Hoşgeldin misafir ( Giriş | Kayıt ) Etkinleştirme E-Postasını Yeniden Gönder

Sayfa: (46) [1] 2 3 ... Son » ( İlk okunmamış iletiye git ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Demokrasi , Laiklik ve Din Bermuda Şeytan Üçgeni, Köşe Yazarlarının Yazıları
CultureClub Offline
Gönderme: 18 06 2007, 10:51
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Grup: Forum Sorumlusu
Üye No: 1

Ülke: Türkiye
Aklen-Fikren: Ateist
Politik Görüş: Sosyal demokrat

Uyarı: (0%) -----

user posted image

İnsanlığa yalnız bilgi değil, bilgi metodu kazandıran başyapıt, “Ansiklopedi”nin yaratıcısı Denis Diderot (1713-1784), ‘ahlak’ görüşüyle de çığır açan bir filozoftur.

Diderot, ahlakı dinden soyutlar. İki büyük doğal yönelim, ‘yardımseverlik’ ve ‘mutluluk’ üzerine oturtarak tanrıtanımazlıkla erdemi bağdaştırır.

Çağımızda sayıları giderek artan dindar ama ahlaksız, dinsiz ama ahlaklı kişi ve topluluklara doğru ışık tutan bu görüş, doğru geleceği de aydınlatmaktadır.

Çünkü dinden bağımsız bu ahlak anlayışı, hem akla, hem de içgüdülere dayanması bakımından, insanın doğasıyla en uyumlu olandır.

Ama insanın doğasıyla uyum sağlaması ve bu uyumdan hem yardımseverlik, hem akılcı yönelimi açığa çıkartması, her babayiğidin başaramayacağı çok güç bir “temizlik” eğitimidir: Yüzyıllar boyu beynine işlenmiş tüm dogmatik koşullanmalardan arınması, yerleşik fikir esaretinden kurtulması, özgür düşünebilmek için her bildiğinden kuşku duyarak, her şeyi sorgulayarak yeni baştan öğrenmesi gerekmektedir.

Dolayısıyla tanrıtanımaz ve erdemli olmak, sınır tanımadan bilgi edinmek azmi ya da zevkiyle mümkündür.

Oysa dine bağımlı ahlak anlayışında, ‘iman’a bağlı yardımseverlik ve mutluluk daha kolay gibi görünmektedir. Yardımseverlik tanrısal ödülün ve cennetin kapılarını açmakta, fedakârlık gerektirse bile izlenen ahlakın Tanrı katında değerlendirilecek olması, mutluluk yaratmaktadır.

Zaten asıl mutluluk Tanrı sevgisi, her iş ve uğraşta o sevgiye sadakat değil midir?
Ne var ki, tanrısal ödül vaadine rağmen, tepeden inme, günün koşul ve gereklerine kimi kez ters düşen, hatta çoğu kez ‘absürt’ kalan bir zorlama vardır dini ahlakta.

İnsanı anlamadan kabullenmeye iterek, aklıyla inancı arasında uyumsuzluk yaratabilir. İşte bu yüzdendir ki din eğitimi, inancı aklın önüne geçirir ve düşünmeyi engellemek amacıyla öğretilenden, yani dogmalardan kuşku duymayı günah ilan eder, sorgulamayı yasaklar.

Kuşku ve sorgu yasak olunca, düşünce donar, ne bir yenilik üretir ne de yaratır. Bilginin yolu kesilmiştir. İcat edilen ve edilecek her şey kutsal kitaplarda zaten yazılıdır, tartışılmaz.

Füze mi yapıldı, uzaya mı gidildi, kılıfına uydurulur; kutsal bilgiler, füze, uzay istasyonu, bilgisayar ve interneti “muştulayan” yorumlarla yeniden okunur, evrim teorisini çürütmekte epeyce zorlanılsa da uğraşılır, falan...

Denis Diderot, kadın arkadaşı Sophie Volland’a yazdığı 26 Eylül 1762 tarihli mektupta,

“Düşünürü özel kılan, kanıtsız hiçbir olguyu kabullenmemesi ve yanıltıcı kavramlara kanmamasının yanısıra mutlak, muhtemel ve şüphelinin sınırlarını kesin çizebilmesidir.

Bu eser (Ansiklopedi) zamanla zihinlerde bir devrim yapacak ve umarım ki diktacılar, baskıcılar, fanatikler ve bağnazlar artık kazanamayacak. İşte o zaman, insanlığa hizmet etmiş oluruz” der.

Dünyanın gidişatı, Diderot’yu haklı çıkarmadı. Bilgi, hiç bu kadar hızla çoğalmamış, yayılmamıştı. Evet, dogmatik öğretilere ters düşen bilimsel ve teknolojik icatları, kutsal kitapların yorumuna mal etmek oldukça zorlaştı.

Ama vasat insan mantığının bağnazlık zincirlerini kırmak kolay değil. Ve her yerde öylesine aynı ki bu zincirler. Örneğin aşırı dinci Yahudilerle, aşırı dinci Müslümanlar, birbirlerinden nefret etmelerine karşın, aynı “helal” ve aynı “haram” lara inanıyor, ve “günahkâr” kadın saçına karşı aynı “ tesettür ” zihniyetini taşıyorlar.

Yahudi dininin “şeriat”ı demek olan “halakah”çı bir haham, bir süre önce mümin Yahudi kadınlara sahici saçtan yapılmış peruka takmayı haram ilan etti. Çünkü İsrail’e ithal edilen perukalar Hindistan’dan geliyor ve Hintli kadınlar “putperest” olduklarından “avoda zara”, yani murdarmış. Hahamın bu fetvasının ardından, evlenmek üzere olan olmayan Yahudi kızlar, sentetik perukalara hücum etti. Çünkü sayın seyirciler, köktendinci Yahudilikte, gelin adayının tüm tüyleri yolunmak, kafası da sıfır numara traş edilmek zorunda. Dolayısıyla düğünden sonra bir süre, peruka takıyorlar...

