|
| Site Portal · BU FORUMA ÜYE OLABİLMEK İÇİN KAYIT AŞAMASINDA DOĞRU MAIL ADRESİ BELİRTİLMELİDİR. | Yardım Arama Üyeler Takvim Favorites Arcade |
| Hoşgeldin misafir ( Giriş | Kayıt ) | Etkinleştirme E-Postasını Yeniden Gönder |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Gılgamış ![]() |
Gönderme: 14 12 2008, 21:07
|
![]() Katılımcı ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 48 Katılım: 14-12 08 Üye No: 1245 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyalist Uyarı: (0%) ![]() |
Er atasıyla anılır,
Filan oğlu filan diye Anan yoktur baban yoktur Sen benzersin p.ç'e Tanrı! Kıldan köprü yatarmışsın Gelsin kulum geçsin diye Hele biz şöyle duralım, Yiğit isen sen geç Tanrı! KAYGUSUZ ABDAL Bakkal mısın teraziyi neylersin İşin gücün yoktur gönül eğlersin Kulun günahını tartıp neylersin Geçiver suçundan bundan sana ne! BEHLÜL DANA Kullanırsın kanatsızca rüzgarı Kürekle mi yaptın sen bu dağları Ne yapıp da öldürürsün sağları Can verip alırsın sen cancı mısın? AZMİ Ne erkesin ne dişi Yoktur yanının yoldaşı Kimseye danışman işi Sonra pişman olmaz mısın? Nedir derdin be ey Tanrı! Beni yere çalmaz mısın? Şimdi benim ziyanımı Sen iade kılmaz mısın? Ne farzın lazım ne sünnet Ne cehennem ne de cennet Bir can için etmem minnet Verdiğini almaz mısın? Cennetlerin harap olsun Kevserlerin şarap olsun Kırbıyık'ın toprak olsun Defterinden silmez misin? TOMARZALI ALİ KIRBIYIK Tanrı demiş cehennem var Cehennemden korkar mıyım Hey gidi saf Müslümanlar Cehennemden korkar mıyım Bu dünyanın herşeyi boş Hancı sarhoş, yolcu sarhoş Hak'tan gelen ne olsa boş Cehennemden korkar mıyım? Hicrani der yanacak nem Baştanbaşa yanmışım ben Bendedir cennet cehennem Cehennemden korkar mıyım HİCRANİ Varayım gideyim şu ahirete Bir daha dünyaya gelmemek için Neden yaratmıştır beni yaradan Bir ömür boyu gülmemek için Utan da bak yaşanan şu halime Kısmet vermen yarattığın kuluna Yiğit isen gel de yaşa benimle Kaderden açlıktan ölmemek için Sende ne merhamet var ne vicdan Sana sesleniyorum sana Yaradan Fakirlere arsa ayır oradan Bir daha topraksız kalmamak için İSMAİL İPEK Değiliz Minareye Çıkıp Bize Bağırma Haberimiz Vardır, Sağır Değiliz Sen Kendini Düşün Bizi Kayırma Sizlerle Kavgaya Uğur Değiliz Her Yerde Biz Hakk'ı Hazır Biliriz Olgun İnsanları Hızır Biliriz Bundan Başkasını Sıfır Biliriz Tahmininiz Yanlış, Biz Kör Değiliz Eğer İnsanlıksa Doğru Niyetin Nefsini Islah Et Varsa Kudretin Bize Lazım Değil Senin Cennetin Huriye Gılmana Esir Değiliz Arapça Duaya Değiliz Mecbur İster Müslüman Bil İstersen Gavur İnsanı Hor Görmek En Büyük Küfür Buna İnanmışız, Münkir Değiliz İbreti, Bu Hale İnsan Acınır Ham Sofular Bu Sözlerden Gücenir Aslına Ermeyen Elbet Gocunur Onu Avutmaya Mecbur Değiliz AŞIK İBRETİ BU ALEMİ GÖREN SENSİN Bu alemi gören sensin Yok gözünde perde senin Haksıza yol veren sensin Yok mu suçun burda senin Kainatı sen yarattın Herşeyi yoktan var ettin Beni çıplak dışar'attın Cömertliğin nerde senin Evli misin ergen misin Eşin yoktur bir sen misin Çarkı sema nur sen misin Bu balkıyan nur da senin Kilisede despot keşiş İsa Allahın oğlu demiş Meryam Ana neyin imiş Bu işin var bir de senin Kimden korktun da gizlendin Çok arandın çok izlendin Göster yüzünü çok nazlandın Yüzün mahrem ferde senin Binbir ismin bir cismin var Oğlun kızın ne hısmın var Her bir irenkte resmin var Nerde baksam orda senin Türlü türlü dillerin var Ne acayip hallerin var Ne karanlık yolların var Sırat köprün nerde senin Ademi sürdün bakmadın Cennette de bırakmadın Şeytanı niçin yakmadın Cehennemin var da senin Veysel neden aklın ermez Uzun kısa dilin durmaz Eller tutmaz gözler görmez Bu acayip sır da senin AŞIK VEYSEL -------------------- -Kuran'ı iyi bilen birisiniz nasıl İslam'dan çıkarsınız? -Zaten iyi bildiğim için çıktım. |
FreedoM ![]() |
Gönderme: 14 12 2008, 21:37
|
![]() Fikirsel Bağımlısı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 778 Katılım: 22-11 08 Üye No: 1203 Ülke: World Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Anarşizm Uyarı: (0%) ![]() |
ohoho
-------------------- Hiç kimse benden büyük değildir ben hiç kimseden üstün değilimdir.
