Belledim'i İngilizceye çevir....Sen burada (az ingi lizcen ve aklın versa)bel kelimesi için sperm come yazacaksın.Çünki waist yazarsan ingilizler sana "ne diyo lan bu" diyecekler....Arapçada da Sperm için yazılan başka,normal bel için yazılan başka. Bu ayette de yazılan bildiğimiz bel(omurgadaki)yani sulbi(omurgadaki bel yazılmış).Anlıyacağın,Arapçadaki sperma ve omurgadaki bel anlamı ayrı kelimeler ve bu ayette direkt olarak omurgadaki bel yazılmış.Yani bizim Türkçedeki bel(meni)anlamında yazılmamış.Zaten Az araştırsaydınız (Elmalılı Hamdi)dışında bütün Kur'an mealcileri de omurgadaki belden söz eder.(Elmalılı akıllı adam,neriye varacağını anlamış,omurgadaki bel dememiş,orjinal anlamı "Sulb"demiş,yani nereye çekersen çek)Onur Arkadaşım en azından bildiği kadarıyla savunmaya çalışmış,yanlış ya da doğru..Ama dünyadan bihaber Pokeimam kardeş kendi cahilliğine bakmadan insanları cahillikle suçlamış. Bizim burada Pokemona cahil demezler,Delek derler.Bilmediğin boku,git mektebinde oku derler...Allah bilmiyomuydukide orada Sulb(Omurga kemiği)manasında yazdı...Senin anlamayacağını bilseydi 31 yazardı.... Hadi diyelim Bu ayeti biz türkler için Sulb'u biz Türkler için Türkish anlamıyla vahyh etti.Ayeti Türkçeye çevirelim o zaman bizim Turkish mealde,hadi senin dediğin gibi olsun) (sadece 7.ayet=Bu su,meni(31,bel,ab-ıhayat,fışkırtma,vs,vs, ne dersen de)ile kaburga kemiği arasından çıkar dersek,bütün islam alimleride mealinde senin Kuran-i Kerim'i değiştirdiğini söyler. Yapma Pokemon imam,hadi Onuroztash belsoğukluğu örneği ile Türkçe,Arapça karıştırdı diyelim,ben onu hoş gördüm.Bizi cahillikle suçlayan sen de mi karıştırdın? Kur'an ı okumadığın belli, Türkçe mealini okumadığın hepten belli(en azından Elmalılı Hamdi Yazırın tesvirini okusaydın)Türkçedeki Bel( Hani ananı bellerken gelen bel) ile Arapçadaki sulb (kuyruk sokumundaki bel) in farkını anlardın... Pokemon imam,umarım anladın sen onu..... |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 30 08 2009, 05:48
|
Alim olmayan alim..işte böyle,hazin değil mi yıllardır boşa inandığın sabah akşam zaman harcadığın bir dinin yalan olduğunu görmek..
Boş laf salatası yapmışsın,üstelik yazarımız Poke İmam'a hakaret etmişsin..dikkat! Olmayan hayali bir Allah'ı kurtaracağım diye olan insanlara hakaret edemezsin! Diyanet de aynı şekilde çevirmiş http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=86 Kontrol etmek için ingilizce çevirisine bakıyoruz...çeviren arap,Yusuf Ali http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=14&sid=86 5. Now let man but think from what he is created! 6. He is created from a drop emitted- 7. Proceeding from between the backbone and the ribs: Görüldüğü gibi İslam bitmiştir,evlerinize dağılabilirsiniz. -------------------- |
LokumTozu ![]() |
Gönderme: 12 09 2009, 23:27
|
|
Fikirsel'i Sevdim ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 10 Katılım: 11-09 09 Üye No: 1986 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Diğer Uyarı: (0%) ![]() |
Peki CC benim sormak istediğim bir soru var. cevaplarsan sevinirim.