Ah, peruka, peruka, söyle bana, en akıllı kim? Başına türban, türbanına seni geçirenler mi, yoksa kelliğini seninle saklayanlar mı?

“Ben akıl değil, fikir gösteririm!” diye yanıtladığını duyar gibiyim.

Mutluluk ve yardımseverlik yönelimine dayalı ahlak yolunda engel çok. İnsanlık olgunlaşamadan, dünya çürüyor.

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
can Offline
Gönderme: 24 06 2007, 09:25
Quote Post

Bu forumu sevdim

Grup: Members
Üye No: 7

Uyarı: (10%) X----

user posted image

Safsata-i Harun Yahya

İSLAMCI cemaatin kuvvetli kalemlerinden Ali Bulaç, 28 Mart 2007 tarihli Zaman Gazetesi’nde "Darwincilerden tık yok!" diye kasılıyordu.

Güya, Adnan Hoca ya da nam-ı diğer Harun Yahya, "Yaratılış Ansiklopedisi" ile Fransa’yı perişan etmiş. Ali Bulaç, Harun Yahya’nın hazırladığı ansiklopedinin Fransa’da yankı-bir tür panik yarattığını gazetelerde okuduğunu yazıyor. Ama ben Fransız gazetelerinin Harun Yahya ile dalga geçtiklerini, okulların bu türden bilim dışı zırvalardan korunması gerektiğini yazdıklarını okudum.

Ali Bulaç, 4 Nisan tarihli "Akıllı Tasarım" tezinin de tamamen yanında olmadığını yazıyor. "Akıllı Tasarım" da Amerikan Protestan yobazlığının Darwin’e karşı uydurduğu dinci-bilimci bir safsata. Dinci yobazların bilimden yürüttükleri bilgilerle, 150 yıl sonra, Darwin’in karşısına çıkardıkları bir akıllı (!) safsata.

Vahye dayalı akıllı tasarım teorisi (!) insanların Tanrı, peygamber ve din inançlarını tartışma konusu yapıyor. Elindeki silah "Tanrı’ya, peygambere, dine inanmıyor musun?" sorusu gibi alçakça bir tehdit.

GERİCİLİĞİN HEDEF TAHTASI

Ali Bulaç, Harun Yahya’nın Darwinci bilim adamlarını teslim aldığını yazıyor ama kendisine Bilim ve Gelecek Dergisi’nin Nisan ve Mayıs 2007 (38 ve 39) sayılarını okumasını tavsiye edeceğim. Dergi iki özel sayısına "Bilimin Safsataya Yanıtı HARUN YAHYA Dosyası 1, 2" adını vermiş.

Evrim ve evrim inancı olmadan bilim yapılamaz. Bu nedenle evrim perspektifini inkár eden Harun Yahya’nın lafları safsata olmaktan ileri gitmez. Ama bunun ötesinde, Bilim ve Gelecek Dergisi’nin sunum yazısında belirtildiği gibi, "Evrim Kuramı bugün küresel ve yerel gericiliğin hedef tahtasındadır ve bu noktada kıran kırana bir mücadele sürüyor. Dolayısıyla Evrim Kuramı savunusunun bilimsel anlamının yanı sıra politik anlamı da vardır". Akıllı Tasarımcıların ve Harun Yahya’nın iddiaları "Tıpkı evrenin 7 günde yaratıldığı, dünyanın düz olduğu, bir öküzün boynuzlarının tepesinde durduğu, bebeklerin leylekler tarafından getirildiği, yıldızların insanların kişiliğini belirlediği vb. safsatalar gibi" bir safsatadır.

VAHİYCİLER Mİ MAYMUN TORUNLARI MI

Biliyorum, bilim ve teknoloji yağmacısı İslamcı tayfa gene kendilerinin atasının Hz. Adem, benim ise "Maymun Dölü" olduğumu yazacak. Yazsınlar!

"Akıllı Tasarım"ın imal edildiği ABD’nin Teksas eyaletindeki Baylor Tıp Fakültesi’nde yapılan ve Amerikan Science Dergisi’nde yayımlanan bir araştırmaya göre, makak maymunlarının genleri ile insan genleri arasında yüzde 93 benzerlik varmış.

Şempanzenin gen haritasını 2005 yılında çıkartan bilim insanları, 6 milyon yıl önce birbirinden ayrılan insan ile şempanzenin yüzde 99 oranında aynı gene sahip olduğunu ileri sürmüşlerdi. (Milliyet, 13 Nisan 2007)

Bu gen ortaklığını temel alan araştırmacılar, AIDS gibi hastalıkların kökünü kurutmak için bu akrabalıktan yararlanmak istiyorlar. Bakalım AIDS ilacını maymun torunları mı, yoksa has insan (!), vahiyci Akıllı Tasarımcılar mı bulacak?

Özdemir İnce

--------------------
İnanç, gerçeği bilmek istememektir.
Friedrich Nietzsche
PMEmail Poster
CultureClub Offline
Gönderme: 24 06 2007, 09:51
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Bu adamın yazılarını seviyorum biggrin.gif

Yukarıdaki yazının linki;

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/676834...zarid=72&gid=61

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
sedatata Offline
Gönderme: 24 06 2007, 10:00
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 13

insanlık için bulunan tüm güzellikleri gerçek bilim adamları bulur din saplantısı olanlar kitaplarda var der.
ss

--------------------
sonsuzluk................ne acı
PMEmail Poster
can Offline
Gönderme: 24 06 2007, 14:42
Quote Post

Bu forumu sevdim

QUOTE (CultureClub @ Jun 24 2007, 06:46 AM)
Bu adamın yazılarını seviyorum biggrin.gif