İtaat yok saygı var . |
surkentli ![]() |
Gönderme: 15 08 2009, 22:10
|
![]() Katılımcı ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 38 Katılım: 14-08 09 Üye No: 1927 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: İnançlı Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
bu ii hiç değilse Allahı kastedmiyor çünkü Allah tanrı değildir tanrı sizin dilinizdekilerdir biz Allaha tapıyoruz ve şükürler olsun...ilahtır en bizi yaradan Allah....!
-------------------- !...İLLEDE İSLAM...!
ZALİM GÜÇLÜ OLSADA,BAŞ ÖRTÜNE DİL UZATSADA,ZAFER ELBET BİZİMDİR... # اَلْمُسْلِمُ أخُو الْمُسْلِمِ لاَ يَظْلِمُهُ وَلاَ يُسْلِمُهُ مَنْ كَانَ فِي حَاجَةِ أخِيهِ كَانَ اللَّهُ فِي حَاجَتِهِ وَمَنْ فَرَّجَ عَنْ مُسْلِمٍ كُرْبَةً فَرَّجَ اللَّهُ عَنْهُ بِهَا كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ يَوْمِ الْقِيَامَةِ وَمَنْ سَتَرَ مُسْلِمًا سَتَرَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter. Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58. إِنَّ فِي الْجَسَدِ مُضْغَةً إِذَا صَلَحَتْ صَلَحَ الْجَسَدُ كُلُّهُ وَإِذَا فَسَدَتْ فَسَدَ الْجَسَدُ كُلُّهُ ألاَ وَهِيَ الْقَلْبُ İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir. Buhârî, Îmân, 39; Müslim, Müsâkât, 107. 40 |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 15 08 2009, 22:13
|
![]() Dark Side Of The Moon ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 14962 Katılım: 15-06 07 Üye No: 1 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Dua falan yazsaydınız,eksik kalmış.
-------------------- |
Horakti ![]() |
Gönderme: 12 09 2009, 13:49
|
|
Fikirsel'i Sevdim ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 15 Katılım: 11-09 09 Üye No: 1985 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Agnostik Politik Görüş: Milliyetçi Uyarı: (0%) ![]() |
Bak yaw ne güzel şiirler. Bu yaşıma geldim bole bişey gormedim arkadaş nesiller boyu bunları bizden saklamışlarxD
eee tabi dine küfretmek aforoz sebebixD |
Agea ![]() |
Gönderme: 12 09 2009, 23:31
|
Ad-Break Toilet Dash Champion! Carmageddon Champion! Bat & Mouse 2 Champion!![]() Katılımcı ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 40 Katılım: 22-07 09 Üye No: 1877 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Deist Politik Görüş: Kararsız Uyarı: (0%) ![]() |
Allah Tanrı değilse nedir açıklarmısın?
