Hoşgeldin misafir ( Giriş | Kayıt ) Etkinleştirme E-Postasını Yeniden Gönder

Sayfa: (2) [1] 2  ( İlk okunmamış iletiye git ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> YaLnız kaLma isteği bir hastaLık mıdır ?, sizce ?
master2 Offline
Gönderme: 5 06 2008, 14:30
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Grup: Members
Üye No: 520

Ülke: Türkiye
Aklen-Fikren: Ateist

Uyarı: (0%) -----

Sizce insanın yalnız kalmayı tercih etmesi bir tür hastalık mıdır ? Neden ?

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
eRİC_tHE_kİNG Offline
Gönderme: 5 06 2008, 15:00
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı
Group Icon

Grup: Forum Sorumlusu
Üye No: 361

Ülke: Zimbabwe
Politik Görüş: Diğer

Antisosyallik olarak adlandırırsak bu yalnız kalma isteğini, antisosyallikte depresyonun belirtisi olduğundan; evet hastalıktır. Adı da depresyondur. smile.gif

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
CultureClub Offline
Gönderme: 5 06 2008, 15:01
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Üye No: 1

Politik Görüş: Sosyal demokrat

Sürekli yalnız kalma isteği bir veya birkaç sorunun,hastalığın belirtisidir bence..zaman zaman yalnız kalma isteğini ise hemen her insan duyabilir.

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
ysmNrOck Offline
Gönderme: 5 06 2008, 16:20
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 867

Uyarı: (20%) X----

İnsanın karmaşık duygular yaşadığı anlarda, kafasını toplamaya ve kendini dinlemeye ihtiyacı olduğunu yalnız kalması onun için bir tedavi süresidir.
Ama uzun süreli bir durum ise bu artık hastalıktır.

--------------------
ÖLümün ötesidir, ßizi körü körüne sisteme bağlayan.

Ölümün ötesidir, mantığımızı köreltip, ßatıl inançlara yönelten..

Peki Ölümün ötesinin olduğunu masallar dışında garantisini verebilecek oLan var mı ?
PM
HaNNibal Offline
Gönderme: 5 06 2008, 16:41
Quote Post
Balloon Hunter Champion!
1-i Champion!
Pong Champion!
Zack & Cody`s Tipton Trouble Champion!
501 Darts Champion!

Fikirsel Bağımlısı
Group Icon

Üye No: 175

Ülke: Uganda

bende olan bir hastalık.

--------------------
"ruhunda sukunete kavuşmak ve mutlu olmak isteyen insanlar, inanmalı ve iman etmelidir, ama hakikatin peşindeki insanlar, iç huzurundan feragat edip, yaşamlarını bu sorgulamaya adamak zorundadırlar." F.W.Nietzsche
PMEmail Poster
PsychoShine Offline
Gönderme: 5 06 2008, 17:16
Quote Post
Air Shooter Champion!
Algar Champion!

Yoğun Katılımcı

Üye No: 356

Uyarı: (10%) X----

aslında olayı irdeleyebilmek için bu durumun kişide yarattığı etkenlere bakmak gerekir diye düşünüyorum. yani insan sosyal bir varlıkmıdır. cevabı evet ise neden sosyal olma istemi doğmuştur? bu noktada elde edilen cevapların zamana entegre ederek neden insan yalnız kalmak ister sorusuna dönebiliriz. evet bu noktada elde edeceğimiz cevaplar insanlığın çıkar sorunları ile doğru orantılı olabilir. yani bir insanın sosyal olması ona pekte bişey kazandırmıyor ise yalnız kalma istemi ağır basacaktır diyebilirim. ama yine çok yüzeysel kalacaktır bu cevap bu yüzden oturup 2 satırlık yorumlar yerine biraz araştırıp bişeyler yazmak/katmak daha mantıklı olur sanırım. (kendimi eleştirdim çaktırmadan kimse yanlış anlamasın) smile.gif

