Hoşgeldin misafir ( Giriş | Kayıt ) Etkinleştirme E-Postasını Yeniden Gönder

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Zorunlu(!) din dersi adil mi?, Demokrasi ve laiklikle ne kadar uyuşuyor
Freddie Offline
Gönderme: 26 10 2007, 22:12
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Grup: Members
Üye No: 186

Ülke: Türkiye
Aklen-Fikren: Ateist
Politik Görüş: Komünist

Uyarı: (0%) -----

Soru gayet açık. Aslında son dönemlerde çok ''özgürlükçü ve demokrat'' geçinen inançlıların bu zorunlu din dersi konusunda ne düşündüklerini merak ediyorum. Özellikle de bunu savunanlar neye dayanarak savunuyor harbiden merak ediyorum

--------------------
''Söyleyin bana: insan soyunu felakete uğratmayı aklına koymuş bir insanlık düşmanı, insanların üzerinde hiçbir zaman anlaşamayacakları ve kendi hayatlarından daha çok değer verecekleri, ne idüğü anlaşılmaz bir Varlık inancı icat etmekten daha amacına uygun birşey yapabilir miydi?''
D.Diderot
PMEmail Poster
oflu Offline
Gönderme: 29 10 2007, 09:59
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 298

Ülke: United States
Aklen-Fikren: Agnostik

Laikliği dinsizlik olarak görenleri Atatürk bugünlerde görse hepsini asardı.Ben size böyle mi öğrettim diye? %99 u müslüman olan bir ülkede din dersi eğitimi tabiki zorunlu olacak....
PMEmail Poster
mysterieux Offline
Gönderme: 29 10 2007, 14:11
Quote Post

The Princess

Üye No: 25

Ülke: World
Aklen-Fikren: Hiçbiri

QUOTE (oflu @ 29 10 2007, 09:19)
Laikliği dinsizlik olarak görenleri Atatürk bugünlerde görse hepsini asardı.Ben size böyle mi öğrettim diye? %99 u müslüman olan bir ülkede din dersi eğitimi tabiki zorunlu olacak....

o %99 kağıt üzerinde müslüman.

--------------------
"Freedom will be possible when people understand and desire it--for man can only rule where others subserviently obey. Where none obey, none has power to rule."

George Nicholson
PMEmail Poster
saklıgerçek Offline
Gönderme: 29 10 2007, 14:15
Quote Post

Fikirsel Onur Üyesi

Üye No: 20

Aklen-Fikren: Hiçbiri
Politik Görüş: Sosyal demokrat

Laikliği dinsizlik olarak görenleri Atatürk bugünlerde görse hepsini asardı.Ben size böyle mi öğrettim diye?  %99 u müslüman olan bir ülkede din dersi eğitimi tabiki zorunlu olacak....

Dininizle çelişiyorsunuz dinde zorlama olmaz.

2/256 Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Şüphesiz, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir.

--------------------
Arkadaşlar, devrimimiz henüz yenidir. Kökleşip, benimsendiği hakkındaki kanılarımız ancak ileride karşılaşacağımız olaylarla gerçekleşecek ve doğrulanacaktır.
Fakat şimdi şuna emin olmalısınız ki, bugün başına şapka giyen, sakalını-bıyığını traş eden, smokin ve frakla toplum hayatında yer alanların çoğunluğunun kafalarının içindeki zihniyet hala sarıklı ve sakallıdır.

M.Kemal Atatürk

http://sakligercek.blogspot.com/
PMEmail Poster
HaNNibal Offline
Gönderme: 29 10 2007, 15:55
Quote Post
Balloon Hunter Champion!
1-i Champion!
Pong Champion!
Zack & Cody`s Tipton Trouble Champion!
501 Darts Champion!

Fikirsel Bağımlısı
Group Icon

Grup: Forum Sorumlusu
Üye No: 175

Ülke: Uganda

QUOTE (oflu @ 29 10 2007, 07:49)

BU LAF ÇOK ASABIMI BOZDU NEDEMEK ZORUNLU OLACAK. emo-offtopic.gif emo-offtopic.gif

İÇİMDEN UZUUUUNCA KÜFRETMEK GELİYOR. AMA NEYSE

okullar din eğitimi yeri değildir. din öğrenmek isteyenler gidip camide dini ibadetlerini eğitimlerini yapabilirler.