Allah ve Tanrı farklıysa kaç tane yaratan var acaba? Sizin dilinizdekiler demişsin, burdakiler farklı dil mi konuşuyor? -------------------- |
Zenobia ![]() |
Gönderme: 19 09 2009, 07:53
|
![]() Bu forumu sevdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 293 Katılım: 2-08 07 Üye No: 103 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Hiçbiri Politik Görüş: Sosyalist Uyarı: (0%) ![]() |
Ademi balçıktan yoğurdun yaptın
Yapıp da neylersin bundan sana ne Halk ettin insanı saldın cihane Salıp da neylersin bundan sana ne Bakkal mısın teraziyi neylersin İşin gücün yoktur gönül eğlersin Kulun günahını tartıp neylersin Geçiver suçundan bundan sana ne Katran kazanını döküver gitsin Mümin olan kullar didara yetsin Emreyle yılana tamuyu yutsun Söndür şu ateşi bundan sana ne Sefil düştüm bu alemde naçarım Kıldan köprü yaratmışsın geçerim Şol köprüden geçemezsem uçarım Geçir kullarını bundan sana ne Behlül Dana'm eydür cennet yarattın Nice kullarını cehenneme attın Nicesin ateş-i aşk ile yaktın Yakıp da neylersin bundan sana ne -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Tanrı bilir, hamurum, hiç benzemez kimseye Dinsiz bir derviş deyin, ya da çirkin bir orospu, Ne dünya umudum var; ne din, ne cennet diye! |
Zenobia ![]() |
Gönderme: 19 09 2009, 07:53
|
![]() Bu forumu sevdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 293 Katılım: 2-08 07 Üye No: 103 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Hiçbiri Politik Görüş: Sosyalist Uyarı: (0%) ![]() |
YAPTIĞIMIZ KABEDİR
Yaptığımız Kabedir Yıktığımız kilise Şu bizim seyranımız Bir seyrana benzemez Süleymanlar içinde Ali bir Süleymandır Süleymanlar bildiler Süleymana benzemez Apdesimiz katlanmak Namazımız sabretmek Biz bir oruç tutarız Ramazana benzemez Kitabımızda kıl var Dağlar kadar görünür Bir bir ayet okuruz Bir Kurana benzemez Kul Nesimi sen seni Mana bilir söylersin Biz bir deniz geçeriz Bir ummana benzemez -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Tanrı bilir, hamurum, hiç benzemez kimseye Dinsiz bir derviş deyin, ya da çirkin bir orospu, Ne dünya umudum var; ne din, ne cennet diye! |
Zenobia ![]() |
Gönderme: 21 09 2009, 12:02
|
Ben yitirdim ben ararım yar benimdir kime ne
Kah girerim öz bağıma gül dererim kime ne Kah giderim medreseye ders okurum Hak için Kah giderim meyhaneye dem çekerim kime ne Sofular haram demişler bu aşkın şarabına Ben doldurur ben içerim şarap benim kime ne Ben melamet hırkasını kendim giydim eğnime Ar u namus şişesini taşa çaldım kime ne Sofular secde ederler mescidin mihrabına Yar eşiği secdegahım yüz sürerim kime ne Kah çıkarım gökyüzüne hükmederim Kaf-be-Kaf Kah inerim yeryüzüne yar severim kime ne Kelp rakip diyormuş güzel sevmek çok günah Ben severim sevdiğimi günah benim kime ne Nesimiye sordular ki yarin ile hoş musun Hoş olayım olmıyayım o yar benim kime ne -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Zenobia ![]() |
Gönderme: 21 09 2009, 12:04
|
Haci bilmem hoca bilmem
Beş vakit namazı kılmam Ramazanda oruç tutmam İslam bizim neremizde ? Çarşafım yok türbanım yok, Ehl-i sünnet fermanım yok Arafat'ta kurbanım yok, İslam bizim neremizde Cemimde yok sazımda yok Karımda yok kızımda yok, kırpık sakal yüzümde yok İslam bizim neremizde, Dem çekerim dolumda yok, Bilimde yok ilimde yok, Türkçe duam dilimde yok, İslam bizim neremizde Mezhep deyip nifak sokmam, Tekbir ile insan yakmam, Tespihim yok takva takmam, İslam bizim neremizde, Kandilimiz gecemiz yok Arapçamız hecemiz yok Hülleyecek kocamız yok, İslam bizim neremizde ? Muhammet'le Ali öldü, Soyu sopu sürgün geldi, Meydan Muaviye'ye kaldı, İslam bizim neremizde, Ehl-i beyt benim dostum Ezdiler bağrıma bastım, Ben İslam'a çoktan küstüm, İslam bizim neremizde, Saltanatı halifesi, Hiç tanımam neyin nesi, İrticası, Kara sesi İslam bizim neremizde, Tutturmuşlar ehl-i sünnet, Ne cehennem ne de cennet, Kül köle değilim ümmet, İslam bizim neremizde, Tüm dinlerden alıntım var, Şamanlıktan kalıntım var, Çok üzgünüm anlatmak zor İslam bizim neremizde, Özümde benlik yazılmaz, Kimseye kuyu kazılmaz, İç abdestim hiç bozulmaz, İslam bizim neremizde, Arıyorum tarıyorum, Can gözüm var görüyorum, GAZİ METİN soruyorum, İslam bizim neremizde ? Hüseyin Gazi Metin -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Zenobia ![]() |