--------------------
Sevgi çalışma ve bilgi canımızın ana kaynaklarıdır öyleyse yaşama onların yön vermesi gerekir.
Wilhelm Reich

evrim üzerine...
Doğada hiç bir şey birbirinden kopuk veya alakasız değildir. Bu nedenlerle evrim karşıtlarının ilgisini çeken de daha çok bu yüzden maymun öznesi olmaktadır. Çünkü bu kişileri ne doğanın diyalektiği ne de yaşamın güzellikleri ilgilendirir. Onlar sadece üstün bir varlığın parçası olma ya da özlerinde üstünlük tozu bulundurma düşüncesiyle avunabilen, gideremediği arzularla yanıp tutuşan sözde insanlığın güzelliğini savunurken aslında insanı diğer tüm türlerden ayırarak yabancılaştıran hastalıklı zihinlerin eylemidir. Onlar sadece kendi varlıklarını ve hiç bir fikir üretemeyen aciz beyinlerini teşhir etme uğraşındaki hastalıklı bedenlerdir. Bu hastalık ise doğanın yaşamaktan vaz geçenlere oynadığı bir oyundur çünkü bunun için çabalamayan geride kalıp artıklarla yetinmek zorundadır. İnsan bu açıdan hayvanlardan daha alt bir düzeye düşmüş görünür zeka yetisini kendine karşıt bir organ durumuna getirmeyi başarmak suretiyle. Çünkü evrim, üstünlük kurma ve kontrol mücadelesi değil, hayatta kalma isteğinin değişen çevreye uyarlanmasıdır. Yaşama arzusu zayıflayanlar kendi arzularıyla ölüme dair düşler kurarak ölürler. Bu insan gibi düşünmediği halde aynı duyumları hisseden hayvanlarda da görülür ve o nedenle hayvanat bahçelerindeki hayvanlarda da intihar ve kanser vakalarına rastlanır. Oysa evrim tek yönlüdür ve negatifi yoktur o ölümdür.
PMEmail Poster
master2 Offline
Gönderme: 5 06 2008, 18:53
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 520

QUOTE (eRİC_tHE_kİNG @ 5 06 2008, 12:50)
Antisosyallik olarak adlandırırsak bu yalnız kalma isteğini, antisosyallikte depresyonun belirtisi olduğundan; evet hastalıktır. Adı da depresyondur. smile.gif

Bazı kaynaklardan derlediğim bilgilere göre antisosyal kişilik bozukluklarının belirtileri şunlar;

.Düşünmeden ani hareketler ve doğabilecek sonuçlara karşı umursamazlık
.Kişisel çıkar yada zevk için yalan söyleme, aldatma ve kanunsuz işler yapmak
.Başkalarının duygularını umursamamak, empati yapmamak
.Sinirlilik, saldırganlık ve şiddet uygulamak
.Güvenlik yada sorumluluk üstlenmek gibi konulara tamamiyle kayıtsız kalmak
.Acıma duygusunun olmaması

benim bahsettiğim "yalnız kalma istemi" bunları içermiyor, sakin kendi halinde, yalnızlığı seven ve bunda huzur bulan bir kişiyi baz alarak yapalım yorumları emo-bluethumb.gif

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
Freddie Offline
Gönderme: 5 06 2008, 20:12
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 186

Politik Görüş: Komünist

Antisosyal, psikopat demektir. Yalnız kalma isteğinin sık olduğu durumlar için asosyal veya sosyalfobik denebilir belki. Ama bazen kişi hiç de toplumdan utanıp-sıkılmayan bir karakterde de olabilir. Belki de toplumun onu sıkması ve kitaplarda veya internet tartışmalarında daha değerli vakit geçirdiğini düşünmesi, kişiye yalnızlığı sevdirebilir(benim gibi smile.gif ). Önemli olan kişinin yalnızlıktan mutlu olup olmadığıdır bence. Eğer mutluysa problem yok ama mutsuz olduğu halde yalnızlığı tercih ediyorsa, o zaman depresif bir durum olabilir. sad.gif

--------------------
''Söyleyin bana: insan soyunu felakete uğratmayı aklına koymuş bir insanlık düşmanı, insanların üzerinde hiçbir zaman anlaşamayacakları ve kendi hayatlarından daha çok değer verecekleri, ne idüğü anlaşılmaz bir Varlık inancı icat etmekten daha amacına uygun birşey yapabilir miydi?''
D.Diderot
PMEmail Poster
phsycopath Offline
Gönderme: 10 06 2008, 19:42
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 885

Aklen-Fikren: İnançlı
Politik Görüş: Sosyalist

YaLnız kaLmak bana göre bir her insanın kafası doLu oLduğunda,herkesten uzak,kendiyLe başbaşa kaLıp düşünceLerini topLaması için yapması gereken bişey.HastaLık oLduğunu kesinLikLe düşünmüyorum bir tür ihtiyaç oLarak niteLendiriyorum.Kendimden biLiyorum ne zaman birsebepten doLayı doLsam yanLız kaLmak isterim.
PMUsers Website
ysmNrOck Offline
Gönderme: 10 06 2008, 19:52
Quote Post