--------------------
"ruhunda sukunete kavuşmak ve mutlu olmak isteyen insanlar, inanmalı ve iman etmelidir, ama hakikatin peşindeki insanlar, iç huzurundan feragat edip, yaşamlarını bu sorgulamaya adamak zorundadırlar." F.W.Nietzsche
PMEmail Poster
Freddie Offline
Gönderme: 29 10 2007, 23:55
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 186

Politik Görüş: Komünist

Demokrasilerde azınlıklarında hakları korunur, yani %90ı islam hastalığına yakalanmış diye bu din herkese dayatılamaz!
Zaten hakikaten laik bir ülkede, zorunlu din dersi adı altında devletin misyonerlik yapması kabul edilebilir bir durum değildir.
Sizin taktiğinizi çözdüm:İlk önce laikliği mahvediyor sonrada itiraz edenleri ''laiklik dinsizlik değildir'' diye tuhkaka ediyorsunuz,sizi köftehorlar sizi nowink.gif

--------------------
''Söyleyin bana: insan soyunu felakete uğratmayı aklına koymuş bir insanlık düşmanı, insanların üzerinde hiçbir zaman anlaşamayacakları ve kendi hayatlarından daha çok değer verecekleri, ne idüğü anlaşılmaz bir Varlık inancı icat etmekten daha amacına uygun birşey yapabilir miydi?''
D.Diderot
PMEmail Poster
Koral Offline
Gönderme: 31 10 2007, 02:25
Quote Post

Katılımcı

Üye No: 296

Okulda din dersleri kesinlikle olmamalı .
çünkü bu ülkede sadece müslümanlar yok. yani o dini kabul etmeyen benimsemeyen insanlarda var. Az veya cok olmaları önemli değil.

Peki acaba okulda evrimi vede ateistliği savunan konular olmalımı olmamalımı. Olmamalı çünkü o konuyu benimsemeyen insanlarda var.

Peki ynı ülkede yaşayan bu iki düşünceye göre,
Tübitak apandisit nedir sorusuna müslümanlara göremi cevap vermeli evrime göremi ?

Yani demek istediğim bir şeyi isterken bencil olmayalım.
PMEmail Poster
Koral Offline
Gönderme: 31 10 2007, 02:32
Quote Post

Katılımcı

QUOTE (saklıgerçek @ 29 10 2007, 12:05)

Dininizle çelişiyorsunuz dinde zorlama olmaz.

Evet. Ateistler bizden iyi biliyor dini.
PMEmail Poster
ElMariachi Offline
Gönderme: 31 10 2007, 03:08
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 248

Dinler tarihsel süreçleri itibariyle Tarih dersi içerisinde kısmen yer alabilir.
Ayrıca din dersi doğru bir şey değil.
PMEmail Poster
fehmican Offline
Gönderme: 31 10 2007, 22:31
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 200

Ülke: Poland

Atatürk laikleri asardı demişin oflu.

düşün bakalım Atatürk bu milleti uykusundan uyandırmak için neler yaptı?

kuranın türkçesini mehmet akife yazdırdı ki insanlar bu saçmalıkları kendi dillerinde okurlarsa vazgeçerler diye. mehmet akif bunu kuranın yerine koyacaklar diye korkusunudan yaktırdı yazdığı meali.

harf devrimini yaptı.Türkün dimağını Arabın dininden koparabilmek için.

kıyafet devrimi yaptı kadını çuvaldan erkeği de bedevi kıyafetinden sıyırdı.

mecelleyi islam fıkhını kaldırıp yere çaldı kadına avrupadan önce seçme seçilme hakkı tanıdı.

en önemlisi dogmalara değil akla dayalı bir düşünce sisteminin yeşermesi için gayret etti.