Gönderme: 21 09 2009, 12:53
|
Yeri göğü ins u cinni yarattın
Sen ey mimar başı eyvancı mısın? Ayı burcu günü çarhı var ettin Ey mekân sahibi Rahşancı mısın? Denizleri yarattın sen kapaksız Suları yürüttün elsiz ayaksız Yerleri temelsiz göğü direksiz Durdurursun acep iskâncı mısın? Kullanırsın kanatsızca rüzgârı Kürekle mi yaptın sen bu dağları Ne yapıp da oldurursun sağları Can verub can alırsın sen cancı mısın? Sekiz cennet yaptın sen Adem içun Adin büyük bağışla anin sucun Adem'i çıkardın cennetten niçun Buğday nene lazım harmancı mısın? Bir iken bin ettin kendi adını Görmedim senin gibi is üstadını Yasardirsin kurudursun odunu Sen bahcevan misin ormancı mısın? Cibril'e perde altından söylerdin Inub Beytullah'a kendin dinlerdin Bu ateşi cehennemi neylerdin Hamamın mı vardır külhancı mısın? Hafaya çekilub sefaya durdun Akli ermezlerin aklini urdun Kildan ince köprü yaptın da kurdun Akarsuyun mu var bostancı mısın? Bu kışlara bedel bu yazı yaptın Evvel bahara karsı güzü yaptın Mizanı iki göz terazi yaptın Bakkal mısın yoksa dükkâncı mısın? Kazanlarda katranların kaynarmış Yer altında balıkların oynarmış On bu dünya kadar ejderhan varmış Şerbet mi satarsın yılancı mısın? Esirci misin koydun cehenneme Arab Hoca mısın okuryazarsın kitab Aslin katib midir görürsün hisab İhtisabın mı var yoksa hancı mısın? Yüzbin tamun olsa korkmam birinden Rahman ismi nazil değil mi senden Gaffar-uz-zunubum demedin mi sen Affet günahımı yalancı mısın? Beni affeylesen düşen mi şandan Şahlar bile geçer böyle isyandan Gaffarüz-zünubum demedin mi sen Affet günahımı yalancı mısın? Şanına düşer mi noksan görürsün Her gönülde oturursun yürürsün Bunca cani alıp gene verirsin Götürüp getiren kervancı mısın? Bilirsin ben kulum sen sultanımsın Kalbde zikrim dilde tercemanımsın Sen benim canımda can mihmanımsın Gönlümün yârisin yabancı mısın? Beni delil eyler kendin söylersin İçinden Azmi'yi pazar eylersin Yücelerden yüce seyran eylersin İsin seyran kendin seyrancı mısın? -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Zenobia ![]() |
Gönderme: 21 09 2009, 12:55
|
VAHDETNAME
Daha Allah ile cihan yok iken Biz ani var edip ilan eyledik Hakk'a hiçbir layik mekan yok iken Hanemize aldik mihman eyledik Kendisinin ismi henüz yok idi Ismi söyle dursun cismi yok idi Hiçbir kiyafeti resmi yok idi Sekil verip tipki insan eyledik Allah ile burda birlestik Nokta-i amaya girdik birlestik Sirr-i Küntü kenzi orda söylestik Ismi serifini Rahman eyledik Asikar olunca zat ü sifati Kûn dedik var ettik bu semavati Birlikte yarattik hep kainati Nam ü nisanini cihan eyledik Yerleri gökleri yaptik yedi kat Alti günde tamam oldu kainat Yarattik içinde bunca mahlûkat Erzakini verdik ihsan eyledik Asilsiz fasilsiz yaptik cenneti Huri gilmanlara verdik ziyneti Türlü vaidlerle her bir milleti Sevindirip sad ü handan eyledik Bir cehennem kazdik gayetle derin Laf atesi ile eyledik tezyin Kildan gayet ince kiliçtan keskin Üstüne bir köprü mizan eyledik Gerçi Kün emriyle var oldu cihan Ars-i Kürsü gezdik durduk bir zaman Bos kalmasin diye bu kevnü mekan Ademin halkini ferman eyledik Irfan olan bilir sirri müphemi Izhar etmek için ism-i azami Çamurdan yogurduk yaptik ademi Ruhumuzdan bir ruh revan eyledik Adem ile Havva birlik idiler Ne güzek bir mekan bulduk dediler Cennetin içinde bugday yediler Sürdük bir tarafa puyan eyledik Adem ile Havvadan geldi çok insan Nebiler Veliler oldu mümayan Yüzbin kerre doldu bosaldi cihan Nuh Naciyullah'a tufan eyledik Salihe bir deve eyledik Ihsan Kayanin içinden çikti nagehan Pek çoklari buna