Yoğun Katılımcı

QUOTE (phsycopath @ 10 06 2008, 17:32)
YaLnız kaLmak bana göre bir her insanın kafası doLu oLduğunda,herkesten uzak,kendiyLe başbaşa kaLıp düşünceLerini topLaması için yapması gereken bişey.HastaLık oLduğunu kesinLikLe düşünmüyorum bir tür ihtiyaç oLarak niteLendiriyorum.Kendimden biLiyorum ne zaman birsebepten doLayı doLsam yanLız kaLmak isterim.

Güzel düşünüyorsun da, 1. gün yalnız kalmak istedin 2. 3. 4. 5. de yalnız kalmak istedin. Eeee, 5. gününden sonraki yalnız kalmak istemek hastalığa dönüşmez mi ?

--------------------

Peki Ölümün ötesinin olduğunu masallar dışında garantisini verebilecek oLan var mı ?
PM
phsycopath Offline
Gönderme: 10 06 2008, 20:13
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

QUOTE (ysmNrOck @ 10 06 2008, 18:42)

Güzel düşünüyorsun da, 1. gün yalnız kalmak istedin 2. 3. 4. 5. de yalnız kalmak istedin. Eeee, 5. gününden sonraki yalnız kalmak istemek hastalığa dönüşmez mi ?

Onu ekLemeyi unutmuşum canım pardon.Kişi ne kadar yanLız kaLmak isterse kendi ayarLar zaten.Ama tabiki birkaç gün sonra yanLızLıkta bayar.Bunun için önceLikLe kişi yanLız kaLma süresini biLmeLi tahmin etmeLidir.Ama haddinden fazLa meseLa örneğin seneLerce yanLız kaLsa:D hastaLık oLur tabiki.
PMUsers Website
ysmNrOck Offline
Gönderme: 10 06 2008, 20:20
Quote Post

Yoğun Katılımcı

QUOTE (phsycopath @ 10 06 2008, 18:03)
QUOTE (ysmNrOck @ 10 06 2008, 18:42)

Onu ekLemeyi unutmuşum canım pardon.Kişi ne kadar yanLız kaLmak isterse kendi ayarLar zaten.Ama tabiki birkaç gün sonra yanLızLıkta bayar.Bunun için önceLikLe kişi yanLız kaLma süresini biLmeLi tahmin etmeLidir.Ama haddinden fazLa meseLa örneğin seneLerce yanLız kaLsa:D hastaLık oLur tabiki.

Yalnız kalma süresini bilmek derken ?

Yani bugün kötü bir olay yaşadım diyelim, eve gidince bi program mı yapmalı ?
Tamamdır ben bugün kendimi kötü hissediyorum biraz yalnız kalayım mı diyecek laugh.gif
Hem yalnızlığı hastalığa dönüştüğünü o kişi nasıl bilecek ki ,
5. günü geçti tamam ben hasta mıyım diyecek laugh.gif

--------------------

PM
PsychoShine Offline
Gönderme: 10 06 2008, 21:29
Quote Post
Air Shooter Champion!
Algar Champion!

Yoğun Katılımcı

Üye No: 356

Uyarı: (10%) X----

haskee.. koptum son yorumlara ehi ehi biggrin.gif

--------------------
Sevgi çalışma ve bilgi canımızın ana kaynaklarıdır öyleyse yaşama onların yön vermesi gerekir.
Wilhelm Reich

