|
| Site Portal · BU FORUMA ÜYE OLABİLMEK İÇİN KAYIT AŞAMASINDA DOĞRU MAIL ADRESİ BELİRTİLMELİDİR. | Yardım Arama Üyeler Takvim Favorites Arcade |
| Hoşgeldin misafir ( Giriş | Kayıt ) | Etkinleştirme E-Postasını Yeniden Gönder |
|
|
| Sayfa: (2) 1 [2] ( İlk okunmamış iletiye git ) | ![]() ![]() ![]() |
mitch ![]() |
Gönderme: 3 03 2009, 00:25
|
![]() Fikirsel Bağımlısı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 357 Katılım: 5-09 07 Üye No: 172 Ülke: Almanya Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Anarşizm Uyarı: (0%) ![]() |
Evrim'in amacı nedir?
Neden bir süreç belirlemiş, ve bu sürecin vakti zamanı varmıdır? Hedefi nedir, veya bir hedefi varmıdır? ** Bence bir hedefi var. Kafama takılan soruların başında bu üç cümle beni hep meşgul etmektedir. Sizlerin bu konuda düşünceleriniz varmıdır? Bu konuda beyin fırtınasına giriyormusunuz? Eğer bazı tahminleriniz var ise buraya aktarabilirmisiniz? Tahmin derken tabiki ahkam manasında değil, sadece sizin, size has geliştirmiş olduğunuz teoriler mutlaka olmalı, bunları ne olursa olsun burada açıklama şeklinde belirtebilirmisiniz? Bu konudaki araştırmalar devam ediyor olabilir, belkide epey uzak bir zamanda bile bunun cevabı bulunamayacak, ama bizler beyin gücümüz ile oluşturduğumuz teorileri burada açıklamamız sanırım yararlı olacaktır... -------------------- Hayliden hayli kalınlaştı yobazlık yeniden,
Softalık zorlu anırtı ile aldı yürüdü. Kara bir kinle taassub pusudan çıktı yine, Yurdu şâhâne cehâlet yeni baştan bürüdü. Nayzen tevfik. http://m-mitch.blogspot.com/ |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 3 03 2009, 02:18
|
![]() Dark Side Of The Moon ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 14960 Katılım: 15-06 07 Üye No: 1 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
http://fikirsel.ipbfree.com/index.php?showtopic=3913&st=480
Evrim teorisi sorularını yukarıdaki başlık altında sorunuz,teşekkürler. -------------------- |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 10 03 2009, 09:37
|
![]() Dark Side Of The Moon ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 14960 Katılım: 15-06 07 Üye No: 1 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Dincilerin eline geçen Bilim ve Teknik dergisinden açıklama bekliyorum.
Tyra'nin genetik geçmişi nedir? Afrika'dan Amerika'ya köle olarak getirilen büyük burunlu,aşırı kalın dudaklı,çok koyu ten renkli çirkin afrikalı'ların torunlarından Tyra nasıl olur da böyle güzel bir kadın haline gelebilir? -------------------- |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 23 03 2009, 10:37
|
Canlılarda bilinç,akıl geliştikçe kendi evrimlerine etkileri artar.Dincilerin sandığının tersine akıl sadece insanda yoktur,diğer canlılarda da akıl bulunur,az ya da çok.
Bunu görmek için Darwin'in yaptığı gibi Galapagos adalarına gidip 5 yıl kalıp gözlem yapmaya gerek yoktur,giderseniz daha iyi olur,o da ayrı.. Çevrenize bakın yeter.Çevresinde köpek,kedi hariç hiç hayvan bulunmayan kasabalıların evrim teorisini anlayamaması boşuna değildir. Yıllardır yazdığım gibi köylülere evrim teorisini anlatmak kasabalılara ve şehirde apartmanlarda yaşayanlara göre daha kolaydır. Köylü eker,biçer,doğa ile iç içedir. Çiftçi yaşamını doğadan kazanır,onun için iyi verim veren bitki,hayvan türlerini bilmek ve onları nasıl yetiştireceğini bilmek yaşamsal öneme sahiptir. Hangi toprakta ne yetişir,ne kadar ve hangi gübreyi atmalıdır?sulaması nasıl olmalıdır? Hollanda ineği Sivas'ın soğuğunda yaşar mı ölür mü? Hangi koyun türü bol yün ve süt verir? Hangi inek türü en kısa sürede yetişip et ve süt verir hale gelir? Tavuktan daha fazla yumurta almak için ne yapılmalıdır? Neden köyde yetişen tavuğun eti ve yumurtası kapalı