Ben muhammedin zeki olduğunu düşünen birisiyim. ve böyle bir hataya düşeceğine inanmıyorum. Eğer bunu muhammed yazdı ise sperm in nerden geldiğini bilmeyecek kadar amatör sayılmaz. çünkü kız/erkek ilişkisini iyi bilen bir kişi. neden böyle bir hata yapsın ki ? |
Poke İmam ![]() |
Gönderme: 13 09 2009, 00:29
|
![]() Yoğun Katılımcı ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 138 Katılım: 26-01 09 Üye No: 1359 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
alim51+1 yazdıklarınla ne yapmaya çalışmışsın anlamadım.
çünkü ben de kuranda geçen "bel"le konumuzun alakası olmadığını açıkladım. sen de aynısını diyerek beni destekledin. eee sonuç? sen onu bunu bırak bel (sulb) ile bu işin alakası nedir? allah bilmiyor mu? sperm/meni/döl/bel her ne dersen de testislerden gelir ve bunun bel ve göğüs kafesi arasında olmadığı da kesin... yani bu kitabı yaa allah göndermedi ya da allah da nerden geldiğini bilmiyor spermin... ben birinci şıkkı tek geçiyorum. sen ne dersin? |
serversev ![]() |
Gönderme: 13 09 2009, 00:38
|
||
![]() Fikirsel'i Sevdim ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 24 Katılım: 23-04 09 Üye No: 1591 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyalist Uyarı: (0%) ![]() |
Nedeni basit Muhammede anatılanlar yüzünden. Kuranda çocuk oluşu ile ilgili bilgiler neredeyse yunanlı bilgin Galen'in kitabından alıntıdır. Spermin bel kemiği ile kaburga kemiği arasından çıkma meselesi aslında Hipokratın öne sürdüğü spermin baş ile göğüs arasında üreyip bel boyunca aşağı indiği iddiasından kaynaklanır. Bu kişilerin kitapları islamdan yaklaşık sanırım 60-80 yıl önce süryaniceye çevrilmişti. Kuzay arabistan süryanice konuşurdu ve muhamed oralara kervanlarla gider ticaret yapardı. Bu yolculuklarında öğrendiklerini hatırladığı kadarıyla sure olarak bildirdi belki de aynı bilgiler mekke ve çevresinde de bilinyordu, bu kitapların içeriğinin ne kadar o bölgeye yayıldığını bilemiyorum. -------------------- İyi bir bilimsel teori gerçeklikten ötedir. Çünkü teori henüz varolmamış gerçekleri bile büyük doğrulukla tahminleyebilir.
Yaşamın Başarı Öyküsü. Yaşam Nasıl Başladı? |
||
guapo_34 ![]() |
Gönderme: 13 09 2009, 05:25
|
|
Yeni Katılımcı ![]() Grup: Members Mesaj: 8 Katılım: 13-09 09 Üye No: 1991 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: İnançlı Politik Görüş: Türk-İslamcı Uyarı: (10%) ![]() |
Plexus solaris ve böbreküstü sinir merkezleri, omurga ile göğüs kafesi arasında bulunmaktadır. Bu sıvının kuvvetle atılma işi, bu iki sinir merkezinin beraber çalışması sonucu olmaktadır.
يَخْرُجُ مِن بَيْنِ الصُّلْبِ وَالتَّرَائِبِ Yahrucu min beynis sulbi vet terâib(terâibi). (O sıvı), omurga ile göğüs kafesi arasından (orada bulunan iki sinir merkezinin organize çalışması sonucu) çıkar. |
| Seabee |
Gönderme: 13 09 2009, 07:12
|
||
|
Unregistered |
Sperm bobrek ustu sinir bezlerinden geliyor mu demek istiyorsunuz? Yasamsal fonksiyonlar icin onemli ama spermin depolandigi yer ile bire bir iliskisi yok. Eger sperm bogazinizdan geliyor deseydi orada tiroid bezi var diyecektiniz...ondan sonra tiroid bezi calismayan erkegin kisir oldugu gorulmus vs gibi teget gecen bir takim bilgilerle desteklemeye calisacaktiniz. Halbuki cevap cok acik. 1400 yil once gercekten spermin oradan geldigine inaniliyordu. O yuzden Kuran oyle der. |
||
|
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Script Execution time: 0.4416 13 queries used GZIP Açık |