evrim üzerine...
Doğada hiç bir şey birbirinden kopuk veya alakasız değildir. Bu nedenlerle evrim karşıtlarının ilgisini çeken de daha çok bu yüzden maymun öznesi olmaktadır. Çünkü bu kişileri ne doğanın diyalektiği ne de yaşamın güzellikleri ilgilendirir. Onlar sadece üstün bir varlığın parçası olma ya da özlerinde üstünlük tozu bulundurma düşüncesiyle avunabilen, gideremediği arzularla yanıp tutuşan sözde insanlığın güzelliğini savunurken aslında insanı diğer tüm türlerden ayırarak yabancılaştıran hastalıklı zihinlerin eylemidir. Onlar sadece kendi varlıklarını ve hiç bir fikir üretemeyen aciz beyinlerini teşhir etme uğraşındaki hastalıklı bedenlerdir. Bu hastalık ise doğanın yaşamaktan vaz geçenlere oynadığı bir oyundur çünkü bunun için çabalamayan geride kalıp artıklarla yetinmek zorundadır. İnsan bu açıdan hayvanlardan daha alt bir düzeye düşmüş görünür zeka yetisini kendine karşıt bir organ durumuna getirmeyi başarmak suretiyle. Çünkü evrim, üstünlük kurma ve kontrol mücadelesi değil, hayatta kalma isteğinin değişen çevreye uyarlanmasıdır. Yaşama arzusu zayıflayanlar kendi arzularıyla ölüme dair düşler kurarak ölürler. Bu insan gibi düşünmediği halde aynı duyumları hisseden hayvanlarda da görülür ve o nedenle hayvanat bahçelerindeki hayvanlarda da intihar ve kanser vakalarına rastlanır. Oysa evrim tek yönlüdür ve negatifi yoktur o ölümdür.
PMEmail Poster
phsycopath Offline
Gönderme: 11 06 2008, 20:04
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

YsmNrock demek istediğimi anlamamışsın canım laugh.gif Demek istediğim şudur ki insanlar plan yapmazlar tabiki.Zaten kendilerine göre biçilecek zamanı o yanlız kaldıkları süre içerisinde belirlenir.Kendi kendine olan bişi yani planla olmaz bu iş.Hastalık mevzusuda şöyle ki insan yalnız kalır.Ama der ben sıkılmadım bu yalnızlıktan böyle daha iyiymiş falan hadee hayatının sonuna kadar yalnız kalma istediği gelirse eğer hastalık olur.Benim şahsi fikrim tabi ben böyle düşünüyorum seni bilemicem.
PMUsers Website
ESİLA
Gönderme: 25 08 2008, 15:23
Quote Post

Unregistered

QUOTE (master2 @ 5 06 2008, 12:20)
Sizce insanın yalnız kalmayı tercih etmesi bir tür hastalık mıdır ? Neden ?

yalnız kalma isteyinin nedenlerine bağlıdır bence. örn; sosyalfobisi olan biri eleştirilme korkusu yüzünden çok fazla sosyal ortamlara katılamaz.tam tamına bi hastalıkta denemez aslında 10 kişinden birinde görülür.sosyal fobili biri yalnız vakit geçirmeyi sever çünkü karşısında onu eleştiricek kimse yoktur.sizin yalnız kalma isteğinizn altında farklı nedenlerde olabilir.yalnız kalmak sizi huzurlu ediyor ise bunda bi hastalık vardır denemez bence, ama bu istek sizin hayatınızda aksamalara neden oluyor ise işte burdan sonra bi hastalığa dönüşebilir.
tudor Offline
Gönderme: 26 08 2008, 12:55
Quote Post

Katılımcı

Üye No: 658

Aklen-Fikren: Kararsız

en doğal hakkıdır kişinin.derdine kendisinden başka hiçkimsenin ve hiçbir şeyin çare bulamayacağı durumlarda yegane isteğidir.

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
ElMariachi Offline
Gönderme: 31 08 2008, 01:33
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 248

Sosyal olarak oldukça iyiyim;iyi bir işim var,çevrem-arkadaşlarım vb. çok geniş.
Ancak sanatsal yaratımlarımın daha iyi olması içşin yalnızlığa çok ihtiyaç duyuyor ve günde en az 4-5 saat yalnız kalıyorum. Gerekirse uyumuyorum ve oturuyorum herkes uyuduktan sonra.
Yalnız kalma isteğinin hangi sebeple olduğunun sonucunda hastalık olup olmadığının cevabı doğru bir şekilde verilir diye düşünüyorum.
PMEmail Poster
mitch Offline
Gönderme: 2 09 2008, 07:42
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 172

Ülke: Almanya
Politik Görüş: Anarşizm

yanlis bir yalniz bu. yaptiklarinda hatalar olduguna inanip, kendi yalnizligini yanlislariyla sebeplendiren, yalnizligini yanlis yazarak kendini avutan yorgun savasci.

yalnızlığın bir sanrı, gerçek olmayan bir durum olduğunu ele alırsak** ; "yalnız" kelimesi, yanılgı, yanlış olma durumundan gelen "yanlız" kelimesinin yanlış yazılmış hali olacaktır*.