Yukarıdaki yazının linki;

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/676834...zarid=72&gid=61

Son zamanlarda liboşlar ve dinciler hakkında harika yazılar yazıyor.
Dinsiz olduğunu öğrenince sevindim. biggrin.gif

--------------------
Friedrich Nietzsche
PMEmail Poster
ateist
Gönderme: 5 07 2007, 08:53
Quote Post

Unregistered

CultureClub Offline
Gönderme: 5 07 2007, 08:54
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Güne Bekir Çoşkun İle başlamak iyidir smile.gif

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
uğur
Gönderme: 5 07 2007, 11:55
Quote Post

Unregistered

Bir kilo da et tavuk gönderselermiş yahu...Bunlarda çok cimri çıktı..smile.gif)
ateist
Gönderme: 5 07 2007, 12:50
Quote Post

Unregistered

Bana gore,borsa tavan yapti,enflasyon eksi cikti gibi haberlerle dolu gundem yaratan akp icin su soz harika;

Pekiiii...

Ekonomi bu kadar iyiyse, nohut ne oluyor?..

Botanical Offline
Gönderme: 5 07 2007, 12:57
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 17

QUOTE (ateist @ Jul 5 2007, 09:45 AM)
Bana gore,borsa tavan yapti,enflasyon eksi cikti gibi haberlerle dolu gundem yaratan akp icin su soz harika;

Pekiiii...

Ekonomi bu kadar iyiyse, nohut ne oluyor?..

laugh.gif laugh.gif

Evet söz harika gerçekten.

hatta makarna, pirinç, bisküvi, kömür ne oluyor!... emo-59.gif
PMEmail Poster
can Offline
Gönderme: 5 07 2007, 14:50
Quote Post

Bu forumu sevdim

'göbeğini kaşıyan adam' yine oyunu satmaya devam ediyor..

--------------------
Friedrich Nietzsche
PMEmail Poster
Ekrem
Gönderme: 5 07 2007, 15:17
Quote Post

Unregistered

Hakkaten böyle şeyler var... Ama bizim milletimiz biraz uyanıktır...Sana vercem diye alır sonra gider bildiğine verir... Kim nerden bilecek hangi partiye oy veridiğini... Ama sadece nohut, fasulye değil... Bu seçim işlerinde dönen büyük kazançlar var... Kimisi gecekondu yaptırır onun ruhsatını bedavaya getiri, kimisi villasına iki kat daha çıkar, kimisi almadığı izin belgelerini alı... Oluyor bunlar malesef...
rakı balbao Offline
Gönderme: 5 07 2007, 16:14
Quote Post

Yeni Katılımcı
*

Üye No: 38

bekir emmi gene döktürmüş! ama anlayana sivri sinek saz! anlamayana.... nowink.gif

--------------------
Yabancı petrol şirketlerine karşı devletimizi
savunduk; komünist dediler. Ülkemiz bağımsız değil
dedik; kelepçeyle geldiler üstümüze. Kurtuluş
Savaşı’nda emperyalizme karşı dalgalandırdığımız
bayrağımızı daha da dik tutabilmekti bütün çabamız.
Bir kez dinlemediler bizi. Bir kez anlamak
istemediler.
Vurulduk ey halkım, unutma bizi...
PMEmail Poster
ateist
Gönderme: 5 07 2007, 16:24
Quote Post

Unregistered

Her firsatta,kendilerinin daha iyi oldugunu soyleyen bir basbakan var.Diyelimki dogru.Peki yapilan her yanlista,neden daha oncekilerde aynisini yapiyordu deme yolunu seciyor.Mesela secim mitingleri icin,devletin helikopterini,ucagini ve arabasini kullandigi icin kizanlara,eskilerden ornekler vermis.
Bir insan,ahlaksizlik yapip,diger ahlaksizlari,yaptigina mazeret olarak gosterirse,ona ahlakli denilebilirmi?
Ahlak sukut etmis,dinciler konusuyor.
Ekrem
Gönderme: 5 07 2007, 16:29
Quote Post

Unregistered

Şimdi yine siz beni işin içine çekiyorsunuz... Önceki dönemlere nazaran çok daha azaldı bunlar... Bir bakın etrafınıza gece kondu namına birşey kaldı mı?.. Var daha ama hepsi yıkılacak...Adamlar Türkiyeyi yeniden inşaa ediyorlar...Bir bakın gecekondu ruhsatı alabilmek için seçimi fırsat gören kaç kişi kaldı..Asla böyle bir fırsat vermiyorlar... Şu meşhur İstanbulda villalar vardı..Adını hatırlayamadım... Çevre bakanı yıktıracam diye kafayı takmıştı...Orman alanına inşaa etmişler...Orda Türkiye nin en zenginlerinin villaları vardı..Başka bir hükümet asla böyle birşeye kalkışmaz...Bunları unutmayın...
ateist
Gönderme: 5 07 2007, 16:33
Quote Post

Unregistered

Ekrem kardesim,acaristanbul,kac yildir orada insaatlara devam ediyor,biliyormusun?Hepsi akp li belediyelerin doneminde yapildi.Peki,Tayyip Erdogan in gecekonduda oturmasi yada bazi bakanlarinin kacak ev yapmalari,hirsizliktan farkli bir durummu?Istanbulu,bu kadar yildir yoneten,benmiyim?Azalan bir pislik yok.Cogalan pislikler var.
Ekrem
Gönderme: 5 07 2007, 16:39
Quote Post