Atatürk olsaydı kimi asardı acaba?herhalde istiklal mahkemesinde yaptığı gibi şeriatçıları

emo-party0011.gif

--------------------
değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
PM
CultureClub Offline
Gönderme: 31 10 2007, 22:35
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Üye No: 1

Okullarda felsefe,bilim dersleri zorunlu olmalıdır,din masalları değil.

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
warrior Offline
Gönderme: 31 10 2007, 23:23
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 305

QUOTE (CultureClub @ 31 10 2007, 20:25)
Okullarda felsefe,bilim dersleri zorunlu olmalıdır,din masalları değil.

Laik ve Müslüman bir Cumhuriyet'te yaşadığımıza göre din dersinin de zorunlu olması gayet doğal. Türkiye'den sonra tek laik ülke Fransa'da din dersi var mı yok mu bi araştırın bakalım.
Hem bu ders kimseyi dindar yapmaz merak etmeyin. Atıca ''Din Dersi'' değil ''DinKültürü ve Ahlak Bilgisi'' dersi veriliyor. Siz din kısmını öğrenmeyin, ahlak kısmını öğrenin; zararı olmaz, yararı olur. Yarı yarıya 50 puanla sınıfı geçersiniz.
Başka bir dersin yanında ahlak bilgisi vermek zor olur. Felsefe ve Ahlak bilgisi, mesela, birbirine pek uymuyor.

--------------------
''Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur."
Mustafa Kemal Atatürk
(Sadi Borak, Atatürk ve Din, Istanbul, 1962.)
PMEmail Poster
CultureClub Offline
Gönderme: 31 10 2007, 23:26
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

"Laik ve Müslüman bir Cumhuriyet'te yaşadığımıza göre din dersinin de zorunlu olması gayet doğal."

ne ilgisi var?

laik devlet okullarda din dersi öğretmez,öğretirse hepsini tarihsel olarak öğretir..sınıftaki çocukları toplayıp camiye namaz kıldırmaya götürmez.

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
warrior Offline
  Gönderme: 31 10 2007, 23:34
Quote Post

Yoğun Katılımcı

QUOTE (Freddie @ 29 10 2007, 21:45)
Laikliği dinsizlik olarak görenleri Atatürk bugünlerde görse hepsini asardı.Ben size böyle mi öğrettim diye?  %99 u müslüman olan bir ülkede din dersi eğitimi tabiki zorunlu olacak....

Demokrasilerde azınlıklarında hakları korunur, yani %90ı islam hastalığına yakalanmış diye bu din herkese dayatılamaz!
Zaten hakikaten laik bir ülkede, zorunlu din dersi adı altında devletin misyonerlik yapması kabul edilebilir bir durum değildir.
Sizin taktiğinizi çözdüm:İlk önce laikliği mahvediyor sonrada itiraz edenleri ''laiklik dinsizlik değildir'' diye tuhkaka ediyorsunuz,sizi köftehorlar sizi nowink.gif

Merak etme dostum azınlıklar kendi okullarında bizimkilerden daha rahat okuyorlar. İstanbul'da 30 adet faal azınlık okulu var.(2002 veilerine göre) Bizim dandik okullara zaten gelmezler.

--------------------
''Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur."
Mustafa Kemal Atatürk
PMEmail Poster
NEXUX Offline
Gönderme: 31 10 2007, 23:35
Quote Post

Fikirsel'i Sevdim
**

Üye No: 306

Aklen-Fikren: Size ne?

İster Müslüman olun ister başka bir Dinden.
Din bir seçimdir , Din ile ilgili konuları aile belki küçük yaşta bir çocuğa anıtabilir ama o bile zararlı.
En objektif olanı bireyin nasıl 18 yaşında yetişkin oluyorsa beyni yıkanmadan belli bir yaştan sona özgürce tartışıp araştırmasına olanak tanınmalı ve ne isterse onu seçmeli.
Dinin eğtim kurumlarına işi olmamalı.