Bu yazıyı ilk gördüğüm'de ben'de çok tereddüt ettim doğrusu yanlız'mı yalnız'mı?
Evet doğrusu yanlız'dır. yanlış'mı yapıyorum acaba dediğim şu çok basit cümleyi araştırdım ve yukarıdaki sonuç herşeyi açıklamaya yetti.

Evet yanlız'lık bir hastalık'tır. ama meseleye göreceli baktığımız'da iş değişmektedir, bazı insanlar yaşadığı ani olaylar sonucu etkileşim'den yanlız kalmak ister, bazılarıda insanlara kalabalıklara karışmak. ben buyum işte kalabalıklara karışmak isterim.
fakat zaman zamanda yanlız kalmak isterim, ama bu yanlız kalma isteğim sadece sanatsal tarafımı cezbeder.

çünki iyi birşeyler yazmak isterim. yanlızlık hiç'te iyi birşey değildir, bedeniniz bölünmek parçalanmak ister o an, çünki kendine arkadaş olacak birini içinden yaratmak içinden çıkarmak ister. işte o an ikinci kişilik denen hadise ortaya çıkar. eğer yanlız kalmak istiyorsanız kesinlikle bir amaç için kalmalısınız, yani birşeyleri üretmek için yanlız kalmak, bu iyi birşey'dir, diğeri çok tehlikelidir.

bana yanlız kalmak yaramaz. hatta hiç yanlız kalamam, kalsamda duramam, hasta olduğumu sanır kendimi dışarıya atarım.
yazılarımı ise kesinlikle yanlız yazarım. çünki onlarla yanlız değil onlara zaman ayırma görevim sayarım. bence sizde bu katogeridesiniz, hastalık mertebesinde değil...

--------------------
Hayliden hayli kalınlaştı yobazlık yeniden,
Softalık zorlu anırtı ile aldı yürüdü.
Kara bir kinle taassub pusudan çıktı yine,
Yurdu şâhâne cehâlet yeni baştan bürüdü.

Nayzen tevfik.

http://m-mitch.blogspot.com/
PMEmail Poster
Pald Offline
Gönderme: 3 09 2008, 17:27
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 351

Ülke: France
Aklen-Fikren: Hiçbiri

Sevgili mitch,

Elimdeki Larousse fransızca sözlükte,

Seul = YALNIZ diye belirtiliyor.

YANLIZ diye bir sözcüğün fransızca karşılığını bulamadım.

Zannedersem Yalnız sözcüğü, Yalın, arındırılmış, tek sözcüklerinden geliyor.

--------------------
Il faut savoir choisir entre la révélation passée et la liberté futur. ATATÜRK.
PMEmail Poster
mitch Offline
Gönderme: 4 09 2008, 01:13
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 172

Ülke: Almanya

"Yanlız" Faciası

Öğretmenler yürüyor; ellerinde bir bez afiş.
Ne yazık ki afişte kırmızı harflerle yazılmış koskoca "yanlız" kelimesi göze çarpıyor.
Öğretmenler haftası nedeniyle ortaya çıkan üzücü tabloya bir de bu ekleniyor.
Yalnız sözcüğünü yanlız diye yazanlar öğretmenler olunca, iç burukluğumuz bir kat daha artıyor.
* * *

Zülfü Livaneli, Sabah, 26 Kasım 2000)

Dil Üzerine Yazılar. lütfen aşağıdaki linkten bu yazının devamını okuyunuz.

Çok haklısınız sayın Pald, ama bu işkenceyi bize yapanlar maalesef öğretmenlerimiz olunca, kesinlikle yarası kapanmıyor, her konuda ikilem'de kalmış çelişişkiler için'de yaşayan bir toplumun içinden çıkamayacağı bir sorun daha, bana kalırsada sizin dediğiniz doğru. ben ise beni yanlış yönlendirenlerin kurbanı...

yazının devamı burdadır.
http://www.aruz.com/gyazilar/siir.asp?id=270

--------------------
Hayliden hayli kalınlaştı yobazlık yeniden,
Softalık zorlu anırtı ile aldı yürüdü.
Kara bir kinle taassub pusudan çıktı yine,
Yurdu şâhâne cehâlet yeni baştan bürüdü.