etmedi iman Anlari hak ile yeksan eyledik Bir zaman Eshabikefhi uyuttuk Hazreti Musa'yi Tur'da okuttuk Siti çulha yaptik bezler dokuttuk Idris'e biçtirip kaftan eyledik Süleyman'i dehre sultan eyledik Eyyub'a acidik derman eyledik Yakub'u aglattik nalan eyledik Musa'yi Suayb'a çoban eyledik Yusuf'u kuyuya attirmis idik Misir'da kul diye sattirmis idik Zeliha'yi ona çattirmis idik Zellesinden bendi zindan eyledik Davut peygambere çattirdik udu Kazadan kurtardik Lût ile Hûd'u Bak ne hale koyduk nar-i Nemrud'u Ibrahim'e bag u bostan eyledik Ismail'e bedel cennetten kurban Gönderdik sad oldu Halilürrahman Baligin karnini bir hayli zaman Yunus peygambere mekan eyledik Bir mescide soktuk Meryen Anayi Pedersiz dogurttuk orda Isa'yi Bir Agaç içinde Zekeriyya'yi Biçtirip kanina rizan eyledik Beytimukaddeste Kudüs sehrinde Nehri Seria'da Erden nehrinde Tathir etmek için günün birinde Yahya'y'i 'Isa'y'i 'uryan eyledik Böyle cilvelerle vakit geçirdik Bu enbiya ile çok is bitirdik Baska bir Nebiyyizisan getirdik Anin her nutkunu Kur'an eyledik Kuffari Kureysi ettik bahane Mehmet Mustafa geldi cihane Halki davet etmek için imane Murtaza'yi ona ihvan eyledik Ana kiyas olmaz asla bir nebi Nebiler sahidir Hakk'in habibi Biz ani Nebiyyi-ihsan eyledik Hak Muhammed Ali ile birlesti Hep beraber kabekavseyne gittik O makamda pek çok muhabbet ettik Leylerelesrayi seyran eyledik Bu sözleri sanma he insan anlar Kus dilidir bunu Süleyman anlar Bu sirri müphemi arifan anlar Çünkü cahillerden pinhan eyledik Hak ile hak idik biz ezeliden Ta ruz-i Elestte Kalubelide Mekan-i Hüda'da bezm-i celide Cemalini gördük iman eyledik Vahdet alemini bilmeyen insan Insan suretinde kaldi bir hayvan Bizden ayri degil Hazreti Süphan Bunu Kur'an ile ayan eyledik Sözlerimiz bizim pek muhakkaktir Dogan ölen yapan bozan hep Haktir Her nereye baksan Hakki mutlaktir Ahval-i vahdeti beyan eyledik Vahdet sarayina giren için Hakki heykelyakin görenler için Bu sirri Harabi bilenler için Birlik meydaninda cevlan eyledik Harabi -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Zenobia ![]() |
Gönderme: 21 09 2009, 15:29
|
Ey gönül, elinde şarap kadehi var, bırak tespihe el sürme
Namaz kılanlara uyma, onlarla durma, oturma Secdeye eğilerek özveri tacını başından düşürme Abdest suyuyla esenlik uykusunu gözünden kaçırma Ayak altında kalırsın, sakın, hasır gibi camiye varma Elinde olmadan gidersen de, orda minber gibi çok durma Müezzini dinleme, içine bulanıklık, karışıklık düşürme Vaizden bilgi isteyerek cehennem kapısını açtırma Kalabalık yığıldı, camiye bir soğukluk, katılık doldu Kendine gel, sende camiye gidip soğukluğu çoğaltma Hatibin söylediğine bakma, müftünün sözüne inanma İmamı akıllı sanma, kendini ona verme, güvenme Ey Fuzuli, ne uğraşırsın, eksik tapınmada yarar yok Kendine gel, iki yüzlülüğü tapınma sayıp aşırılığa vardırma -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Zenobia ![]() |
Gönderme: 21 09 2009, 19:38
|
Ey bana na-hak diyenler kandedir beş yaradan
Gel getir isbatın et kimdir bu şeyni yaradan Yel ü su toprak u oddan böyle suret bağlayan Böyle dükkânı düzen kendi çıkar mı aradan Gel beri söyle bana kimdir senin nutkundaki Söyleyen işittiren hem gösteren hem yaradan Çünkü bir şehrin içinde mescid ü meyhane var Ehl-i dil farketmedi mescitleri meyhaneden Aşkımız yolunda akl u din ü dünya mahvolur Sormagil aşkın hadisin suf-i biçareden Çünkü girdim oynarım çengü def ü tambur ile Bil ki bende şeş cihet var dönmezem çarpareden Ey Nesimi onsekiz bin alemin mevcudusun Kim ki bu devre irişmez koy gide davvareden AÇIKLAMASI: Ey bana haksız diyen, yeter, nerdedir yaratan? Herşeyi yaratanın varlığını ispat et, getir kanıtlarını. Yel, su, toprak ve ateşten böyle şeyleri, insanı yaratan İçinde böyle değerler düzen, dünyayı bırakıp çıkar mı aradan (kalsın aramızda kurduğu düzeni yönetsin) Yaklaş bana ve bu konuda aklından geçeni söyle Sana derdini söyleten, herşeyi işittiren