--------------------
The Cylons were created by Man.
They Rebelled.
They Evolved.
They Look and Feel Human.
Some are programmed to think they are Human.
There are many copies.
And they have a Plan.
PMEmail Poster
CultureClub Offline
Gönderme: 31 10 2007, 23:37
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Avrupa'da din 150 yıl önce silinmiştir..Din ile tarih+gelenek iç içe geçtiğinden dinler bir tür ulusların geçmişi,kültürü olarak öğretiliyor olabilir.

Avrupa insanının %80'ni dini iplemiyor.

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
NEXUX Offline
Gönderme: 31 10 2007, 23:45
Quote Post

Fikirsel'i Sevdim
**

Avrupada ülkeden ülkeye değişiyor
Düşünsel olarak geri toplumlarda din egemen ve sömürü bir kavramdır.
Din doğru yada yanlış cahil insanlar üzerinde son derece zararlı bir kavrama dönüşür.

--------------------
They Rebelled.
They Evolved.
There are many copies.
And they have a Plan.
PMEmail Poster
NEXUX Offline
Gönderme: 1 11 2007, 00:06
Quote Post

Fikirsel'i Sevdim
**

Beyin yıkamak demokratikmidir?
Cevap hayır
Peki O zaman ufak yaşta düşünsel özgürlüğü olmayan bir bireyin beynini yıkamak ve programlamak ve dinsel motifler ile bilerek yada bilmeyerek bu bireyin gelecekteki özgür iradesini ve bilgi birikimi ile düşünsel yeteneği ile vereceği bir kararı elinden almak ne kadar bu bireyin özgürlüğünün güvence altına alınması demektir?
Birey kendi zeka ve düşünce gücünü , öğrendiği bilgilerle kullanarak din konusunda ve hatta inanıp inanmama konusunda almalıdır.
Din dersinin okullarda verilmesi aslında anti demokratik ve de bireyin gelecekteki özgürlüğünün elinden alınmasıdır.

--------------------
They Rebelled.
They Evolved.
There are many copies.
And they have a Plan.
PMEmail Poster
warrior Offline
Gönderme: 1 11 2007, 01:28
Quote Post

Yoğun Katılımcı

QUOTE (NEXUX @ 31 10 2007, 21:56)
Beyin yıkamak demokratikmidir?
Cevap hayır
Peki O zaman ufak yaşta düşünsel özgürlüğü olmayan bir bireyin beynini yıkamak ve programlamak ve dinsel motifler ile bilerek yada bilmeyerek bu bireyin gelecekteki özgür iradesini ve bilgi birikimi ile düşünsel yeteneği ile vereceği bir kararı elinden almak ne kadar bu bireyin özgürlüğünün güvence altına alınması demektir?
Birey kendi zeka ve düşünce gücünü , öğrendiği bilgilerle kullanarak din konusunda ve hatta inanıp inanmama konusunda almalıdır.
Din dersinin okullarda verilmesi aslında anti demokratik ve de bireyin gelecekteki özgürlüğünün elinden alınmasıdır.

Ağaç yaş iken eğilir atasözünü duymadınız mı. 18'inden sonra artık odun olur kırılır. Sen temeli oluşturacaksın, 18 olduğunda zaten seçimini yapar.

Çocuklarda değer ve inançlar 2-3 yaşından itibaren şekillenmeye başlar. Bu yaştan itibaren çocukta din ve ahlâk gelişimi, bir yandan aile bireylerinin tutum ve davranışlarını taklit yoluyla kazanılırken, diğer yandan çocuk, çevrede olup bitenleri kavrayabilmek ve varoluş nedenlerini anlamak için yoğun bir çaba içerisine girer. Çünkü inanma ihtiyacı, yeme, içme, sevme, saygı görme gibi temel ihtiyaçlardan biridir
Dr. Ayşe İzci
http://www.hacettepepdr.com/index.php?opti...=130&Itemid=194

--------------------
Mustafa Kemal Atatürk
PMEmail Poster
CultureClub Offline
Gönderme: 1 11 2007, 07:05
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Yazılarınızın büyüklüğü herkesle aynı olsun,sürekli büyük fontla yazmak bağırmak demektir,bağıranları sevmeyiz.