Nayzen tevfik.

http://m-mitch.blogspot.com/
PMEmail Poster
Pald Offline
Gönderme: 4 09 2008, 01:49
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 351

Ülke: France
Aklen-Fikren: Hiçbiri

Sevgili mitch,

13 seneden beri memleketten uzak yaşadığım için, gelişen dilimizi pek takip edemedim.

Yaşadığım yerdeki Türk'lerin kullandıkları türkçeden pek farkı olmayan dil anlayışımdan utanarak, elimden geldiği kadar; dil bilgisine önem vererek, asla gerektiği gibi öğrenemediğim dilimizi öğrenmeye çalışıyorum.

Dilimize katılan, gerekli gereksiz sözcükler, hele hele bu sözcüklerin doğru olarak kullanılmaması, hakikaten üzücü.

Yalnız sözcüğünün Yanlız olarak kullanılması, halkımızın dilimize önem vermediğini gösteriyor.

Asırlardan beri baltalanmış dilimiz, hâlâ bu günkü ihtiyaçlarımızı karşılayacak güçte iken; alâkasızlık yüzünden gözlerimizin önünde eriyip gidiyor.

Diline saygısı olan, her şeyi başarır.

Niyetim, eleştiri değildi. Sadece, bu sözcüğün yerini bulmasını sağlamaya çalışmaktı.

Anlayışın için teşekkür ederim.

--------------------
Il faut savoir choisir entre la révélation passée et la liberté futur. ATATÜRK.
PMEmail Poster
CultureClub Offline
Gönderme: 4 09 2008, 08:01
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Üye No: 1

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
fehmican Offline
Gönderme: 6 09 2008, 14:10
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 200

Ülke: Poland

yalnız yaşama eğilimi olan kişilerde intihar vakaları daha fazlaymış.

--------------------
değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
PM
FreedoM Offline
Gönderme: 22 11 2008, 21:56
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 1203

Ülke: World

şöyle ki yalnız kalma eğer sürekliyse evet hastalıktır.Ama insan zaman zaman yalnız kalmayı seçebilir ara verebilir bu hastalık değildir.

--------------------
Hiç kimse benden büyük değildir ben hiç kimseden üstün değilimdir.

İtaat yok saygı var .
PMEmail Poster
kupakızı Offline
Gönderme: 5 02 2009, 23:39
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 1360

Aklen-Fikren: Dindar

bazen kendımı yalnızlığımla başbaşa bırakmak ısterım yalnızlığı severım ama arkadaşlarla bırarada olmayı da severım yanı o ankı moduma göre değişiyor

--------------------
Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.

Atatürk
PMEmail Poster
aeon Offline
Gönderme: 6 02 2009, 02:46
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 1048

ben yalnız biriym çevremde bi ton insan var arkadaşlarım ailem sevglm vb. ama en yalnz olmayı seviyorum biggrin.gif bazen tabii dşarı çııkyorm ama çok değl sdc bazen yalnızlık güzeldir insan olmama ve çevremde bir ton sevdiğim insan olmasına rağmen bazen tüm insanlardan nefret ediyorum bazıları gerçekten ama gerçekten bencilelr aç gözlüler doymak bilmiyolar hep herşeyin fazlasını istiyolar yok 2 kat büyük evim olsunmuş 2 arabam olsunmuş ayda bilmem kaç milyar kazanırmşım falan..bunlar saçmalık tamamen saçmalık..benm büyük evim olsa yada iki arabam söylemeye utanır onları kullanmazdım bile aç gözlülük ve bencillik bna göre utan verici bişyken bşka insanlar bnlarla nasl zevk alabiliyolar hiç anlamıyorum..açık olmak gerekirse benm param yok paraya ihtiyacımda yok 17 yıl parasız yaşadım bundan snrada yaşayabilrm dşarı çıktğmda cebmde sdc birkaç milyon olur en fzla aç kalmam hiç bi zaman..illa gidip restoranlarda yemek zorunda dğlm yemesem ölmem sonçta bi italyan lokantasına gidip piizada yesem yda bi simit yesdem karnm doyucak..fazlasına gerek yok.. biggrin.gif kendimi anlattım biraz ama olsun emo-laughing021.gif bence herkes bu aç gözlülükten kurtulsa dünya dha güzel olur en azndan daha çok çeşitte hayvan olur kendimizi kaybedip hepsini öldürmeyiz...bunların tek nedninin kapitalizm olduğunu biliyorum bunlar gözünün önündeyken insanlar hala bana para getiren adam dünyanın en iyi adamıdır şeriatçıda komünst olsada diyebiliyor emo-wallbash.gif hiç anlamıyorum gerçekten....ve insanlarn sdc kendilerini ve yakın akrabalarını düşünmelerinden nefret ediyorum neden kmse bi gün uyandığnda kendni ve akrabaları dşnda afrikada yaşayan aç bi çocuk şuan ne hissediyor? yda avcılardan kaçmaya çalışan bi geyik? şuan intihar etmek üzere olan biri? belkide büyük ağlardan kurtulmaya çalışan bi balık?? diye düşünmüyor...