ve gösteren kimdir? Bir şehrin içinde hem mescid, hem meyhane olur Biz gönül ehliyiz, onları ayırmayız, ikisi de birdir bize Bizim aşkımız yolunda akıl, din ve dünya mahvolur Yine de aşk konusunu benim gibi bir zavallı sufiden öğrenemezsin Ben çıkmışım meydana def ve tambur ile dans ederim Takmışım zilleri parmaklarıma; sağa sola, arkaya öne ve alt üst dönerek oynar dururum. Ey Nesimi sende onsekiz bin alem mevcuttur Kim ki inancında ve düşücesinde bu devre varmamışsa, çıkar at gitsin onu, devirden, dönmekten -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Zenobia ![]() |
Gönderme: 21 09 2009, 19:39
|
Sorma be birader mezhebimizi
Biz mezhep bilmeyiz yolumuz vardır Çağırma meclisi riyaya bizi Biz şerbet içmeyiz dolumuz vardır. Biz müftü bilmeyiz fetva bilmeyiz Kalikul bilmeyiz iftira bilmeyiz Hakikat bahsinde hata bilmeyiz Şahı Merdan gibi ulumuz vardır Bizlerden bekleme zühtü ibadet Tutmuşuz evvelden rah selamet Tevella olmaktır bizde âlamet Sanma ki sağımız solumuz vardır Ey zahit surete tapma hakkı bul Şahı velayete olmuşuz hep kul Hakikat şehrinden geçiyor bu yol Başka şey bilmeyiz Ali'miz vardır Nesimi esrarı faş etme sakın Ne bilsin ham ervah libası hakkın Hakkı bilmeyene hak olmaz yakın Bizim hak katında elimiz vardır. -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Zenobia ![]() |
Gönderme: 21 09 2009, 19:40
|
Yar ile yara yanmışız
Servet ile övünmeyiz Hak deyip Hakka dönmüşüz Cennet için dövünmeyiz Bütün evren semah döner Aşkından güneşler yanar Aslına ermektir hüner Beş vakitle avunmayız Canan bizim canımızdır Ten bizim tenimizdir Sevgi bizim dinimizdir Başka dine inanmayız Hüdai'yim hüdamız var Dost elinden bademiz var Muhabbetten gıdamız var Ölüm ölür biz ölmeyiz -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
gezgin95 ![]() |
Gönderme: 21 09 2009, 19:59
|
|
_____ 6 x 7 _____ ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 1627 Katılım: 15-06 07 Üye No: 14 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
.
Zevkten 4 köşeyim. Teşekkürler arkadaşlar. . -------------------- |
Zenobia ![]() |
Gönderme: 22 09 2009, 07:33
|
Bir şah olsam hükmeylesem cihana
Kilise, mescidi yıkar giderim Okullar yapardım bütün insana Cehaleti kökten söker giderdim Fabrikalar kurar idim her yerde İkiliği kovar idim bu serde Ayrı gözle bakmaz idim bir ferde Cihana bir gözle bakar giderdim Gerçek insanları bilirdim Allah Ondan gayrısına tapmazdım billah Ne Kâbe kalırdı ne de Beytullah Yerine bir arpa eker giderdim İnsanlıktan başka olmazdı cennet Yok olurdu İsa, Musa, Muhammet Kalkardı dünyada mezhep tarikat Dinlerin bağını çözer giderdim Bir olurdu zengin, fakir her zaman Çaresiz dertlere olurdum derman Ne gavur kalırdı ne de Müslüman Tümün bir yola çeker giderdim Gece gündüz çalışırdım millete Bir faydalı kul olurdum elbette Bir ırmak olurdum güneşten öte Yeni fezalara akar giderdim O günü görseydim yüzüm gülerdi Dünyada insanlar bayram ederdi Ne bir silah, ne bir atom kalırdı Bir ulu deryaya döker giderdim İBRETİ der varlığımız bitmezdi İnsanoğlu yanlış yola gitmezdi Ayrı gayrı devlet icap etmezdi Dünyaya bir bayrak diker giderdim -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Zenobia ![]() |
Gönderme: 22 09 2009, 07:34
|
Minareye çıkıp bize bağırma
Haberimiz vardır sağır değiliz Sen kendini düşün bizi kayırma Allah’la biz ayrı-gayrı değiliz Her yerde biz Hakk’ı hazır biliriz Olgun insanı Hızır biliriz Bundan başkasını sıfır biliriz Tahmininiz yanlış, biz kör değiliz Eğer insanlıksa doğru niyetin Nefsini ıslah et varsa kudretin Bize lazım değil senin cennetin Huriye gılmana esir değiliz Arapça duaya değiliz mecbur İster Müslüman bil, istersen kafir İnsan hor görmek en büyük küfür Buna inanmışız, münkir değiliz İBRETİ, bu hâle insan acınır Ham sofular bu sözlerden gücenir Aslına ermeyen elbet gocunur Onu avutmaya mecbur değiliz -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Zenobia ![]() |