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
ileney Offline
Gönderme: 1 11 2007, 08:42
Quote Post

Katılımcı

Üye No: 30

Uyarı: (20%) X----

Çok saçma bir konu,din dersi zorunlu olmalıdır.Hatta en önemli ders bu olmalıdır.

Türkçe Haftada 5 Matematik 4 Fen 4 Saattir.Din dersi 2 saattir.

İnanıyorum ki böyle bir anketi müslüman ilkokul,Lisede ki kardeşlerimize sunsak

Oran %95'in üzerinde olur.

Yüzde beşlik kısımda ya Alevi denen sapık fırkadır.Ya da ateism' meyilli olan cahil insanlardır
PMEmail Poster
CultureClub Offline
Gönderme: 1 11 2007, 09:56
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Bence Türkçe,Matematik,Fizik vs..bunların hiçbirisine gerek yoktur.Bu dersler ne işe yarar?önemli olan öbür dünya olduğu için bu dünyaya ait tüm dersler kaldırılmalı,haftada 42 saat din dersi okutulmalıdır laugh.gif

user posted image

http://fikirsel.ipbfree.com/index.php?showtopic=1946

Bilindiği gibi AİHM kararları Türkiye için bağlayıcıdır,ya kabul edersiniz,ya da AB'yi unutur arap birliği kurarsınız,ya da arabistan'a gidersiniz laugh.gif

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
ileney Offline
Gönderme: 1 11 2007, 13:04
Quote Post

Katılımcı

Üye No: 30

Uyarı: (20%) X----

Edepsiz, insanlardan utanmaz, kınamaları kale almaz. Edepsizlerin ar damarı çatlaşmıştır. İnsandan utanmayan Allah’tan da utanmaz ve korkmaz. Kork Allah’tan korkmayandan denilmiştir. Zira Allah’tan korkmayandan her türlü kötülük beklenir.
PMEmail Poster
CultureClub Offline
Gönderme: 1 11 2007, 13:42
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

İleney sen gittikçe dindarlaşıyorsun,eskiden böyle değildin..

Sen de incil matbaalarını basıp hristiyanların boğazlarını kesmeyi düşünürsün yakında..hiçbir ateist gidip bir dindarı kesmez,öldürmez.Ama şeriatçıların hepsi dinsizleri,başka dinden olanları asmaya,kesmeye hazırdır.

"4 zanlının cinayetten pişman olmadıklarını söyledikleri öğrenildi. Zanlılar, kurbanları misyonerlik faaliyeti nedeniyle öldürdüklerini belirterek, “Adamları kimin keseceğine karar vermemiştik. Hepimiz öldürmeye hazırdık. Din elden gidiyordu” dediği öne sürüldü."

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=74802,3

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
warrior Offline
  Gönderme: 1 11 2007, 18:53
Quote Post

Yoğun Katılımcı

QUOTE (CultureClub @ 1 11 2007, 07:46)
Bence Türkçe,Matematik,Fizik vs..bunların hiçbirisine gerek yoktur.Bu dersler ne işe yarar?önemli olan öbür dünya olduğu için bu dünyaya ait tüm dersler kaldırılmalı,haftada 42 saat din dersi okutulmalıdır laugh.gif

user posted image

Bilindiği gibi AİHM kararları Türkiye için bağlayıcıdır,ya kabul edersiniz,ya da AB'yi unutur arap birliği kurarsınız,ya da arabistan'a gidersiniz laugh.gif

İslam'da cinayet işlemek en büyük suçlardandır. Suçsuz bir insanı öldürenin yeri cehennemdir. O işi yapan şeriatçı dediğiniz manyaklar iddiaya girerim abdest almasını dahi bilmiyorlardır.