mekanlarda fabrikasyon üretimi yapılanlardan daha iyidir? Çiftçi bu soruları ne kadar iyi bilirse o kadar çok kazanır.Ancak bizim çiftçilerimiz bu soruların yanıtlarını aramaktan daha çok kahvehanede kağıt oynamayı tercih ederler.. Çünkü yapabileceğini yapmış,gerisini de uyduruk arap tanrısı allah'a havale etmiştir.. Yine de köylüleri şehirlilerden daha çok severim,doğaldırlar,yapmacık değildirler,doğa ile iç içe olduklarından şehirlilerden,kasabalılardan daha çok şey bilirler,gözlem güçleri vardır,ancak okuma,araştırma,yazma ile araları olmadığı için akıllarından geçenleri düzgün ifade edemezler. Oysa çok şey görürler,doğa iyi bir öğretmendir.Gözünüzü kapatıp yalancı dinlere kendinizi kaptırmazsanız çok şey görürsünüz. Canlıların üremesinde doğal seçilimin mekanizmalarını devre dışı bırakırsanız,beklemediğiniz sonuçlarla karşılaşırsınız.. Doğal seçilim mekanizmasını bilinçli şekilde devre dışı bırakan mekanizmaların olduğu insan gruplarında,toplumlarda doğan bireyler ya hastalıklı,sakat olur(akraba evliliği) ya da çirkin... Çirkinlik demek bilim dilinde "kötü orantı" demektir. Doğal seksüel seçilim mekanizmasını dinler ve gelenekler ile devre dışı bırakan tüm ülkelerin bireylerininin çoğu(hepsi değil)çirkindir.. İnsanın doğal seçilim mekanizması nedir? Kadının erkeği seçtiği,erkeğin de bu seçimi onayladığı mekanizmadır. Seçen kadın olmalıdır. Oysa din ve gelenek merkezli toplumlarda bunun tersi yaşanır. Seçimi erkek yapar,kadına onayı çoğu sefer sorulmaz bile.. Seçilim tek taraflı ortadan kaldırıldığı için kel(benim gibi),sakat,kör,topal,kısa,çok zayıf,kilolu vs gibi bireyler toplumda çoğalır.. Soru soranlara verilen yanıt ise aynıdır.."Allah verdi".. Vakit gazetesi yazarlarının tiplerinin bozuk olması rastlantı değildir..hepsinin "nedenleri" vardır.. Seçimin kısıtlanmadığı toplumların bireylerinin daha güzel olması da rastlantı değildir.. Neden kısa boylu ve kel olduğunu bunu mahşerde Allah' soracağını söyleyen Yaşar Nuri Öztürk umarım bu yazıyı okur.. Evrim böyle çarpar adamı,dinlere benzemez.. -------------------- |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 28 03 2009, 20:02
|
-------------------- |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 3 04 2009, 06:33
|
![]() ![]() http://w9.gazetevatan.com/Tirastayken_duda...31251/8/Magazin Ortayaş ve üzeri erkeklerin ilgisi genç kızlara yönelir... Kadının en güzel göründüğü yaşlar 23-24'dür.Çünkü bu yaşta en sağlıklı yumurtalarını yapmaktadır.. Hala erkil gücünü sürdüren erkeklerin ilgisi sağlıklı doğurganlığını yitirmek üzere olan ortayaş kadınından genç kızlara yönelir.. Ortayaş ve üzeri erkeğin ilgisini kaybeden orta yaş üzeri kadınlar da genç erkeklere yönelir.. Buradaki tüm amaç olabildiğince yüksek olasılıkta insan neslinin devamının sağlanmasıdır.. Ancak zavallı aktörler(insanlar)bunun farkında değillerdir,onları yönlendiren hormonlarıdır,düşünerek yapılan bilinçli eylemler değillerdir bunlar.. Evrim hep işbaşındadır..doğal seçilimin seksüel seçilim kolu hep işbaşındadır.. Bunu görmek için günlük yaşantınızdan birkaç saatliğine uzaklaşıp düşünmeniz yolu açabilir.. Sizler bencil genleri taşıyan bir taşıyıcıdan başka bir şey değilsiniz.. -------------------- |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 9 04 2009, 18:55
|
Bu sefer yazıyı sizden bekliyorum.
Holstein nedir,ne yer ne içer,nerede yaşar,nerede yaşamaz.. Türkiye köylüsü cahil badem bıyıklılar tarafından(bilerek,bilmeyerek) nasıl kandırılmıştır? Buyrun Hostein ve öyküsü.. -------------------- |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 21 04 2009, 18:13
|
Japonlar'ın eskiden beri büyük sevdası olan tipik kısık,küçük gözlü Asya'lı tipinden kurtulma dertleri "yavaş yavaş" azalıyor,azalacak.