Unregistered

T.Erdoğan nerde gecekonduda oturuyor ya... Apartmanda oturuyor...Ayrıca hiçbir bakan kaçak ev falan yaptırmamış... Uydurma şeyler... Eskiden yapmış olabilirler ben eskiyi bilmem bu adamlar hükümet oldu olalı bu tür haksızlıkara müsade etmiyorlar... Ben İstanbulda yaşamıyorum ama haberlerde sürekli gece knondu yıkımı haberlerini izliyorum...Şu sulukuleyi tümden yıkıp yeniden yapacaklarını biliyorum...Türkiyede hiç bir hükümet o acaristanbulu yıkamazdı..Buna casaret edebildikleri için ayrıca tebrik ederim...Cesur insanları severim...Yaşadığım şehirde de bir AKP li belediye var..Asla ve kata kaçak yapıya müsade etmiyorlar...
ateist
Gönderme: 5 07 2007, 17:22
Quote Post

Unregistered

1-Tayip Erdogan in oturdugu ev kacak ve ruhsatsizdir.Simdi degistirdilerse,bilmem.
2-Sulu kuleyle Tayyibin ne alakasi var?Ben o cingenelere yakin bir yerde 25 yil yasadim.Onlari oradan, daha önce cikarmaya basladilar.Devam eden bir proje söz konusu tipki ecevit hükümetinin ekonomi programini devam ettirmeleri gibi.
3-Unakitanin kacak villalarini hicmi okumadin.Sirf kamioyunun baskisi yüzünden,yiktirmak zorunda kaldi.
Ekrem
Gönderme: 5 07 2007, 17:27
Quote Post

Unregistered

Bakın eskiden yaptırmış olabilrler kimse kusursuz değil... Ama bu tür şeylerin azaldığını söylüyorum...Artık seçimde oy için bu partiden ev ruhsatı falan alamazsınız... Ben evmin üstüne iki kat daha çıkıyım diyemezsiniz...Bu tür kaçak yapılanmalara müsade etmiyolar... Tabi eskiden aynı şeyleri onlarda yapmış olabilirler ben yapmamışlar demiyorum zaten... Ayrıca Baykal ın evide ruhsatsız çıktıydı..Onları niye görmüyorsunuda bunlara gelince kıyameti koparıyorsunuz anlamıyorum...
ateist
Gönderme: 5 07 2007, 17:38
Quote Post

Unregistered

Sevgili Ekrem,Istanbul,Türkiyenin aynasidir.Istanbul,her gecengün,daha cekilmez bir hal aliyor.Ve sehri,son on yilda kim yönetmis diye bakmak lazim.Eski kötülükleri göstererek,yeni kötü hareketlere,kilif uydurmayi,ahlaksizca buluyorum.Baykal benim babamin oglu degil.O yapincada,ayni sekilde elestiririm.
Ekrem
Gönderme: 5 07 2007, 17:44
Quote Post

Unregistered

Tabi ben İstanbul da yaşamadığım için bilemiyorum sizin sorunlarınızı..Ama medyadan izliyorum trafik sorunlarını falan... Şurasını da unutmayın ki İstanbul küçük bir ülkenin nüfusuna sahip.. Dev sorunları var..Bu sorunlara çözüm bulmak o kadar kolay olmasa gerek...Biraz zaman alsa gerek... T.Erdoğan ın Belediye Başkanlığından benim bildiğim kadarıyla İstanbullular memnundu... Olmasa ne diye hep aynı zihniyeti belediye başkanı seçiyorlar?... Benim yaşadığım şehiride aynı AKP zihniyeti yönetiyor... Bu adamlar başa geelmeden bizim şehir kasaba gibiydi ama şimdi Paris gibi... Her türlü imkanı getirdi adamlar... Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz....

CultureClub Offline
Gönderme: 11 07 2007, 09:13
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Bekir COŞKUN
bcoskun@hurriyet.com.tr

Nohut torbaları...

NOHUTLARI aldınız mı?..

Aldınız...

O zaman mührü AKP’ye basacaksınız.

Dün ilk kez içinde nohut da olan, AKP’nin seçmene dağıttığı erzak kolilerinin fotoğrafı yayınlandı medyada. Bu yardımları yerel yönetimleri eliyle yapıyorlar, yoksa Başbakan nohut torbasını alıp götürecek değil.

Nohut torbasını asla küçümsememelisiniz.

Diyelim ki o nohut torbası, Petkim’in ne olduğu henüz belli olmayan enteresan bir yabancı sermayeye satılmasını sağlıyor.

Dünyanın para cambazları yine o nohutla gelen iktidar sayesinde İstanbul borsasına oturmuş, akıl almaz paralar kazanıyorlar.

Arap emirleri, prensleri o bir torba nohut sayesinde özel mülkleri parsel parsel satın alıyorlar.

Yeşil sermayenin, geleneksel Türk sermayesine karşı palazlanıp bir yerde alternatif "ılımlı İslam sermayesini" kurması, o torba nohutla olasıydı...

*

Nohut torbası; bir paylaşımın yoksul seçmene düşen kısmıdır.

Diyelim ki Başbakan’ın oğluna üç milyon dolarlık gemi düşüyor.

O da bir torba nohut alacak değil.

Nohut torbası çok seye kadir.

Misal; şehit tabutlar al al, sıra sıra gelirken ve meydanlarda insanlar "Bilal askere, Bilal askere..." diye bağırırken, yine de böyle bir Başbakan’ın seçmenden oy alabilmesinin nedenidir nohutluk bilinçsiz seçmen.

*

Gördüğünüz gibi herkesin nohut torbası farklı.

Yoksul seçmenseniz gidip "Ben de gemi isterim" demeniz olmaz.

Size düşen belli:

Nohut...

"Ben nohut torbası olarak askerliğimi evde yapsam olmaz mı?" deseniz, bu da hiç hoş kaçmaz.

Yabancı sermayenin nohut torbası farklı farklı, yerli patronların farklı farklı, parti yandaşlarının farklı farklı, milletvekillerinin, bakanların, Başbakan’ın oğlunun farklı farklıdır.

Örneğin; Kemal Unakıtan’ın oğluna düşen nohut neydi:

Likit yumurta işi...