Agah olunuz ki, Allah'ın ve meleklerin ve insanların hepsinin laneti şu kimselerin üzerine olsun ki, Benim hakkımda bir şeyi nakzeder, Benim yakınlarımdan yüz çevirir, Benim velayetimi hafife alır, hayvanını kıbleden gayriye doğru keser, çocuğunu kabullenmez, efendisinden uzaklaşır, arazinin sınırını değiştirir. İslamda cinayet ihdas eder ve ihdas edeni barındırır, hayvana takarrüb eder, eli ile istimdana bulunur, alemlerden erkeklere yaklaşır, meşru evlilikten sakınır-ki Zekeriya (a.s) oğlu Yahya (a.s)'dan sonra "Hasur" yoktur. Bir erkek ki kendini kadına benzetir, bir kadın ki kendini erkeğe benzetir, bir kadına, sonra da onun kızın yakın olur, iki kız kardeşi bir arada nikahı altına alır- geçmişte olanlar müstesna- akar suyun yolunu tıkar, menzillerin gölgeliklerini kirletir, yollarımızda bize eza verir, kibrinden dolayı eteğini yerde sürükler, büyüklük taslıyarak yürür, çirkin sözler söyler, içki içer ve ayakkabılarını ters giyer.
Ravi: Hz. Bişr İbni Atiyye (r.a.)

http://hikem.net/download/Ramuz%20el-Ehadis/re1/re169.htm

--------------------
Mustafa Kemal Atatürk
PMEmail Poster
CultureClub Offline
Gönderme: 1 11 2007, 20:10
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Maide 33 öldürün diyor..

bırak hikmet mikmet neti..Kuran ve hadislere bak biggrin.gif

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
warrior Offline
  Gönderme: 1 11 2007, 21:08
Quote Post

Yoğun Katılımcı

QUOTE (CultureClub @ 1 11 2007, 18:00)
Maide 33 öldürün diyor..

bırak hikmet mikmet neti..Kuran ve hadislere bak biggrin.gif

Birincisi Yukarıda yazdığım ramuz-el Ehadis'den alıntıdır. Yani hadis-i şeriftir.

İkincisi, ikincisini Meşhur Bekri'nin hikayesiyle anlatayım.
Birgün sormuşlar: Bekri sen neden hiç namaz kılmazsın? Bekri cevap vermiş, kur'an'da namaza yaklaşmayın diye ayet var, o yüzden bende namaza yaklaşmıyorum.
Getirmişler kur'an'ı göstermiş. Okumuş:
“Lâ takrabu’s-Salat” yani “Allah namaza yaklaşmayınız'' diyor. Ben namaz kılmayacağım” demiş.
“Âyetin devamını da oku” demişler. “Ben hafız değilim” demiş.,
Âyetin devamında, “Ve entüm sükârâ” (Sarhoş olduğunuz zaman) demektedir.
(Nisa.43)
Sizinkiyle ne kadar örtüşüyor değil mi?
Sizin sözüne ettiğiniz ayetin tamamı:
Diyanet Vakfı Meali

Düzeni bozmak, yani TERÖRİZM:
33. Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.

http://www.geocities.com/IslamPencereleri/..._ve_ayetler.htm

--------------------
Mustafa Kemal Atatürk
PMEmail Poster
Koral Offline
Gönderme: 1 11 2007, 21:14
Quote Post

Katılımcı

Evet hadiisleri çöpe atma zamanı geldide geçiyor bile. Kuran da İslamla savaşanları öldürün der.

PMEmail Poster
Koral Offline
Gönderme: 1 11 2007, 21:21
Quote Post

Katılımcı

QUOTE (CultureClub @ 1 11 2007, 07:46)

user posted image

Haklısın hepsini ayrı ayrı işlemeye gerek yok. 42 saat Kuran öğrenelim. Toplumsal bilimlerden biyolojiye herşey mevcut onda..

Arap birliği değilde Anadolu Birliği Kulağa daha hoş geliyor.
PMEmail Poster
CultureClub Offline
Gönderme: 1 11 2007, 22:04
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Arap ülkeleri 1400 yıldır sürekli islam dersi aldıklarından şu anda dünyanın en ileri ülkeleri,bütün buluşları onlar yapıyor,uygarlık onlarda..onları örnek almakta yarar var tabi.. biggrin.gif

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
CultureClub Offline
Gönderme: 24 02 2009, 12:07
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

user posted image

Zorunlu din dersine yürütmeyi durdurma kararı
24 Şubat 2009
A.A
Antalya 3. İdare Mahkemesi, bir çiftin 5. sınıf öğrencisi kız çocuklarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulması istemiyle açtığı davada, uygulamanın öğrenci lehine yürütmesini durdurdu.