Gönderme: 22 09 2009, 07:35
|
Ol kaadir-i kün feyekün, tüfedici Rahman benem
Kesmeyen, rızkını viren, cümlelere sultan benem Nutfeden adem yaradan, yumurtadan kuş doğuran Kudret dilini söyleten zikr eyleyen sübhan benem Kimisini zahid kılan kimisine fisk işleten Ayıbları örtücü ol delil ü bürhan benem Bir kuluna atlar veren, avrat u mal oğul veren Hem yok birinin bir pulu ol Rahim ü Rahman benem Karı yağdırıp donduran, hayvanlara rızkın veren Bu cümle işleri gören, hem canlara canan benem Benem ebed, benem beka, ol kadiri Hak mutlaka Yarın hazır ola saka, onu kılan Gufran benem Dört türlü nesneden hasıl bilin, işte benim delil O d ile su toprak ve yel bünyad kılan Yezdan benem Et ve deri sünük ve can perdelerini durduran Kudret işim çoktur benem, hem zahir ü ayan benem Hem batinim hem zahirim, hem evvelim hem ahirim Hem ben oyum hem ol benem, ol kerim sübhan benem Yoktur arada tercüman, andaki iş bana ayan Oldur bana veren lisan, ol deniz ü umman benem Bu yeri göğü yaradan, bu Arş ü Kürsi durduran Bin bir adı vardır Yunus ol sahibi Kur'an benem. -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Zenobia ![]() |
Gönderme: 23 09 2009, 07:52
|
Bu cümle erkânı koyup birlik yolun tutan benim
Hırs u tama benden ırak hep ardıma atan benim Bakan benim gören benim alan benimveren benim Hem Cebrail, hem Mikail İsrafili yapan benim Bu yedi kat yerlerde sol sekiz katı göklerdedir Bu söyleyen dillerde hep hüküm revan kılan benim Emr ile bulut oynatan yerden bereket kaynatan Elinde kudret şiniği halka rızık veren benim Hem çağıran ol leşkerin derd ile dost eşiğinie Arş önünde aklım ile hizmet kılıp duran benim Gökyüzünü ferişteler Yunus'a kasd eder ise Durmazsa tek ferişteler arşa çomak vuran benim. -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
Zenobia ![]() |
Gönderme: 23 09 2009, 07:54
|
Işk imamdır bize gönül cemâat
Dost yüzü kıbledir dâimdir salât Dost yüzün göricek şirk yağmalandı Anınçün kapuda kaldı şeriat Can secdeye vardı dost mihrâbında Yüzyere koyuban eyler münâcât Derildi beşimiz bir vakte geldi Beş bölük oluban kim kıla tâat Kimesne dinine hilâf demeziz Din tamam olıcak doğar mahabbet Yarenler der bize şartı barakman Şart ol kişiyedir olur hıyânet Erenler nefesidir devletimiz Onunla fitneden olduk selâmet Yunus öyle esirdir ol kapıda Diler ki olmaya ebedi âzâd -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
eskigedizlioguz ![]() |
Gönderme: 28 09 2009, 18:47
|
||
![]() Yoğun Katılımcı ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 122 Katılım: 10-08 09 Üye No: 1920 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Dindar Politik Görüş: İslamcı Uyarı: (0%) ![]() |
Burada Vahdeti Vücut anlayışı hakim. Allah'ı inkar yok |
||
gezgin95 ![]() |
Gönderme: 29 09 2009, 21:48
|
||
|
_____ 6 x 7 _____ ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 1627 Katılım: 15-06 07 Üye No: 14 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
"Ben Tanrıyım" (Enelhak) diyenlerin derisi yüzülmüştür bu coğrafyada. "Ben Tanrıyım"-"Tanrı benim içimde"-"Tanrının bir parçasıyım" kavramının İslamda yeri yoktur. Tek Tanrılı hiçbir dinde yeri yoktur. Tanrı, yarattığı varlıkların içinde olsaydı, ya da yarattığı varlıklar onun bir parçası olsaydı, onlara kitaplar indirmesine gerek olmazdı, değil mi? Vahdeti Vücut - Enel Hak - "Ben Tanrıyım" - "Tanrının bir parçasıyım" .... söylemleri, insanın amacının "Evrenin yüce Ruhu"na kavuşmak olduğunu söyleyen Budist felsefesini çağrıştırır. İstediğiniz kadar kıvırtın. . Bu mesaj gezgin95 tarafından 29 09 2009, 23:56 yeniden düzenlenmiştir -------------------- |
||
eskigedizlioguz ![]() |
Gönderme: 1 10 2009, 13:11
|
![]() Yoğun Katılımcı ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 122 Katılım: 10-08 09 Üye No: 1920 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Dindar Politik Görüş: İslamcı Uyarı: (0%) ![]() |
Sayın Gezgin Tekke-Tasavvuf edebiyatı ürünlerinden biri de şathiyedir.