Teknolojide haklı bir yer edinen bu insanların en büyük derdi,kısık,küçük gözlere sahip olmak,kısa boylu olmak. Tipik Asya ırklarının özelliği bunlar. Japonlar büyük ve renkli gözlere sahip olma hayaliyle yaşıyorlar. Bunu yaptıkları çizgi film karekterlerine büyük renkli gözler vermesinden anlıyoruz.. Japon durumundan rahatsız,dünya markaları yaratıp teknolojide ileride olmak sıkıntılarına çözüm getirmiyor.. Sınıf atlama peşindeler,ilk göstergesi de büyük,renkli(mutasyonlu)gözler. O zaman Avrupa ve Amerika ile yarışta kendilerine güvenleri daha artacak. Yapılacak şey basit. Nesil içinde görülen iri gözlülere üreme önceliği tanınacak,çekik gözlülere yasak.. Tabi bu olacak şey değil. Ancak olan bir şey var.. İri gözlülerin doğal seçilimi,renkli göz için mutasyon beklemeleri veya melezleşmeleri gerekiyor.. İri göze olan hayranlık o kadar çok benliklerine işlemiş ki,çekik gözlü olmayan,hatta uzun boylu Japonlar tek tük görünmeye başlandı.. Doğal seçilim çerçevesinde 10,50 bin yıl içinde çekik gözlü Japon kalmayacak gibi.. Resim,ilk örneklerden.. Resim Eki ![]() -------------------- |
kupakızı ![]() |
Gönderme: 22 04 2009, 21:19
|
![]() Fikirsel Bağımlısı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 456 Katılım: 26-01 09 Üye No: 1360 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Dindar Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
aslında evrimin kesin kanıtı erkeklerdir.
-------------------- Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.
Atatürk |
CoSmiC VoiCe ![]() |
Gönderme: 2 05 2009, 09:14
|
![]() Fikirsel Bağımlısı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 1010 Katılım: 22-09 08 Üye No: 1085 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Apolitik Uyarı: (0%) ![]() |
Beslenme alışkanlıklarının değişimi ve dış çevreden daha az etkilenmeyle değişiyor bu durum asyalılarda. Örneğin daha fakir ve aynı şekilde beslenen çinliler o kadar benzemiyor bizlere hem gen izolasyonu yani geleneğe bağlılık hem de yukarıdaki nedenler onları hala daima çekik göz yapmakta.
Bunun bir tıbbi kanıtı da japonlar da artık en az ingilizler kadar kolon kanseri oluyor. Diyetin batı tarzına dönüşümü nedeniyle. Ha tabi şimdi bunları gel de genotipin kalıtım ile aktarımında şifreli aktarılan genler dışında başka çevresel faktörlerin de olduğunu bilmeyen mistik tasarımcılara anlat. |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 2 05 2009, 20:03
|
Aynı konuyu işleyen birkaç başlık birleştirilmiştir.
Evrim günlük yaşantımızda sürüyor.. kabul etmek istemeseniz bile.. -------------------- |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 3 06 2009, 19:32
|
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aTy...9&CategoryID=79
Çekik gözlü Japon'un büyük göz (genetik sürüklenme)) ve renkli göz(mutasyon) sevdası... Japon'un ve diğer insanların bilmediği bir şey var..geçerse o genler çocuklarına geçecekti. Ama bunu kimse düşünmez,düşünse evrim olmazdı.. -------------------- |
Sphinx ![]() |
Gönderme: 4 06 2009, 22:27
|
![]() Katılımcı ![]() ![]() ![]() Grup: YASAKLI Mesaj: 43 Katılım: 19-05 09 Üye No: 1681 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Diğer Uyarı: (0%) ![]() |
Aklın evrimi hakkında küçük bir örnek .