*

İşte böyle; büyük bir avanta çarkında, o çarkın dönmesini sağlayan saf seçmene düşen kısımdır:

Nohut torbaları...

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
CultureClub Offline
  Gönderme: 17 07 2007, 06:59
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Özdemir İNCE

Halki tanımah

ADNAN Menderes de, Süleyman Demirel de CHP’nin ve solun halkı tanımadığını ileri sürüp kendilerini halkın temsilcisi olarak piyasaya sürmüşlerdir.

Milli Görüş partileri (Milli Selamet, Refah, Fazilet) de aynı zurnayı çaldılar. Günümüz AKP’si, AKP’nin Recep Tayyip Erdoğan’ı, Bülent Arınç’ı, Abdullah Gül’ü de aynı lakırtıları lakırdatıyorlar.

Sanki İsmet İnönü halk çocuğu değildi de büyük toprak ağası Adnan Menderes halk çocuğuydu. İnönü hiç değilse halkı sömürmemiştir, Adnan Menderes’in köylünün kanını emdiği gibi.

Kasımpaşa çocuğu Recep Tayyip Erdoğan, Antalya çocuğu Deniz Baykal’dan daha çok mu Anadolu’yu tanıyor? Doktora yapmak, doçent, profesör olmak halktan kopmak ise AKP’nin iftihar ettiği kaç tane "halktan kopmuş" var AKP’de. CHP’nin adaylarını, sol partilerin adaylarını (örneğin Türkiye Komünist Partisi’nin, İşçi Partisi’nin adaylarını) AKP’nin milletvekili adaylarıyla karşılaştıralım, bakalım hangisi halka, köylüye, çiftçiye, işçiye ve emekçiye yakınmış? Halep orada ise arşın burada! AKP, ABD’den, uluslararası finanstan aday getiriyor!

İMAM-HANCI TORUNU

Bu satırları yazan ben, yokluğu da yoksulluğu da tanıdım, işçiyi de köylüyü de tanıdım (anne tarafım köylü, babam Mensucat Sendikası Başkanı’dır); harman sürdüm, sığır ve davar güttüm; gazoz sattım, buğday eledim; kahve garsonluğu, kebapçı çıraklığı yaptım; dokuma fabrikasında işçilik, Maliye’de memurluk, kütüphanecilik yaptım; Sandıklı, Çine, Aydın ve Muğla’da öğretmenlik yaptım. TİP’te bir Yunus Çakır olarak çalıştım. Sonra Paris’te eğitim ve öğrenimimi tamamladım. Bir dedem imam idi, öteki dedem ise hancı.

Yeter mi? Hangi politikacı, hangi gazete yazıcısı benden daha iyi tanıyor milleti, halkı, cumhuru ve Cumhuriyet’i?!

Halk kimdir? Hırsızlık yapan, adam öldüren, ırza geçen, sübyancılık ve fiili livata yapan, denize donla giren, yere tüküren, cadde kenarında kurban kesen, vergi kaçıran, kaçak elektrik ve su kullanan, baldızına sulanan, adım başı yalan söyleyen, ter kokan, geğiren ve osuran, adım başı trafik kurallarını ihlal eden, yol kıyılarına pet şişeleri, gazoz ve bira kutuları atan, ormanları yakan, abdestsiz namaz kılıp oruç tutan, ettiği duanın, okuduğu Kuran’ın anlamını bilmeyen, oyunu iki kilo bulgura, iki kilo nohut ve mercimeğe satan, Názım’ın diliyle hem kardeş hem de akrep olan, sefil ve kahraman!

Halk kimdir? Yukarıda yazdıklarımı yapmayandır! Hangisi çok, yapan mı, yapmayan mı?

GERİYE KALANLAR!

CHP ve sol halka hiçbir zaman ihanet etmedi! 1923-1945 arası, devlet öncülüğünde bir devrim sürecidir. 1960-70 yıllarının DP ve AP politikacılarının çoğu bu süreçte yer almıştır. Cumhuriyet halkı tanımasaydı, Cumhuriyet’i kuramazdı, devrimleri yapamazdı. Şimdi halkı iyi tanıdıklarını iddia edenler kim? Bir zamanlar Cumhuriyet’e ve devrimlerine karşı çıkanların çocukları ve torunları. Benim adlarının önüne değişik sıfatlar koyduklarım! Cumhuriyet onları çok iyi tanıyor ve kendisiyle sorunlarını çok iyi biliyor.

Ne dersiniz, belki de sadece tarikatçılara, dindarlara, Nakşilere, Nurcu ve Fethullahçılara halk deniliyordur? Geriye kalanlar ise laikçi (!) olan Cumhuriyet çocuğu, Cumhuriyetçi münkir!

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
CultureClub Offline
Gönderme: 17 07 2007, 08:52
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Özdemir İnce yazılarını en beğenerek okuduğum 3-5 gazete yazarından birisi.

Millet millet diye bağıranlar milletin tarifini yapsınlar.Buyrun bakalım.

Cumhuriyet mitinglerini yapanlar bu ülkenin halkı değil mi?

10 milyon civarında eli yüzü düzgün,eğitimli insanlar.

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
seckin Offline
Gönderme: 17 07 2007, 09:39
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 8

Ülke: Afghanistan
Aklen-Fikren: Panteist

yazı muhteşem olmuş..vay be...

Türkiye de böyle yazarlar kalmış mı??

bir insanın anlatımı, tarifi bu kadar güzel olur...muhteşem...
PMEmail Poster
BLaCK_CaNDLe'S_DaNCe Offline
Gönderme: 17 07 2007, 22:02
Quote Post

Mantık

Üye No: 3

Politik Görüş: Diğer

Müthiş bir yazı, bir solukta okudum. Özellikle de yazının bitiş cümlesi mükemmel tespitler içeriyor!