Şathiye için bilgi: Dini ve tasavvufi halk şiirinde mizahi manzumelere genel olarak şathiye adı verilir. Şathiyeler, mutasavvuf şairlerce söylenmiş ya da yazılmış, tasavvufi inançları dile getiren, anlaşılması yorumlanmasına bağlı şiirlerdir. Tasavvufi konuları işleyenleri şathiyat-ı sûfiyâne adını alırlar. Şathiyelerde Allah'ın celâl sıfatının değil, cemâl sıfatının ön plana çıkarıldığı görülür. Bu tür şiirlere genellikle Bektaşi-Alevi şairlerinde rastlanır. Allah ile alay eder gibi yazılmış şathiyeler küfür sayılmıştır. Ama şathiyeler asla küfür değildir. Şathiyeler biçimce komik ve alaylı olabilir ama şathiyede aranan şiirin arkasındaki düşüncedir. Anlanıp yorumlandığında çok derin anlamlara sahip oldugu görülür. Şathiye çok derin tasavvufi konular işleyen felsefi şiirlerdir. Kaygusuz Abdal şathiye yazmıştır |
gezgin95 ![]() |
Gönderme: 2 10 2009, 17:19
|
||
|
Bu o tip şiire verilen isim. Bir şeyi değiştirmez. Soruma cevap bekliyorum: Tanrı, yarattığı varlıkların içinde olsaydı, ya da yarattığı varlıklar onun bir parçası olsaydı, onlara kitaplar indirmesine gerek olmazdı, değil mi? Kitap indiğini kabul ediyorsan, insanlara kitap gönderilmesiyle "Allah’la biz ayrı-gayrı değiliz" sözünün bağdaşmadığını anlaman gerekir. . -------------------- |
||
Zenobia ![]() |
Gönderme: 4 11 2009, 14:47
|
||
Ben Tanrı'yım demek, bu felsefeyi savunmak aslında yaratan ve yaradılan ilişiksini kökten reddetmektir. Bu reddediş aynı zamanda materyalist bir öz taşır. Yani sizin savunduğunuz kadar masum fikirler değiller, dini açıdan. Bu felsefe, yani ben Tanrıyım, yani enel-hak felsefesinin tasavvuf örtüsü altına gizlenmesinin altında yatan en gerçekçi gerçek ise; felsefenin güçlü bir şekilde örgütlenmesinde yatıyor. Bu örgütlenmeyi kıramayan, yaratan-yaradılan ilişkisine dayalı dini sistem, bu görüşleri tasavvuf içine alarak bir şekilde meşrulaştırmıştır. Diğer yandan sizin savunduğunuz gibi enel-hak görüşü İslam kökenli olsaydı bu görüşü savunan yüzlercesi önce parçalanarak, sonra da yakılarak yok edilmezlerdi İslamcı devletlerce. Osmanlı tarihinin gösterilmeyen yüzünde onların ve hurufilerin akan kanları vardır. -------------------- Ne camiye yararım, artık ne kiliseye
||
Nogvulp ![]() |
Gönderme: 16 11 2009, 21:21
|
![]() Yeni Katılımcı ![]() Grup: Members Mesaj: 5 Katılım: 23-10 09 Üye No: 2118 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Agnostik Politik Görüş: Komünist Uyarı: (0%) ![]() |
Ene el hak demekle kişi, Tanrı olduğunu ileri sürmüyor. Ben dürüstüm, doğruyum, çalışkanım, bir tanrıya gereksinimim yok diyor. Tüm tanrıların sözlerine ulaşamayacağından, kendi doğrılarını, tanrı olasılıklarına feda etmiyor.
Sevgilerle... -------------------- |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Script Execution time: 0.1662 12 queries used GZIP Açık |