21. yy'dayız . Ve önceki yıllara bakıldığında teknoloji yoktu . İnsanlar şimdi eskisinden daha zeki . Tabi ki teknolojide eski yılların birikimi var . Fakat şimdi daha hızlı gelişiyor . Bugün uzaya cıkıyolar . Bundan önce uzayı bilmiyorlardı -------------------- Gerçekler acıdır , baklava tatlıdır . O zaman tanrı yoktur (:
|
CultureClub ![]() |
Gönderme: 9 07 2009, 19:55
|
Kimse kusursuz,değil,
Ben bile Ellerim büyük,fazla kıllıyım.Kafam kocaman,üstelik dazlağım,saçım az olduğu için saçlarımı sıfır keserek durumu kurtarmaya çalışıyorum. Vücudumdaki fazla kıllar nedeniyle vücudumdaki ısıyı atmakta zorlanıyorum.O nedenle tatilllerde Antalya,Alanya gibi yerlere gidemiyorum.Çünkü bana göre çok sıcak. Tatillerde genelde bana uyan yaylaları tercih ediyorum,serin. Antalya ve İzmir,Bodrum gibi yerlerde birer defa iş için bulundum,ölüyorum sandım.Güneş nerdeyse beni öldürecekti. Genlerim kuzey ülkelerine,soğuğa uygun,sıcağa değil. Benim genlerim soğuk Kafkasya topraklarına ait.. Sıcaktan uyuyamıyorum,uyuyamadıkça sinirlerim geriliyor,ben ben olmaktan çıkıyorum. Başka birşey oluyorum. -------------------- |
gezgin95 ![]() |
Gönderme: 28 07 2009, 15:50
|
||
|
_____ 6 x 7 _____ ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 1624 Katılım: 15-06 07 Üye No: 14 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Korkacak bir şey yok. Arılar mütasyona uğruyor, bunlardan çevre koşullarna daha iyi uyabilenler daha çok çoğalacak ve yaşam devam edecek. Bu değişim doğal olarak çevreyi de etkileyecek ve belki bazı bitki türleri artık arılar tarafından tozlanamayacaklar. Bu arılar belki başka bitki türlerini daha iyi tozlayacaklar. Ekosistemimiz evriliyor. Evrim devam ediyor. Cansız kimyasal olaylardan doğal seçilimle canlılar oluştu. Şimdi canlılar evrim geçiriyor. Dünyada karbon bazlı yaşam sona erdiğinde döngü devam edecek. Evrim her zaman var. . -------------------- |
||
CultureClub ![]() |
Gönderme: 12 08 2009, 18:28
|
Bu sefer yazıyı sizden bekliyorum.
Holstein nedir,ne yer ne içer,nerede yaşar,nerede yaşamaz.. Türkiye köylüsü cahil badem bıyıklılar tarafından(bilerek,bilmeyerek) nasıl kandırılmıştır? Buyrun Hostein ve öyküsü.. -------------------- |
CultureClub ![]() |
Gönderme: 4 10 2009, 18:04
|
Tırnaklarımız neden uzuyor?
Yanıt basit.Tırnakların uzaması bile evrimin kanıtıdır. Evinize bir kuş aldınız,muhabbet kuşu veya kanarya.. Satan kişi size ne önerdi? Bir balık kemiğini alın ve kafesin içine asın..ki kuşlar gagalarını onu kemirerek küçültsünler..ayak tırnaklarını küçültecek birşey yok.. Çünkü onların doğada kayaya,taşa sürtünerek aşınması gerekiyor.. İnsan da doğaya aittir,o nedenle ayak ,el tırnakları sürekli uzar..doğada yaşadığınız zaman taşa,kayaya sürtünerek veya sürterek onları kısaltırsınız..ama artık köyde,kasabada,şehirde yaşadığınız ve "ilerlediğiniz"için onları kesersiniz.. Evet yanılmadınız..kıl,tüy,tırnak evrimin en açık göstergesidir. -------------------- |
Darwin ![]() |
Gönderme: 17 11 2009, 14:47
|
![]() Yoğun Katılımcı ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaj: 146 Katılım: 7-05 09 Üye No: 1636 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Evrimle ilgili haberleri burda paylaşmak iyi olur düşüncesindeyim.Bir başlık altında toplanmış olur.
Beyinle ilgili inanılmaz gerçek Bilim insanları kafatasları üzerinde yaptıkları araştırmalar sonucunda şok edici sonuçlar elde etti. İnsan beyni 5 bin yıl öncesine göre yüzde 10 oranında küçüldü. Bilim insanları, sanılanın aksine insan ırkının evriminin durmadığını ve özellikle beynin hızla değişmeye devam ettiğini açıkladı. Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/12960946.asp?gid=229 |
gezgin95 ![]() |
Gönderme: 17 11 2009, 16:29
|
||
|
_____ 6 x 7 _____ ![]() Grup: Forum Sorumlusu Mesaj: 1624 Katılım: 15-06 07 Üye No: 14 Ülke: Türkiye Aklen-Fikren: Ateist Politik Görüş: Sosyal demokrat Uyarı: (0%) ![]() |
Böyle bir başlığımız vardı sevgili Darwin. Başlıklar birleştirildi ------- Evet, Evrimin bir amacı yok. İnsanın beyninin büyümesi, insanın akıllanması gibi bir amaç yok. İnsan, avcılıktan tarıma geçince beynine eskisi kadar gereksinimi kalmamış olmalı. . -------------------- |
||
gezgin95 ![]() |
Gönderme: 18 11 2009, 09:15
|
||
|
"İnsan beyni 5 bin yıl öncesine göre yüzde 10 oranında küçüldü." Dinlerin geçmişinin 5 bin yıl önceye uzandığını iddia ediyorum. Var mı benimle iddiaya giren? . -------------------- |
||
Sayfa: (2) 1 [2] |
![]() ![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Script Execution time: 0.5366 12 queries used GZIP Açık |