--------------------
Aklın ve bilimin ışığı aydınlatır yolumu,Dünya'yı karanlığa boğup,nur saçtığını zanneden 3500 yıllık yalanlar değil!!!

Bilimsel Düşünce
PMEmail PosterUsers Website
CultureClub Offline
Gönderme: 18 07 2007, 11:55
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Bekir COŞKUN
bcoskun@hurriyet.com.tr

Çok oy alacak çok

TAYYİP Erdoğan en az yüzde 30 oy alır diyorlar.

Alır...

Dünyanın hiçbir medeni yerinde; her gün yoksul aile çocukları dağlarda terör örgütünün kurşunları ile öldürülürken, oğlu rapor alıp askere gitmemiş birisini başbakan yapmazlar.
*

Yüzde 35 alır diyenler de var.

Alabilir...

Dünyanın hiçbir çağdaş yerinde; bir seçim öncesi televizyonda insanların gözünün içine baka baka "dokunulmazlıkları kaldıracağım" diyen, ama beş yıl tek başına iktidarda kalıp en çok kendisinin ve bakanlarının yararlandığı dokunulmazlıkları kaldırmayan ve üstelik (önceki gece NTV’de) dokunulmazlığı savunan birisini yeniden iktidara getirmezler...
*

Diyorlar ki; yüzde 40 da alır...

Alması lazım.

Dünyanın hiçbir uygar yerinde; borsada faiz toplayan yabancı sermayeyi, şaibeli ihalelerle kamu varlıklarını satmayı başarı saya saya ülkesini zenginleştirdiğini söyleyen... Ama 2 milyon yoksul-aç aileye yiyecek, kömür dağıtarak oy almayı uman bir insanın peşinden gitmezler...*

Bence yüzde 45 oy da alır...

Almalı...

Çünkü dünyanın hiçbir adam gibi yerinde; kızlarını ABD’de okutmak için "bir arkadaşından burs" aldığını söyleyen bir siyasetçinin oğlu, babasının beş yıllık iktidarı sonunda gemi almışsa, o siyasetçinin yüzüne dönüp bakmazlar...
*

Sizce yüzde kaç oy alır, 50, 60, 70?...

Alır mı alır...

Dünyanın hiçbir adam gibi yerinde; Mustafa Kemal gibi bir evrensel önderin çok kan ve gözyaşı ile kurduğu laik cumhuriyeti alıp gerisin geriye götüren... Ülkesini beş senede Arabistan’a çeviren, ortaçağ yaşamını savunan bir politikacıyı başlarına taç etmezler...*

Ama burası Türkiye’dir a dostlar...

Bu yoksulluğun, bu geri kalmışlığın, bu sürünmenin, bu güvensizliğin, bu üçüncü sınıf ülke olmanın bir sebebi vardır.

Bu açlık, bu kan, bu umutsuzluklar durduk yerde olmuyor.

Elbette Tayyip Erdoğan çok oy alacaktır.

Size-bize dizimize vurmak düşer...

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
can Offline
Gönderme: 18 07 2007, 17:52
Quote Post

Bu forumu sevdim

Bunları yazana halk düşmanı derler, yazmayan halk düşmanıdır bence!

--------------------
Friedrich Nietzsche
PMEmail Poster
CultureClub Offline
Gönderme: 19 07 2007, 07:31
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Bekir COŞKUN
bcoskun@hurriyet.com.tr

Ben AKP’ye oy vermem...

MESLEK hayatım boyunca hangi partiye oy vereceğimi, hangisine vermeyeceğimi hiçbir zaman açıklamadım, her görüşteki okurlarıma sevgimden dolayı.

Ayrıca mücadele partiler arasındaydı ve o partiler iyi-kötü "demokrat-laik Türkiye"nin birer ucundan tutmuşlardı.

Bu sefer öyle değil.

Bu sefer AKP ile laik devlet yarışıyor.

Dönüp bakarsanız, çoktandır devletin tüm temel kurumları ve kavramları ile mücadele eder AKP; Anayasası ile, yargısı ile, Türk Silahlı Kuvvetleri ile, üniversiteleri ile, liberal sermayesi ile, sivil toplum örgütleri ile...

Devrim yasaları ile..

Üniter yapısı ile...

Çağdaş eğitimi ile...

Şimdi iki taraf seçime gidiyor:

AKP ve laik devlet...

*

Ben AKP’ye oy vermem...

AKP; Mustafa Kemal’in kurduğu, Müslüman dünyasında tek laik, tek özgürlükçü, tek medeniyet yolunu zorlayan, uygarlık yolunu seçmiş tek devlet ile hesaplaşmaktadır.

Bu seçimler, AKP ile öbür partiler arasında değildir.

Bu seçimler, AKP ile çağdaş Türkiye arasındadır.

*

Bizim aydınlık umutlarımız vardı.

Bizler düşe kalka, günlük sorunların içinde debelene debelene, yine de bir gün olsun "Dağ başını duman almış, yürüyelim..." ideolojisini dilimizden düşürmeden yol aldık.

Biz; son yüz yılda Ortadoğu halkları içinde tek şerefli savaşı kazanan ve bize emanet eden, tek istekleri "muasır medeniyet seviyesi" olan yiğitlere ihaneti hiç düşünmedik.

Bizim; ne dolarla, Euro’yla satılacak, kasalara konulacak, çıkar ile kıyaslanacak, cüzdanlara sığacak kimliğimiz olmalıydı...

Ne de yoksulumuzun makarna-nohut ile satılacak onuru...

Bizim kadınlarımız birer esir, birer sakıncalı, birer suçlu, birer yasaklı gibi yok sayılmamalı...

Bizim çocuklarımız dergáhlarda, tarikat okullarında ortaçağ hurafeleri öğrenerek büyümemeli...

Bizim aydınlık yolumuz vardı...

Biz ışığa doğru yürüyorduk...