Antalya'da yaşayan M.A.D. ile D.D. çiftinin Muratpaşa ilçesindeki bir ilköğretim okulunun 5. sınıfında eğitim gören kız çocukları S.D'nin zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulması istemiyle açtıkları davada, Antalya 3. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11071975.asp?gid=229

Bu kararla, zorunlu din dersinden İslam dinine mensup olmayanların muaf tutulmasının amaçlandığını, herhangi bir dine mensup olmayan kişilerin de çocuklarının bu muafiyet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Gürgöz, benzer bir davada Antalya 2. İdare Mahkemesi'nce 2007 yılında verilen uygulamanın iptali kararı ile Danıştay'ın bu karara yönelik onamasını hatırlattı.

Gürgöz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de benzer istemle açılan bir davada Türkiye'yi kusurlu bulduğunu da anımsattı.

http://w9.gazetevatan.com/Zorunlu_din_ders...224834/1/Gundem

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
phsycopath Offline
Gönderme: 24 02 2009, 12:35
Quote Post

Fikirsel Bağımlısı

Üye No: 885

Aklen-Fikren: İnançlı
Politik Görüş: Sosyalist

Zorunlu din dersini tasvip etmiyorum kesinlikle. Dinde zorlama olmamalı. Ki ders dışına çıkılıp işler fetvaya kadar gidebiliyor. Çok saçma istemeyen muaf tutulmalı. 2 kişi din dersi görmedi diye kafir mi olacak?
PMUsers Website
diskriminant Offline
Gönderme: 24 02 2009, 23:06
Quote Post

Katılımcı

Üye No: 508

1968 de başladığım lise yaşamım sırasında din dersi seçmeli idi.Bu dersi diğer derslere daha fazla zaman ayırmak için seçmemiştim.Ayrıca evrensel denilen bu dinin her namazda okutulan surede neden Ebu Lehep denen adama küfürler edildiğini anlamış değildim.
İyi ki böyle yapmışım.Bugün 56 yaşımda islam dini diye anlatılanların bilgi bombardımanın yalanlar toplamı olduğunu belki de göremeyecektim.
PMEmail Poster
be strong Offline
Gönderme: 24 02 2009, 23:51
Quote Post

Fikirsel'i Sevdim
**

Üye No: 1307

Aklen-Fikren: Kararsız

QUOTE (ileney @ 1 11 2007, 06:32)

Yüzde beşlik kısımda ya Alevi denen sapık fırkadır.Ya da ateism' meyilli olan cahil insanlardır

yapma yha nereden cıkarıyosun sen bu sapık fırkayı...sen aslında okadar körsünki farklılıkları güzellik olarakda göremiyosun...onu bırak önünü bile göremiyorsun....sapık fırkaymışşşş boşversene sen zaten farklı düşünen insanların nedir bu cahil cühela kesimden cektigi... hep aynı beyinsiz argümanlar ve hep aynı savunmalar birakın bunu artık yha madem kuransa ve ilk ayet oku diyosa nolur biraz okuyun özelliklede sen herkes sana benzemek zorunda degildir azınlıklarında hakkı var azınlıları başkalaştırmayi ÖTEKİ demeyi bırak....? emo-dancing.gif
PMEmail Poster
NEXUX Offline
Gönderme: 5 11 2009, 20:54
Quote Post

Fikirsel'i Sevdim
**

Bir bireyin Din ile ilgili seçimi özgür iradesine bırakılmalıdır.
Eğtim kurumlarının amacı bireye temel eğitimleri vermektir. Temel eğtimler bireyi yaşama ve gelecekteki çeşitli seçimlerinde yardımcı olmaya hazırlar. Yeteneklerini ortaya çıkarmak için ve geliştirmek için önemli bir dönem ve fırsattır.