--------------------
"Tanrı'ya inanırım. Sadece ona "Doğa" derim."
PMEmail PosterUsers Website
eyeoftheleopard Offline
Gönderme: 6 02 2009, 04:08
Quote Post

Leoparın Gözleri
Group Icon

Grup: YASAKLI
Üye No: 1283

Politik Görüş: Kapitalist

Tek çocuk olduğum için yanlızlığı hep sevdim...

En büyük dostum kabul ettim etmeye de devam ediyorum...

Herkese de tavsiye ederim...

Size kazık atmak gibi bir özelliği asla yok...

SAYGILAR...

--------------------
SORGULANMAYAN HAYAT YAŞAMAYA DEĞMEZ...

HAYATA BİR KEZ DE LEOPARIN GÖZLERİNDEN BAKIN...

eyesoftheleopard.blogspot
PMUsers WebsiteMSN
FreedoM Offline
Gönderme: 6 02 2009, 19:50
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 1203

Ülke: World

Aynen yalnızlığı seviyorum ara sıra sosyal ortamlarada giriyorum ama genel olarak yalnızım diyebilirim boğuyor beni insanlar. smile.gif

--------------------
Hiç kimse benden büyük değildir ben hiç kimseden üstün değilimdir.

İtaat yok saygı var .
PMEmail Poster
missa Offline
Gönderme: 9 02 2009, 20:08
Quote Post

Fikirsel'i Sevdim
**

Üye No: 1392

Aklen-Fikren: Size ne?
Politik Görüş: Apolitik

sahte sosyalliğe dayanamıyorum.yalnız biri değilim.ama yalnız olmak hoşuma gidiyor.insanlarla iletişim kurucam diye kendimi yormaktan hoşlanmıyorum ve tümüyle tembel biri olarak böyle düşünüyorum.
PMEmail Poster
7september Offline
Gönderme: 1 04 2009, 19:49
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 1541

Psikolojik açıdan değerlendirilirse hastalık olduğuna dair sebepler ortaya çıkabilir. Hastalık değilse eğer alışkanlıktır bence. Yalnız kalmak istemenin sebepleri önemli bu durumda. İnsanlardan korktuğu için mi kaçıyor, uyum problemi mi var yoksa bunalmış da kafa mı dinliyor? wink.gif wink.gif

--------------------
'Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.'' M. Kemal Atatürk
PM
7september Offline
Gönderme: 1 04 2009, 19:51
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 1541

QUOTE (fehmican @ 6 09 2008, 12:00)
yalnız yaşama eğilimi olan kişilerde intihar vakaları daha fazlaymış.

8-9 sene etmediysem bir şey olmaz değil mi artık bana? emo-laughing021.gif Var mı bunun bir sınırı? 3 seneye edersin, 3 olmadı 5 gibi emo-left_smiley_kiss.gif

--------------------
'Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.'' M. Kemal Atatürk
PM
Sınırlar Offline
Gönderme: 20 04 2009, 20:16
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 1511

Politik Görüş: Komünist

Bu konu ile ilgili bir soru sormak istiyorum,yanlız kalma isteği zeka durumu ile ilgili birşey olabilirmi (mesela içsel zeka sahibi olanlar yanlız kalmaktan hoşlanır ve başarılarını bu şekil gösterirlermiş),bende yanlız kalmaktan hoşlanan biriyim,içcel zekammı var diyorum bazen,hatta bunun ötesinde en dibine inme gibi takıntı durumları

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
katil_peygamberler Offline
Gönderme: 14 05 2009, 03:27
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 1604

Yalnızlığı seviyorum neden bu hastalık olsun, sonuçta sosyal fobim falan yok. Yalnızlık en sadık dostum emo-17.gif

--------------------

PM
katliwacip Offline
Gönderme: 14 05 2009, 12:37
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 1616