Karanlığa değil...

Ben AKP’ye oy vermem...

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
ateist
Gönderme: 19 07 2007, 08:15
Quote Post

Unregistered

Dun aksam haberturk u seyrediyordum.Soner arastirma sirketinin sahibi(kendisini hic sevmem ama chp taraftaridir)tutturmus,akp %43 alacak diye.Morelimi bozdu serefsiz.Dogruyu soylemek zorunda oldugunu tekrar edip duruyordu.Oysa,bu anketler yuzunden,cahil milletimizin cogu,yonlendiriliyor.Barajin altindada kalacagini bilsem,partimden baskasina oy vermem abicim.
CultureClub Offline
Gönderme: 19 07 2007, 08:59
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Sermaye tek parti iktidarını istiyor,istikrar olacakmış.

Neyin istikrarı?
Yabancıların yüksek faizle bankalara koydukları paraların devamı istikrarı..onların paraları istikrar içindeyken memleket cehalet ve şeriata gömülüyor..esas istikrar bunda var doğru.

Bu yüzden AKP oyları şişiriliyor...%43 alacak bir partinin başkentteki mitinginde 10 bin kişi olmazdı..1 milyon olurdu!

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
CultureClub Offline
Gönderme: 21 07 2007, 08:26
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

Bekir COŞKUN
bcoskun@hurriyet.com.tr

Demokrasi turnaları...

TURNALAR; daha iyi bir yaşam ortamı bulmak için, yavrularını güven içinde, sağlıklı büyütmek için göç ederler.

Kafile kafile başımızın üzerinden geçip giderler ve dönerler.

Yol boyu şarkı söyleye söyleye.

Bugün-yarın bizim yurtsever seçmenlerimiz kıyılardan, tatil beldelerinden oy’larını kullanmak üzere yollara düşecekler.

Tıpkı turnalar gibi.

Özgürlükleri için.

Çocuklarını güven içinde büyütmek için...

*

Demokrasi turnaları bugün-yarın gelecekler ve dönecekler.

Seçimlerin bu tarihe alınması; aslında onların çağdaş yaşam alanlarını ele geçirme planının bir parçasıdır.

"Bu tarihte seçim dünyanın hiçbir yerinde yapılmaz. Demokrasiye ve seçmene saygı duyan, onun oy kullanmasını zorlaştırmaz, kolaylaştırır" dedik, dinlemediler.

Bu dahi çağdaş insana karşı duydukları kinin-nefretin kanıtıdır.

Yaşlısı, çocuğu, hastası ile onu bu cehennem gibi sıcakta yüzlerce kilometrelik yollara zorlamak demokratlıkla, saygıyla, insan sevgisiyle nasıl bağdaşır?

*

Dün haber geldi:

Demokrasi turnaları yola çıktılar.

Bir hesaba göre 5 milyon insan, kayıtlı oldukları seçim sandıklarının olduğu yerlere doğru göç edecek.

Bu dünya demokrasi tarihinde bir ilktir.

Şarkılar söyleye söyleye, varlıklarını sürdürebilmek için, geleceklerini korumak için, çocukları için geliyorlar.

Bölük bölük...

Alay alay...

Kanat çırpıyorlar, var güçleriyle çabalıyorlar, şarkılar söylüyorlar her şeye rağmen.

Yüreklerinde azim var.

Yollar zor olabilir.

Olsun...

Onlar çocuklarını güvenli ortamlarda büyütmek, var olabilmek, çağdaş yaşam düşmanlarına yenilmemek, özgür kalabilmek için yollara düşüyorlar.

Saygın...

Yücelerden yüce...

Bölük bölük...

Alay alay demokrasi turnaları...

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
CultureClub Offline
Gönderme: 21 07 2007, 08:31
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

user posted image

Biz kaç kişiyiz?

Yetmiş beş milyon nüfuslu Türkiye’de:

Tabanca, tüfek, kısa namlulu otomatik, el bombası, plastik patlayıcı taşımayan, hatta hayatında patlayıcı imaline yarayan kimyasal gübre bile görmeyen kaç kişiyiz biz?

Çocuklarına oyuncak silah bile almayan, onları akıl geliştirici oyunlar, kitaplar, resimler, müziklerle büyütmeye ve “insan” oldurmaya çalışan kaç kişiyiz?

Bıçağı yalnızca yemek masasında kullanan, bırakın kurbanlık koyun, keçi, inek, deveyi, tavuk bile kesemeyen kaç kişiyiz?

Cinayet işlemeyen, hırsızlık yapmayan, tecavüz etmeyen, tehditle para sızdırmayan, çetelere işi düşmeyen ve mafyalaşmayan kaç kişiyiz?

Kaç kişiyiz, başkalarının yapıp sokağa attıkları çocuklara karınca kararınca sahip çıkmaya çalışan?

Kaç kişiyiz bizim olmayan çocukları yoksulluktan kurtarmak, okutmak topluma kazandırmak için
dernekler kuran, çalışan, mütevazı bütçesinden
burs parası ayıran?..

Emeğinin karşılığında yaşayan, dümen çevirmeyen, “sıcacık” parası olmayan, borsadaki iniş çıkışları, muazzam faizleri, devasa vurgunları “Mars’tan haberler” gibi izleyen
kaç kişiyiz?

Kaç kişiyiz kendi vergilerimizle yaşattığımız devletin arazisine gecekondu çatıp beleşten dağıtılan tapularla “zengin” olmayan?

Gayrimenkul vergisiydi, taşıt vergisiydi, belediye vergisiydi diye her yıl gişelerde vergi vermek için kuyruğa giren kaç kişiyiz?

Kaç kişiyiz yasalara saygılı ve yasasız iş
yapmaktan çekinen?

Kaç kişiyiz, biz yerken yiyecek bulamayanları düşünen ve boğazı düğümlenen?