Birey okur, inceler ve seçer.

İnsanların beyinlerini küçük yaşta yıkayarak belli bir dine yönlendirmek son derece yanlış bir kavramdır.

Ahlaklı bir insan paradoksu ise ayrı bir konudur, din dersi almış veya din ile birlikte ahlak ve iyi bir birey yetişeceği teorisi tüm gazetelerin baş sayfalarında veya 3. sayfalarında zaten çürüyor.

--------------------
They Rebelled.
They Evolved.
There are many copies.
And they have a Plan.
PMEmail Poster
Sothis Offline
Gönderme: 6 11 2009, 11:59
Quote Post

Yeni Katılımcı
*

Üye No: 2124

Herkese selam
Foruma üye olalı belli bir zaman oldu fakat bu konuyu görünce yazmadan duramadım açıkçası.Benim 10 yaşında bir oğlum var.Okul da din dersi zorunlu olduğu için de içim pek rahat değil. sad.gif
Aslına bakarsanız bir taraftan din denen saçmalığı öğrensin ilerde kendi kendine düşünüp yanlışlarını bulsun isterken bir taraftan da bunun ne kadar gereksiz bir ders olduğunu düşünüyorum.Bizler ebebeyn olarak bu durumda gerçekten çaresiz kalıyoruz.
Oğluma yavaş yavaş dinin gereksiz saçma ve sadece masal olduğunu anlatmaya çalışsam da yinede ona ters bir etki yapmasından korkuyorum.Bu durum da da derse iyi ki gerçek bir din öğretmeni değil de kendi öğretmeni giriyor diye az da olsa seviniyorum biggrin.gif
PMEmail Poster
gezgin95 Offline
Gönderme: 6 11 2009, 12:54
Quote Post

_____ 6 x 7 _____
Group Icon

Üye No: 14

QUOTE (Sothis @ 6 11 2009, 08:49)
Herkese selam
    Foruma üye olalı belli bir zaman oldu fakat bu konuyu görünce yazmadan duramadım açıkçası.Benim 10 yaşında bir oğlum var.Okul da din dersi zorunlu olduğu için de içim pek rahat değil. sad.gif
    Aslına bakarsanız bir taraftan din denen saçmalığı öğrensin ilerde kendi kendine düşünüp yanlışlarını bulsun isterken bir taraftan da bunun ne kadar gereksiz bir ders olduğunu düşünüyorum.Bizler ebebeyn olarak bu durumda gerçekten çaresiz kalıyoruz.
    Oğluma yavaş yavaş dinin gereksiz saçma ve sadece masal olduğunu anlatmaya çalışsam da yinede ona ters bir etki yapmasından korkuyorum.Bu durum da da derse iyi ki gerçek bir din öğretmeni değil de kendi öğretmeni giriyor diye az da olsa seviniyorum biggrin.gif

Benim de başımdan geçti.
Oğlunuza/kızınıza baskı yapmanıza gerek yok. Beyni yıkanmazsa gerçeği bulacaktır. "Herşeyi Allah yarattıysa, Allahı kim yarattı" sorusunu en kolay çocuklar sorar.
Göreceksiniz.
Ona sadece sorgulamayı öğretin, doğa üstü güçler, büyüler, elfler, sihirli yüzükler ..... olmadığını öğretin yeter.
Doğruyu (kendi doğrusunu) bulur.
Beyin yıkıyarak, korkutarak, korkmadan düşünmeyi/sorgulamayı öğretmeyerek insanlar kolaylıkla dine yönlendirilebilseler de, kimseyi baskıyla inançsız yapamazsınız.
.

Bu mesaj gezgin95 tarafından 6 11 2009, 13:20 yeniden düzenlenmiştir

--------------------
PMEmail Poster
0 Kullanıcı bu konuyu okuyor (0 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Lo-Fi Version
   Script Execution time: 0.2897    13 queries used    GZIP Açık
Son işlem tarihin: 23 11 2009, 05:36