Politik Görüş: Milliyetçi

acaba uzman kişiler yalnızlık deyince aynı şeyi de kastediyolar mı bilmiyorum ama, evimde tek başıma vakit geçirmek bana terapi gibi geliyor. günlerce kendini toplumdan soyutlamak değil ama; günün, sorumluluklar kısmını çıkardıktan sonra kalan zamanın çoğunu evde kafanı dinleyerek geçirmekten daha güzel bir şey olamaz heralde diye düşünüyorum. dış dünyanın hiçbir kuralının olmadığı kimsenin sizi seyretmediği yorum yapmadığı yargılamadığı bir ortam. bu yüzden ben yalnızlığı seviyorum, denizin ortasında tutunulacak bir dal parçası gibi smile.gif

yazım konusuna gelince, bence kendi kendimizi zorluyoruz. tamam yazımında doğrusu bu şekildeyse mecburen uyalım ama dil zaman içinde gelişen ve kendini yenileyen bir şey. türk dili kullanan kişinin ağzı yalnız demekten çok yanlız demeye daha yatkındır. isterseniz kendi kendinize deneyin. yanlız kelimesini daha rahat söyleyeceksiniz. bence insanları zorlamaya gerek yok kural kural diye. herkes istanbul türkçesi kullanmak zorunda değil. insanları kurala uymadı diye eleştireceklerine, neden bu kadar çok insan bu kuralı çiğniyor diye düşünülmeliler bence.

--------------------
Şüphesiz Allah adaleti, ihsanı, yakınları gözetmeyi emreder. Çirkin işleri, kötülüğü ve azgınlığı yasaklar. O, düşünüp, tutasınız diye size öğüt verir. (nahl suresi-90)
PMEmail Poster
kupakızı Offline
Gönderme: 15 05 2009, 03:17
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

insan bazen o kadar bıkar ki herşeyden

belki sonsuza kadar tek başına bir adaya düşüp orada kalmak ister

ben de şu an böyle hissediyorum

sanki herşey herkes üzerime geliyor

hayatın zerre kadar anlamı yok

uzay boşluğuna kaçmak isterdim

--------------------
Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.

Atatürk
PMEmail Poster
katliwacip Offline
Gönderme: 15 05 2009, 03:21
Quote Post

Yoğun Katılımcı

bi yere kaçma goddess,

dünyada halledilmeyecek problem yok. ben seni rehabilite ederim merak etme. ama şimdi uyumam lazım smile.gif

--------------------
Şüphesiz Allah adaleti, ihsanı, yakınları gözetmeyi emreder. Çirkin işleri, kötülüğü ve azgınlığı yasaklar. O, düşünüp, tutasınız diye size öğüt verir. (nahl suresi-90)
PMEmail Poster
kupakızı Offline
Gönderme: 15 05 2009, 03:25
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

kendinden başlasana önce

--------------------

Atatürk
PMEmail Poster
katliwacip Offline
Gönderme: 15 05 2009, 03:26
Quote Post

Yoğun Katılımcı

ben mutlu bir insanım ama smile.gif

seni de mutlu edebilirim dedim neden ters cevap verdin?

--------------------
PMEmail Poster
seriatinkestigimasumparmak Offline
Gönderme: 25 10 2009, 01:33
Quote Post

Fikirsel'i Sevdim
**

Üye No: 2113

Ülke: Netherlands

spor öneririm.özellikle vucut geliştirme sporu cok etkilidir.
PMEmail Poster
Seabee
Gönderme: 26 10 2009, 00:58
Quote Post

Unregistered

Sporu ben de çok etkili buldum. Genel olarak daha pozitif bir ruh haline sokuyor insanı. Sabah yirmi dakika spor bile bütün gün iyi hissettiriyor.

emo-dancing.gif emo-taz.gif emo-party0011.gif

Yalnız kalma isteğine gelince, ben de arada bir kendi kendime vakit geçirmezsem kimyam bozulur. Müzik dinleyip, yazı yazıp biraz kendimi dinlemeliyim insanlardan kaçmalıyım. Yoksa sinirli bir insana dönüyorum kendimden ben bile hoşlanmıyorum o derece. Arada bir kendi kendime kalıp şarj olmalıyım.
0 Kullanıcı bu konuyu okuyor (0 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:

Topic OptionsSayfa: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Lo-Fi Version
   Script Execution time: 0.5928    13 queries used    GZIP Açık
Son işlem tarihin: 25 11 2009, 22:22