Yerlere çöp atmayan, sokakları kirletmeyen, suyun değerini bilen, yeşili seven, ormanların üzerine titreyen, Türkiye çöl olmasın diye çabalayan, çabalayanlara destek olan, ağaç diken, diktiren ve yanarken ülkenin ciğerleri, içi kavrularak
ağlayan kaç kişiyiz?

Kaç kişiyiz ülkesini uygarca seven; cehaleti yenmek, yoksulluğu ve yolsuzluğu bitirmek, Türkiye’nin sütünü, kaymağını, değerini bilen ve üzerine titreyen uygar insanlarla hakça paylaşmak isteyen?..

İşte yarın akşam, bu sorunun yanıtı da sandıklardan çıkacak ve bizler de ülke nüfusundaki oranımızı, kaç kişi olduğumuzu ya da kaç kişi kaldığımızı göreceğiz.

Bence tatil beldelerinden dönen 11 milyon, işte bu nüfusa, bizim nüfusumuza dahildir.

Silahımız, her birimizin bir “oyu” ve o silahı, belki de bugüne kadar gerektiğince etkili kullanmadık, hatta bazılarımız kınında bıraktılar, çekmediler çoğu kez.

Gün yarındır.

Ve sözüm, bizleredir, tatilden dönen 11 milyonadır:

Ey Türkiye’nin uygarları!

İdeallerine ve insanlığına kastedecek düşmanlar, küresel ekonomide emsali görülmemiş sanal vurgunların mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile basının çoğu kaleleri ele geçirilmiş, seçim anketleri düzülmüş, düzülmüş anketlerle borsalar uçurulmuş, sivil kuvvetlerin morali sıfırlanmış ve memleketin her köşesi bilfiil satılmış olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleket dahilinde talana yamananlar, yalakalık istikrarı içinde bulunabilirler. Hatta ihaleye doymayanlar, şahsi menfaatlerini, müstevlilerin spekülatör emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, bir kilo bulgur, bir çeki odun, bir torba kömüre oyunu satmış olabilir.

Ey insanlık namusunun evladı! İşte bu ahval
ve şerait içinde dahi vazifen, oyunu uygarlık ve aydınlıktan yana kullanmaktır.

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
CultureClub Offline
Gönderme: 23 07 2007, 13:56
Quote Post

Dark Side Of The Moon
Group Icon

İşte halk!

--------------------
PMEmail PosterYahooMSN
ateistsavar Offline
Gönderme: 23 07 2007, 18:10
Quote Post

Fikirsel'i Sevdim
**

Üye No: 74

Ülke: Afghanistan

Züğürt tesellisinden öteye gitmemiş bir yazı

aklı sıra akpye oy vermeyenleri namuslu göstermiş

merak etme Özdemir, halk biliyor kimin namuslu kimin namussuz olduğunu

halk biliyor nur serter gibi din düşmanlarının hangi partinin sözcülüğünü yaptığını

Bu seçim halkımızın sola ve askeriyeye tokat gibi bir cevabıdır.

Demokrasiye çomak sokmayın dercesine..
PM
High Hopes Offline
Gönderme: 23 07 2007, 20:57
Quote Post

Yoğun Katılımcı

Üye No: 64

Ülke: Turks and Caicos Islands
Aklen-Fikren: Agnostik

Tarikatlerin neredeyse tamamı ( fethullahçılar hariç, bakın nurcular demiyorum!) mehmet ağar ve saadet partisine oy vermişlerdir. İnanmazsanız gidin kendilerine sorun..
PMEmail Poster
saklıgerçek Offline
Gönderme: 24 07 2007, 01:19
Quote Post

Fikirsel Onur Üyesi

Üye No: 20

Aklen-Fikren: Hiçbiri

Bu yazıyı okurken gözlerim doldu. Dönek , bir parça kömür , bir parça bakliyata geleceğini , onurunu , gururunu dahada önemlisi Atadan yadigar geleceğimizin teminatı cuhhuriyeti satan halkımı anımsadım.

--------------------
Arkadaşlar, devrimimiz henüz yenidir. Kökleşip, benimsendiği hakkındaki kanılarımız ancak ileride karşılaşacağımız olaylarla gerçekleşecek ve doğrulanacaktır.
Fakat şimdi şuna emin olmalısınız ki, bugün başına şapka giyen, sakalını-bıyığını traş eden, smokin ve frakla toplum hayatında yer alanların çoğunluğunun kafalarının içindeki zihniyet hala sarıklı ve sakallıdır.

M.Kemal Atatürk

http://sakligercek.blogspot.com/
PMEmail Poster
can Offline
Gönderme: 24 07 2007, 03:33
Quote Post

Bu forumu sevdim

Ekrem sizin gibi liboşların Atatürk'ün adını ağzına almaya hakkı yok. Eğer ille anacaksanız da ağzınızı yıkayın.

--------------------
Friedrich Nietzsche
PMEmail Poster
can Offline
Gönderme: 24 07 2007, 03:46
Quote Post

Bu forumu sevdim

Nasıl bir saygıysa efendilerin hergün Atatürkçülere sövüyor...
İkiyüzlüsün, gram kadar onur yok sende...

--------------------
Friedrich Nietzsche
PMEmail Poster
can Offline
Gönderme: 24 07 2007, 03:51
Quote Post

Bu forumu sevdim

Yani Atatürkçülükten dönelim diyorsun. biggrin.gif

--------------------
Friedrich Nietzsche
PMEmail Poster
0 Kullanıcı bu konuyu okuyor (0 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 Üye:

Topic OptionsSayfa: (46) [1] 2 3 ... Son » Reply to this topicStart new topicStart Poll

Lo-Fi Version
   Script Execution time: 0.1197    13 queries used    GZIP Açık
Son işlem tarihin: 21 11 2009, 21:48